exhausted

Vilken dag det har varit! Verkligen fullspäckad trots att mina planer var att inte göra något alls. 10.15 började föreläsningen om genusperspektiv, som var hur intressant som helst. Jag insåg nog inte förrän idag hur fascinerad jag är över hur könen påverkar oss, eller egentligen inte könen i sig, utan vikten vi lägger vid vårt kön. Längtar redan till nästa föreläsning med Eva!



Efter föreläsningen gick jag, Frida och Silje och käkade lunch i Hum-huset och snackade skit. Där satt vi till kl 15 då våra faddrar skulle ta oss på Pub-runda på Campus. Jag och Frida valde att inte gå, så vi skiljdes åt och vi gick hemåt mot Ålidhem. Sen kom vi på att vi skulle åka in till stan och gå på bolaget, men först gick vi hem båda två och möttes igen kl 16 för att ta bussen mot Vasaplan. Handlade det vanliga och sen åkte vi hem igen.

Och istället för att gå hem mötte jag Petra vid centrum. Vi handlade mat och lite godis inför kvällen. Det blev tacos och efter det chips och godis framför Let's Dance. Alltid trevligt med sällskap, men mot slutet där var vi båda så trötta så det var nog lika bra att jag begav mig hemåt.

Nu är jag hemma och nån jäkla människa ovanför mig har världens röj-fest. Ska detta fortsätta kommer inte jag kunna sova än på några timmar. Typiskt! Jag vill ha TYST när jag bestämmer att jag vill ha tyst. Ska det vara så svårt?! GAAH!

Såna här gånger vill jag vara hemma hos min Tobias där det är tyst och skönt. Där man bara kan ligga i soffan och mysa och sova precis när man vill. Saknar min T! <3 Och jag saknar min familj. Det ska bli så otroligt skönt att få komma hem nästa helg! Underbart.

Imorgon ska jag iaf möta upp Anna, Frida och Silje på IKSU. Där blir det simning, bastu och mys. Förmodligen en hel del tjejsnack också! Det ser jag fram emot. Efter det ska jag hem och göra mig skitsnygg så jag kan ut och skaka rumpan på stan senare. Me looking forward to that! Yes, I do.

Godnatt söta ni <3

afrikansk dans!

Nu är jag hemma igen, eller jag har faktiskt varit hemma ett bra tag. Har hängt tvätt, duschat, städat undan lite och plockat lite allmänt. Så nu ser det helt okej ut här på rummet. Men måste dammsuga också, det får bli en annan dag. Afro Power Dance var sådär, en liten besvikelse på grund av att det var så enformigt och inte direkt utmanande. Men samtidigt var det jobbigt och det är väl huvudsaken. Kommer iaf inte gå på samma pass igen! Tur det finns hur mycket som helst att testa. Nästa på tur blir förmodligen Bodypump! Tycker om kondition blandat med styrketräning.

Nu är min tvättid slut, så jag måste plocka ur torkskåpet!

Imorgon har jag föreläsning kl 10.15 till 12. Handlar om Genusperspektiv på psykologin. Det ska bli spännande! Efter det börjar helgen och imorgon ska vi ha pubrunda på Campus mellan 15 pch 18. Jag är osäker om jag följer med på den, får se hur sugen jag är imorgon. Kanske blir ett pass på gymmet istället. Men på lördag ska jag ut. Är heltaggad!

Älskar min T! <3

Godnatt!

tvätt & städ.

Idag har jag tvättid mellan 17 och 21.30. Ska bli skönt att få allt tvättat, det är otroligt hur snabbt alla kläder hinner bli användna. Speciellt underkläder, vilket jag inte har överdrivet mycket av. Så nu är första maskinen igång efter lite hjälp av en snäll granne. (Hade inte stängt dörren riktigt). Nu ska jag snart försöka göra lite mat också och sen ska jag dammsuga rummet. Och mitt i allt det ska jag träna. 19.15 ska jag och Petra gå på Afro Power Dance på IKSU. Ser jag verkligen fram emot. Hoppas bara att jag hinner med allt jag vill hinna med, det skulle ju vara så skönt att ha det gjort innan helgen.

Denna dag har varit smått händelselös. Mötte upp min grupp på skolan vid 12, käkade lunch och sen gick jag hem igen. Vid 15 följde Petra med mig till OKQ8 som låg en liten bit ifrån Ålidhem, där jag skulle hämta ut mina böcker från Adlibris. Känns bra att ha fått dom nu, så slipper jag tänka på det mer. Efter det handlade jag lite och begav mig hemåt. Och här sitter jag nu, i min ensamhet.

Skriver senare och berättar om den afrikanska dansen! Tror det kan blir hur roligt som helst, trots min träningsvärk sen gårdagen.

<3


dance aerobics

Mina ögon är såå trötta ikväll. Har suttit här framför datorn sen jag kom hem från träningen vid 9. Vi körde ett Dance Aerobics-pass, som var hur roligt som helst. Men förbannat svårt när man inte har sådär jättebra koordination! Vissa saker var helt omöjliga att hänga med på, men jag ska försöka gå på detta pass varje vecka så jag lär mig och då kan jag tänka mig att det blir hur kul som helst! Superbra musik och dans, kan inte bli bättre!



Imorse 8.15 satt vi i vårt "arbetsgrupp-rum" med vår handledare Per. Egentligen hade ingen något vettigt att säga, utan det blev mest frågor kring vårt arbete med fallen och våra psykologbesök. Men vi är helt klara med vårt fall nu, så det känns jätteskönt. Nu väntar bara redovisningen på måndag. Däremot har vi lite problem med psykologen vi hade tänkt besöka, vi får inte tag på henne! Hon sitter uppenbarligen aldrig på sitt rum. Det är smått frustrerande när man vill få det bortgjort! Men jag hoppas det löser sig under morgondagen. Fick en ny tjej i vår grupp idag apropå inget alls, Silje heter hon och kommer från Norge. Jättesnäll!

Imorgon har vi inget schemalagt, utan vi ska ses kl 12 och jobba lite i gruppen bara. Sedan kl 13.15 funderar jag på att gå på en föreläsning som ska handla om studieteknik. Det behöver jag! Får ser hur det blir.

Nu ska jag kika lite på Sex and the City. Det gillar jag, även fast jag har sett dom allra flesta avsnitten!

Godnatt söta ni <3

Grupphandledning

Nu ska jag gå om en kvart, ut i kylan och hela vägen till skolan. 8.15 börjar vår grupphandledning som vi ska ha i våra arbetsgrupper. Får ser hur pass givande det kommer att bli. Annars har vi annat att göra. Vi ska försöka få nån ordning på "fallet" vi har fått och sammanställa hela vår diskussion på ett papper. Det kommer att ta lite tid. Men samtidigt måste vi göra det, för vi ska redovisa i tvärgrupper och därför måste alla i vår grupp veta vad dom ska säga. Vi måste vara rätt synkade! Tur för mig att jag tycker så mycket om min grupp. Förhoppningsvis får vi en till medlem idag också, som inte har kommit till skolan än. Vi får se!

Igår var det filmkväll i Hum-huset med hela gänget, men långt ifrån alla var där. Vi tittade på en film som hette The Wackness, tror jag iaf. En otroligt konstig film egentligen men samtidigt var den intressant. Själva storyn var som ganska lam, men ändå förmedlade filmen mycket. Äh, den var konstig och en film som jag aldrig annars skulle ha tittat på!

I eftermiddag ska jag iväg på något pass på IKSU, vilket vet jag inte än men det blir något som är lite varierande och roligt! Och jag ska nog få med mig Petra också. Annars finns det fler i min klass som säkert är sugna.

Nu ska jag börja gå, skriver igen ikväll om hur dagen varit.

Saknar mamma, pappa, Niklas, Andreas, Jeanette, Magnus, Tim och framförallt min Tobias. Sen saknar jag självklart mina vänner! Så, nu var det sagt. Kommer iaf hem snart!

<3

En ny vecka!

Imorse åkte min Tobias hem. Sorgligt men samtidigt är jag glad att jag får sängen för mig själv! Haha. Ni förstår inte vilket helvete det har varit att sova två i en 90-säng. Aldrig mer! Nästa gång är det han som sover på madrass. Romantiskt värre! Men vi hade iaf en supermysig helg och jag är så glad att han kom och hälsade på mig. Nu dröjer det 2 veckor innan vi ses igen men då är det jag som åker hem istället. Det ser jag fram emot. Så skönt att komma hem till det "vanliga", det jag är van vid. Sen saknar jag min familj massor. Det blir så när man är van att bo hemma och träffa dom varje dag!

Dagen har varit bra, den började 9.15 imorse med en föreläsning om psykologins vetenskapsteorier. Vet inte hur pass mycket jag lärde mig men det lär väl märkas så småningom. Efter det fick vi besök av en relativt nyutexaminerad psykolog som jobbade inom skolan. Hon var otroligt duktig att prata för sig själv och beskriva vad det var hon gjorde. Hon jobbade, som det verkade, mestadels med invandrare och hon var jättedriven och duktig. Hon gav oss också vårt första fall som vi kommer att jobba med till nästa måndag, då det ska redovisas. Handlar mycket om hedersvåld och kulturkrocken mellan vårt samhälle och andras. Otroligt intressant och min arbetsgrupp är såå bra. Tror vi kom väldigt långt i vår diskussion bara idag och vi har en vecka på oss. Effektiva!

Imorgon ska jag möta upp Petra 8.00 och gå till gymmet och kl 10 ska jag träffa Anna och Frida (min arbetsgrupp) utanför UB. Nu är mitt schema smått fullspäckat och det gillar jag. Man ska hålla sig sysselsatt, sådär lagom. Det tror jag är bra för själen! Känna att man gör något meningsfullt och får saker gjorda.

Kvällen imorgon blir förhoppningsvis trevlig. Filmkväll med hela gänget! Mer detaljer hoppas jag att jag får imorgon, för jag vet varken tider eller vart vi ska vara.

Godnatt <3


Andra söndagen i Umeå.

Kattis, ursäkta mig så hemskt mycket ;) Skrev faktiskt fel! "Tag 3, betala för 2" ska det ju vara. Men det tror jag du förstod! Miss you sweet. <3

Nu har jag och Tobias precis ätit frukost. Vet inte riktigt vad vi ska göra nu. Tanken var att vi skulle gå en sväng bort till IKSU och sen till skolan men det beror på vädret. Om det blåser storm som igår vette tusan om jag känner mig så sugen. Vi få väl se!
 
Detta inlägg blir ett kort inlägg, skriver ikväll igen och berättar vad vi ha gjort.

<3

Varför äter man så mycket så man bara vill spy?

Det tycker jag är en bra fråga. Jag och Tobias gjorde potatisgratäng och kycklig med bröd och tsatziki till middag. Fy tusan vad vi är mätta, det är helt sjukt. Vad är det med mat som är god som får en att vilja må såhär? Suck. Och man lär sig aldrig. Nu ska vi iaf traska bort på Ica och hyra en film, så vi hoppas på att vi mår lite bättre när vi kommer tillbaka.

Mitt på dagen idag åkte vi iväg till Rusta. Körde först fel och åkte in till Mariedal men det hade tydligen flyttat därifrån in på Västra Ersboda och som tur var hittade vi dit direkt. Köpte en tvättkorg och sen skulle vi titta efter en uppblåsbar madrass och en toaletthylla, madrassen var dock alldeles för dyr och nån hylla hittade jag inte, varken på Rusta eller Jysk. När vi kände oss nöjda åkte vi vidare in till stan. Hade stora problem att hitta till nått parkeringshus som låg nära stan, men vi hittade iaf en parkering som låg lagomt nära. Först gick vi och tog en fika på Costas, världens godaste kladdkaka hade dom, utan tvekan. Sen gick vi vidare mot alla skoaffärer som fanns på stan tror jag. Var tvungen att köpa ett par stövlar utan klack och på skokanonen hittade jag två på stövlar och Tobias hittade ett par skor till sig själv. Och eftersom det är "Tag 2, betala för 3" så passade det ju alldeles utmärkt.

Måste bara säga att jag verkligen saknar min lilla Tim. Jeanette ringde mig igår och då ville Tim såklart prata han också. Det första han sa när han fick telefonen var: "Tim älska Linda, Tim älska Linda". Han är så underbar den ungen! Jag längtar så mycket tills jag ska åka hem, då ska jag verkligen ägna mycket tid åt honom. Man känner hur pass mycket man uppskattar alla därhemma när man inte kan vara där. Men men, jag överlever. Huvudsaken är att jag vet vart jag har dom och dom vet vart dom har mig. Älskar dom ovillkorligt och alltid.

Ikväll blir det filmkväll och massa mys!

<3

Min Tobias är bara min!

Dagen började smått segt idag. Klev upp vid 10, mådde inte speciellt bra men skulle möta upp Petra och vara på skolan kl 11. Där mötte jag Anna och vi skulle jobba på vårt arbete ang. psykologbesök. Väl där träffade vi en ny tjej som skulle börja i vår klass och som även tillhörde vår arbetsgrupp, Frida Bjurman. En otroligt trevlig tjej! Vet egentligen inte hur mycket vi fick gjort men vi mailade iaf till en person som förhoppningsvis kan hjälpa oss att få kontakt med en skolpsykolog.

Vid 14 kom min underbara älskling hit. Han hade med sig en massa saker hemifrån som jag hade bett att han skulle ta med. Sen hade mamma packat med allt mellan himmel och jord, väldigt tacksamt. Fick även massor med matlådor som pappa hade gjort, TACK! Vilka fina föräldrar en flicka som jag kan ha. Efter nån timme av uppackning så tog vi bussen in till stan. Tobias ville gå på bolaget och sen skulle vi försöka hitta någonstans att äta nån middag också. Det blev på Frasse's. Inte sådär väldigt romantiskt men det smakade bra! Imorgon däremot ska vi laga middag här hos mig och då ska vi lägga ner en massa energi för att det ska bli lite mysigare. Nu ikväll har vi bara legat framför teven, kollat på Let's dance och sedan på Land of the dead.

Nu blir det sängen, är jäkligt trött, mest sen gårdagen! Har inte varit helt kry på hela dagen.

Imorgon ska jag och T in till stan mitt på dagen nån gång och shoppa lite sådär, kanske äta nån god lunch eller fika på något mysigt fik. Är så glad att jag har honom hos mig. Har insett att han faktiskt är det viktigaste för mig, även om skolan tar upp mycket tid just nu.

Godnatt vänner <3


Världens bästa psykpub!

Gårdagen var så otroligt trevlig! Det var verkligen längesen jag hade så kul. Förfesten började i en 5a där några av våra faddrar bodde, många givande samtal och underbara människor i allmänhet. Vid halv 22 var vi tvungna att gå till Origo, som ligger på Campus där då psykpuben var. Var rädda att det skulle vara värsta kön men nej, vi kom in direkt. Allt var bara så bra! Drickat var otroligt billigt om man jämför dessa priser med vanliga krogpriser! Vi gick hemåt vid halv 2 för att slippa kön vid garderoben och sen var vi väldigt trötta. Jag och Petra skulle till Ålidhem och David hängde på oss men skulle inte alls till Ålidhem, utan bodde på Gluntens väg som ligger en bra bit ifrån. Det roliga var att vi skiljdes åt efter gångvägen där han svängde höger och vi vänster men sen när jag hade sagt hejdå till Petra så mötte jag honom mitt i Ålidhems centrum. Hur han lyckas komma dit har jag ingen aning om. Tyckte det var högst talangfullt. Hoppas bara att han hittade hem!
Anyway, jag hoppas på fler precis lika lyckade kvällar i framtiden.

Nu är jag däremot lite smått seg, ska alldeles strax pallra mig iväg och möta upp Petra och gå till skolan. Jag och Anna ska jobba lite på psykologbesöken men jag tror det går rätt fort. Sköönt!

Senare idag kommer älsklingen som jag saknar så himla mycket! Så skönt att få ha honom för mig själv hela helgen och bara göra precis vad vi känner för. <3


Hemma i tid. Skööönt!

Kom hem för en timme sen ungefär! Känns så himla skönt att vara hemma i tid, speciellt när jag ska ut på psykpub ikväll. Annars skulle jag nog inte orka det. Tror jag ska försöka vila ett stund nu innan maten också!

Dagen började lite segt sådär, med information från psykologiska föreningen och Umeå studentkår (den kår jag tillhör). Självklart är det bra information men jag vill så gärna komma igång på riktigt och då känns det rätt orelevant att lyssna på. Senare började allvaret, litegrann sådär. Vi fick fundera över alla områden som finns där psykologer jobbar. Ex skola, primärvård, habilitering och kriminalvård. Sedan skulle vi i halvgrupper (finns 6 grupper som ibland jobbar tillsammans och ibland är uppdelade i 12 mindre grupper) välja ett område och sedan söka upp en psykolog, boka tid med denna och ställa några väl valda frågor. En fråga var anvisad, vilket betyder att vi är tvungna att fråga just den. Det handlade om vilka etiska frågor/problem psykologen möter. I min lilla grupp är vi än så länge bara 2 st, jag och Anna. Vi ska vara 2 till men dom har förmodligen inte hunnit kommit upp ännu. Vi valde iaf att prata med en skolpsykolog och inrikta oss på förskola och lågstadiet. Den 16 feb ska detta redovisas muntligt!

Nu ska jag lägga mig på sängen och slappa! Sen blir det duschen och vid 19 ska vi mötas vid Ålidhems centrum!

<3

IMORGON KOMMER MIN ÄLSKLING. LÄNGTAR!

En ny dag

Vill börja med att säga till Kristoffer att jag inte alls ha ätit pizzabuffé varje dag! Och sen kan jag inte rå för det, för jag måste ju följa med på nollningen ;)

Klockan är för tidigt idag med, men jag tror att jag är lite pigg faktiskt. Om en kvart ska jag möta Petra därute i mörket och kylan.

Skriver lite senare när jag kommer hem, förhoppningsvis blir det inte alltför sent!

<3

Utslagen!

Måste säga att det var längesen jag var så fruktansvärt trött i hela kroppen som jag är just nu. Kan knappt skriva på datorn utan att allt blir fel! Jag låg och tittade på Top Model och somnade mitt i allt och det är inte likt mig. Sen vaknade jag vid 22 och jag är verkligen sååå seg. Ska alldeles strax gå och lägga mig igen så jag är någorlunda pigg imorgon till psykpuben!

Dagen för övrigt har varit jättebra! Var på skolan 8.15 imorse och då samlades vi i arbetsgrupperna och fick träffa vår handledare Per Fransson. En mycket trevlig man! Min grupp består hittills av 5 personer, jag själv, Isabell, Sandra, Moses och Anna. Tyckte samarbetet mellan oss gick jättebra, trots rätt flummiga diskussionsfrågor. Ser fram emot när vi får något "riktigt" att jobba med. Imorgon ska vi få någon slags information om psykologbesök, dvs vi ska besöka yrkesverksamma psykologer runt om i Umeå. Det ska bli riktigt spännande, har aldrig förut träffat och pratat med en psykolog. Och direkt på morgonen har jag för mig att vår studierektor och den psykologiska föreningen ska presentera sig. Tror att vi slutar mitt på dagen nån gång, vilket känns välbehövligt. Behöver lite uppladdning där inför kvällen!

Efter "skolan" idag, som slutade typ 12 trots att vi hade schemalagt till 15, så umgicks jag med Moses i min grupp. Vi kände varandra inte alls innan men efter 3 tim kändes som att vi faktiskt hann prata om det mesta! En oerhört bra kille. Känns bra att vi kommer så bra överens eftersom han är i min arbetsgrupp. Sedan vid 15 kom våra faddrar och mötte upp oss i Humanisthuset och vi började gå mot stan. En rätt ordentlig promenad men det var den varmaste dagen hittills så jag hann inte börja frysa alltför mycket. Att jag blev dyngsur om fötterna i mina kassa stövlar var väl däremot ingen höjdare. Men jag överlever.

När vi väl kom till stan delades vi upp i faddergrupper och sen gick vi runt och fick se de viktigaste man måste kunna om stan. Lite om olika restauranger, caféer, gallerior, bio osv. Lärorikt eftersom jag är helt vilse annars! Smet även in på Systembolaget när vi ändå var där. Men det gjorde även faddrarna så det var inget konstigt med det! ;)

Klockan 17 skulle alla grupper mötas på Scharinska. Där var det pizzabuffé som var riktigt god! Och som igår var jag vrålhungrig och hade kunnat tyckt att pölsa var gott. Det fanns pitabröd, tsatziki, pizzasallad och 4 olika tunna pizzor att välja mellan. Där kommer jag förmodligen äta fler gånger! Synd bara att det var lite trångt, de var knappt så att alla fick plats. Men jag hade en trevlig eftermiddag med fina människor!

Vid 18 stack jag och Petra och lämnade alla andra. Hon ville hinna iväg på Systemet som stängde 19 men det slutade med att vi sprang runt i galleriorna istället och jag gjorde 2 fynd på Gina. En superfin "festtröja" och en kofta. Och Petra hittade lite andra grejer, bland annat något på MQ. Vi kunde inte låta bli! Gaaah. Och istället för att gå så tog vi bussen. Det var nog mest min idé. Min rygg höll på kollapsa efter så lång promenad. Jag har världens dåligaste rygg! Men eftersom jag har IKSU i närheten så bör jag ju göra något åt det!


Imorgon börjar dagen 9.15, så jag får en timmes längre sovmorgon. TACK! Jag är ingen morgonmänniska.


På fredag kommer min älskling hit! Längtar så mycket. MITT HJÄRTA <3

Campus-vandring och mat på Corona

Vilken trevlig kväll alltså! Kom hem för ca 2 tim sedan. Vid 17 hämtade alla faddrar oss i Humanisthuset och sen gick vi i faddergrupperna runt på universitet. En rätt lång tur men det känns ju som att man börjar hitta bättre och bättre. 18 skulle vi vara på Corona, som öppnade en timme tidigare enbart för vår skull. Där blev det buffé med sallad, pajer och panpizzor. Det var himla gott, mest för att jag var vrålhungrig. La man till en tia fick man även en öl till maten, dock världens minsta öl! Pratade och åt om vartannat och hade det jättemysigt. Vilka människor!

Jag och Petra gick hemåt vid halv 8 och då passade jag på att gå förbi hennes lägenhet och vi satt och surrade om allt mellan himmel och jord i nån timme sådär! En underbar tjej.

Måste faktiskt sova nu, början 8.15 imorgon, så vi måste gå 10 i 8. Jag kommer förmodligen frysa ihjäl och dö av trötthet på samma gång. Men så går det när man hamnar i arbetsgrupp 2. Grupperna 1, 2 och 3 börjar 8.15 och 4, 5 och 6 börjar 10.15. Det kan man kanske kalla orättvist? :P Ska bli spännande att se vilka som egentligen är i min grupp, för än så länge vet jag bara om en av 8 st. Jag kan ju lova att det är svårt att hinna lära sig alla ansikten och namn på 2 dagar. Nästintill omöjligt!

Imorgon är vi på skolan till 15 och efter det ska vi gå med faddergrupperna till stan, kika runt lite och sedan blir det pizzabuffé på Villan. Kommer säkert bli en lika trevlig dag som alla de andra.

Godnatt <3


Tooobias, jag saknar dig så mycket så mitt hjärta håller på spricka. JAG ÄLSKAR DIG! Bara dig.

Varför så jobbigt?

Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att börja göra frukost till mig själv såhär på morgonen. Inte för att det är tidigt utan bara för att det är jobbigt. Jag gör liksom hellre nått annat, typ tittar på Oprah eller sitter vid datorn. Därför blev det en tallrik fil och en banan denna morgonen. Det är tur vi ska äta buffé senare på Corona.

Jag är nu påklädd, sminkad och redo att gå. Men än måste jag vänta en halvtimme innan jag får gå. Tiden går sakta!

Ha en fin dag alla <3

Fina människor

Kom hem från spelkvällen för ungefär en timme sen! Och vilka människor ändå. Vilka underbara människor! Antingen blir man så när man läser till psykolog eller så hade vi bara tur att få så fina faddrar och så fina klasskompisar. Känns otroligt skönt i vilket fall som helst! Men det blev ju ingen spelkväll kan man säga, liknade mer en pratkväll. Men mitt i allt så körde vi en namnlek och senare fick vi presentera varandra. En fadder skulle presentera ett fadderbarn och tvärtom. Tror jag börjar kunna rätt många av namnen nu, men det är ju bara på dom i min faddergrupp. Finns ju (bara!?) 4 till. Tur jag har 5 år på mig att lära mig namnen.

Nu ska jag göra mig klar för sängen och lägga mig och kika på tv. Ikväll ska det inte bli lika sent som igår!

Morgondagens schema:
13.15 - 17  Fortsättning på introduktionen som började idag.
Efter det ska vi gå på Campus-vandring med faddrarna och sen blir det buffé på Corona. Looking forward to it!

Godnatt vänner <3

Spelkväll

Klockan 19 ska jag möta upp några ur min faddergrupp och några av mina faddrar vid Ålidhems centrum. Vi ska ha spelkväll hos en av faddrarna med fika och speel. Egentligen vet jag inte vad det innebär, men det lär förmodligen märkas! Ska iaf bli otroligt trevligt. Önskar bara att jag hade en kamera så jag kunde ta lite kort, men inte det..

Dagen har varit otroligt bra. Mötte Petra halv 13 och sen bar det av mot universitetet. Vi hittade en mycket bättre väg idag som var såå mycket närmare, så det kändes skönt i vintervädret. Dessutom snöade det idag, ingen höjdare att vara ute och gå då. Vi kom iaf till Humanisthuset, där vår registrering skulle äga rum. Där satt massor med studenter vid runda bord och fikade och åt lunch. Vilken stämning! Det kändes verkligen att NU är det på riktigt. Kändes jättebra.

13.15 började vår introduktion. Vi fick allmän information om programmet, några av lärarna och studievägledarna presenterade sig och sen fick vi ställa lite frågor. Senare fick vi göra lite 4-hörns-övningar, där vi skulle välja mellan 4 olika svar på en fråga och sedan försöka lära känna människorna som stod vid samma svar som en själv. Vilken surr! Det blev så högljutt att jag knappt hörde vad jag tänkte. Men bra sätt att prata och hälsa på varandra. Vid 16 kom våra faddrar in och sa hej och berättade lite om nollningen i allmänhet. Sedan blev vi indelade i grupper, tror att det blev 5 grupper, är inte helt säker. Hamnade iaf en bra grupp och våra faddrar verkar vara jättegulliga.
Imorgon börjar vi 13.15 och då ska introduktionen fortsätta.

Nu ska jag ringa pappa och sen ska jag börja gå bortöver!

Ha en trevlig kväll, det ska jag ha! <3

en ovärderlig granne

Min granne Katie är helt ärligt ovärderlig för mig just nu. Speciellt såhär innan jag har träffat min klass och jag känner praktiskt taget ingen. Ingen som jag har den där nära relationen till, ingen som jag skulle ringa om jag behövde hjälp. Men jag har fina Katie och jag är så glad för det. Hoppas du läser min blogg så du får veta det. Tack för en trevlig kväll! Hoppas bara du orkar upp imorgon nu! :)

Nu ska jag försöka välja ut en outfit till imorgon. Man vill ju liksom göra ett bra första intryck men samtidigt vill jag absolut inte vara för fixad, det passar inte alls. Får se hur jag lyckas med det.

Miss my T. Vill ligga och sova på hans arm just nu! Men det går faktiskt bra att vara så långt bort ifrån honom, vilket jag inte trodde. Försöker att hålla huvudet kallt för att skydda mig själv och även honom, för tänker jag på det för mycket så är det ingen som mår bättre av det. Jag har varit oväntat positiv hittills enligt mig själv. I'm proud, let me tell you that. Han är i vilket fall som helst MIN och inget kan komma emellan oss. Jag känner mig så otroligt säker på det.<3



Saknar även min lilla Tim. Ibland känns det som att han är min son. Har så starka band till honom, vilket beror på att min familj nästan är hans familj. Det tror jag dom som kände oss skulle säga. Jeanette och Magnus hör till oss och det gör Tim också. Har varit med sen han var nyfödd och försökt umgåtts med honom så mycket jag bara kan. Och kärleken jag känner till den lilla mannen är helt otrolig. Mår jag dåligt så leker jag med Tim och då glömmer jag bort alla mina bekymmer. Pratade i telefon med Jeanette igår och då hörde jag Tim i bakgrunden: "Tim prata me Linda, Tim prata me Linda". Sen säger han "Hej" och jag frågar vad han gör. Han svarar "Tim titta på datorn". Jag frågar om han tittar på Tim (han älskar att titta på bilder av sig själv) och han svarar "Pappa jobba på datorn". Förstod egentligen ingenting men det är väl så det ska vara egentligen. Resten av samtalet ställde jag frågor och han nickade (fick höra det av Jeanette när jag fick prata med henne igen.) Så vi fick inte så mycket mer sagt. Ett långt utlägg om Tim, men han förtjänar det. Han är min lilla gubbe, alltid!


Ser ni inte vilket underbart litet troll? :)

Jag ska nu inta säng-läge så jag inte sover så satans länge imorgon.
Skriver imorgon om dagen!

Godnatt <3

God mat - Mätt i magen

Idag hade jag en middags-kompis, trevligt nog. Jag och Katie gick på Ica och handlade lite god mat. Det blev kroketter, lövbiff och bea-sås. Smaskens! Så nu är vi nog ganska mätta och belåtna. Vi hyrde en film också, The strangers så vi ska väl börja titta på den lite senare. Är inne hos mig nu, vi blev så trötta båda två så vi tänkte vila en sväng innan filmtittningen, annars skulle vi nog ha somnat båda två. Nu har vi iaf chips, gott italienskt bröd till kvällsmackor och sen ska vi även hinna med korridorsfika! Vi behöver nog inte gå hungriga iaf.


Frågan är: Kommer jag kunna sova efter detta? Annars finns det ju mycket plats på Katie's golv, eller hur Katie? ;D

Tidigare idag träffade jag även Petra och vi gick på en rätt lång promenad för att orientera oss! Ingen av oss hade någon större koll på åt vilket håll vi skulle gå egentligen. Vi kom till IKSU på något vis men sedan stod vi där som två bortkomna barn. Hon fick lov att ringa en kompis som bor häruppe och fråga honom vart vi skulle gå. Tillslut kom vi rätt iaf och vi hittade bort till Humanisthuset, beteendevetarhuset och samhällsvetarhuset. Det är nog där vi kommer att hålla till mest! Så det känns skönt. Och vi ska mötas imorgon halv 13 och gå till skolan tillsammans. Vi har upprop 13.15 i Humanisthuset så vi ska nog hinna dit på 45 min, eller vad tror ni? Ser verkligen fram emot morgondagen, ser fram emot att träffa klassen! Sen vill jag självklart suga in en massa information och känna att jag verkligen har börjat! För just nu är jag bara här uppe utan att göra något vettigt alls.


By the way, Crowned som har gått på 3an i hur många avsnitt som helst idag är verkligen så otroligt dåligt att det blir bra. Vem vill ställa upp i såna skönhetstävlingar, där en dotter och en mamma ska tävla? Sen är det ju så fascinerande att den ena är dummare än den andra. Och en mamma har så mycket botox i ansiktet att jag aldrig kan tänka mig att hon har någon känsel i någon del av sitt ansikte. Inte klokt! Men lite kul är det ju, trots allt.

Nu blir det tv-tittning i sängen och kanske en liten powernap.

<3



Första natten!

Har sovit jättebra i natt, tro inte ens att jag har drömt någonting. Trodde att jag skulle ligga och fundera halva natten över allt som har med flytten att göra och att börja skolan osv. Men inte det. Jag tror det beror på att flytten gick så himla bra. Och visst var det jobbigt när mamma, bror och Tobias lämnade mig här men jag var på superbra humör igår hela eftermiddagen och kvällen så det kändes bara såå bra!

Vid 20 hörde jag av mig till Katie och frågade om vi skulle ta en kvälls-macka och några minuter senare knackade det på min dörr. Vi gick in till köket och fixade lite fika och sen satt vi på hennes rum till klockan nästan var 1 på natten. Jag tror faktiskt vi pratade om nästan allt som går att prata om. Tack för det Katie! En otroligt trevlig första kväll.

Idag ska jag förmodligen möta upp min klasskompis Petra och sen tänkte vi gå runt lite och kolla läget! Ingen av oss är väl så hemma här än så vi måste helt enkelt gå på upptäcksfärd.
Senare ska jag och Katie laga lite middag och hyra en film, The strangers. En skräckfilm som Katie inte vågar se ensam så då får ju jag offra mig. Det kommer sluta med att jag inte vågar sova på hela natten. Oj oj oj, vad jag kommer ångra att jag tittade på den där filmen, men samtidigt kan jag inte låta bli. That's me!

Nu ska jag hoppas in i duschen och göra mig iordning lite! Sen blir det frukost.

<3

Början på något nytt i Umeå.

Nu sitter jag här i min ensamhet på mitt rum här på Ålidhem. Jag mår rätt bra trots allt. Jag hade förväntat mig att jag bara skulle vilja dö när jag blev lämnad själv så många mil hemifrån. Att jag mår så bra beror nog på att jag känner att det här känns helt rätt. Det är självklart att jag är nervös inför skolstarten och allt det där, men det känns ändå så himla roligt. This is gonna be 5 years of learning, getting to know and I am certain that I'm going to grow as a person. It feels great!

Tobias, mamma och bror åkte alldeles nyss. Vi har haft en fullspäckad dag och eftermiddag. Åkte hemifrån strax efter 9 och kom hit upp efter 12 någon gång. Och bilen var så jäkla fullastad så jag förstår egentligen inte hur mycket grejer man kan ha. Vi hittade hit direkt efter lite hjälp av kartan och sen kom Katie och låste upp dörren som går in till korridoren. Fick nycklarna, lite papper och en namnlapp som skulle sitta ute vid ringklockan. Sen började upplockningen. Fick till det rätt bra faktiskt och efter ett tag blev mamma så hungrig så vi var tvungna att åka och äta. Men innan dess hann jag handla för hutlösa summor. Det är dyrt med basvaror! Men jag hoppas de räcker ett tag nu iaf. Får äta med omsorg. Sen hittade vi en restaurang i Ålidhems centrum där vi åt.
Efter det var det bara att åka tillbaka till rummet och plocka in alla matvaror, och även alla tallrikar, bestick och andra hushållsgrejer. När det var klart kom vi till det absolut jobbigaste! Kläderna. Jag har MYCKET kläder, men ändå får jag aldrig nog. Och eftersom båda garderoberna var "hänggarderober" och vi inte hade med oss så många galgar, så blev det lite småtrångt i linneskåpet. Men det gick bra tillslut.

Nu är teven på och jag har massor med kanaler, vilket känns underbart såhär på kvällarna när man inte har så mycket för sig. Och datorn är ju inte helt fel att ha den heller. Vet inte vad jag skulle göra utan den.

På måndag börjar min första kurs: Psykologin och psykologen. Ska bli otroligt spännande att få komma dit och få information och träffa klassen. Har egentligen inga förväntningar utan jag tar helt enkelt allt som det kommer nu! Känns som att det är det absolut bästa.
Ska försöka få tag på någon snäll själ som kan gå en sväng till skolan med mig imorgon under dagen så jag hittar på måndag! Men det ska nog inte vara så svårt.

Nu ska Linda lösa lite sudoku! Do not disturb.

<3


bombnedslag!

Så ser det verkligen ut i mitt rum idag! Har packat ner alla kläder nu i en stor resväska och en lite mindre vanlig väska. Men fy tusan va mycket kläder man har, iaf jag. Och sen ska ja få plats med min skor nånstans också. Det är tur jag inte behöver ha med mig alla skor upp nu på vintern! Halsband, armband, örhängen, hårspännen och snoddar. Parfymer, sprayflaskor, lotion, smink och duschcreme. You name it. Det är sjukt mycket man måste ha med sig när man ska flytta. Vet inte ens om allt detta får plats i mitt lilla rum! I hope so. Äh. Nu hänger iaf dom sista kläderna på tork nere i källaren så dom får man packa ner imorgon. Och ikväll ska vi försöka packa in det som går i bilen så vi slipper göra det imorgon. Bilen kommer att bli smockfull, tro mig. Oj oj oj!

Nu sitter jag här och är jättehungrig. Vill att klockan ska bli 18 så vi får åka iväg och käka! Mums. Pizza säger jag aldrig nej till!

Nej, hörrni, nu ska jag försöka hitta några örngott som matchar mitt påslakan och kanske 2 lakan.

Skriver säkert ett inlägg senare ikväll!

<3

vart ska man börja?

Jag vet som inte riktigt vart jag ska börja när jag ska packa nu inför lördagen! Mamma håller på tjata på mig och säger åt mig att jag åtminstone kan försöka förbereda nånting så jag slipper göra allt imorgon kväll. (Hon känner mig rätt väl.) Jag har bara något emot att packa, det känns fruktansvärt jobbigt och jag blir trött i hela kroppen så fort jag tänker på det. Men en sak vet jag iaf att jag ska göra och det är att jag ska ner och rensa min tros-låda. Den har nog inte blivit rensad sen jag var 12 eller nått sånt. Så det är nog dags! Jag använder nog ungefär 10% av trosorna som ligger där. Det blir mitt första projekt!

Idag har varit en bra dag. Var hos Lars Frestadius kl 13.30 idag. Han är legitimerad naprapat och hur duktig som helst! Och att han är världens trevligaste gör ju inte saken sämre. Han masserade, knäckte och tryckte. Och nu ska jag tydligen vara rätt bra i ryggen, förutom det lilla faktum att jag är helt muskellös. Det bör åtgärdas snarast möjligt! Och rekommendationen var att införskaffa mig en pilates-boll. Och så får det kanske bli. Måste bara se om den ryms i mitt stora rum på 19,6 m2!?

Imorgon ska hela min familj + Tobias, Sofies familj och Magnus familj äta middag på Terrassen. Det blir som en liten avskedsmiddag nu när jag ska flytta. Det ska bli himla trevligt.

Ni, snart börjar De halvt dolda på SVT1. Missa inte det för allt i världen! Kristoffer, min fina barndomsvän, spelar en av huvudrollerna. Och därför är det min skyldighet att göra reklam för denna superfina serie, som för övrigt har fått otroligt bra recensioner.
http://www.krisochoffer.blogspot.com Kristoffers blogg!



Nu ska jag se om jag hinner ner en sväng och börja med rensningen!

<3

trött linda utan hål



Jag hatar att kliva upp tidigt på morgonen. För en timme sen satt jag i tandläkarstolen och gäspade! Fick ta lite röntgenbilder och ta bort lite tandsten, som vanligt. Hade dock inga hål, så jag är nöjd och glad. Nu sitter jag här hemma och funderar om jag ska lägga mig och slappa framför teven eller ta en powernap innan jag ska till naprapaten så jag inte blir så jäkla trött ikväll. Jag är en vek människa ;)

Fick mail från min kvartersvärd nu på morgonen där hon skrev att allt var okej nu med betalningen av hyran och mitt avtal börjar den 15 januari. Så nu är det bara att hämta nyckeln och sen är allt klart. Så otroligt skönt för min själ just nu. Min själ, som är extremt plågad av all stress och alla måsten. Fick köpa Pepcid Duo igår för att min mage mådde inte bra. Men nu kan det ju bara bli bättre! Eller hur?!

Alldeles nyss fick jag ett mail på Facebook av en Petra Fränberg. När jag såg namnet tänkte jag: "Vem är detta?" Hade ingen aning om vem det var. Men när jag började läsa mailet så var det flickvännen till min kompis Millas pojkväns kompis Fredrik. Haha. Det där hoppas jag att ni förstår. Alltså: Camillas pojkvän Christians kompis Fredrik. Och nu hade Fredrik sett på msn att jag skulle gå psykologprogrammet i Umeå och hade då pratat med Petra om detta. Och det roliga var då att även hon skulle börja på psykologprogrammet nu på måndag. Därav mailet. Så det känns skönt att jag vet vem en person i min klass är :)

Nej ni, nu ska jag ringa pappsen och höra om jag ska laga nån middag idag eller om han gör det när han kommer hem!

<3

Obeskrivbar glädje!

Gårdagen var en plåga rakt igenom. Det går som inte att beskriva hur dåligt jag mådde. Trodde på fullaste allvar att jag skulle få magsår. Det värsta som finns är att oroa sig konstant hela tiden, speciellt över något som ändå är så viktigt som boende, att ha någonstans att bo. Plus att jag har massa annat som jag är lite nervös över, som skolstarten, träffa klassen, hitta rätt när jag väl kommer till skolan. You name it! Det roliga var att jag igår intalade mig själv att det faktiskt var tänkt att jag skulle få detta rummet, jag hade haft sån otur innan och jag kände bara att nån gång måste oturen ta slut. Och banne mig, den gjorde det!

Imorse klev jag upp strax efter 9 enbart för att titta om jag hade fått studentrummet, för att sedan kunna ringa Bostaden och fixa allt med avtalet och betala hyran. Min puls låg på max under hela tiden medan datorn startade upp och när jag loggade in mig på min sida på Bostadens hemsida visste jag inte om jag skulle få en hjärtinfarkt eller inte. Och där stod 1:an som jag så gärna ville se. Jag stod på plats 1 i kön och allt bara släppte. All oro från gårdagen och det brast för mig. Tårarna sprutade och jag sprang in till Tobias som fortfarande låg i sängen och skrek: "Älskling, jag fick rummet!" Efter det satt jag och skakade i säkert 20 min. Vilken jäkla bragd Linda! Jo du tack, jag vet.
Nu är avtalet signerat och hyran för resten av januari är betald! På fredag hämtar Katie ut min nyckel hos min kvartersvärd Helen, som har hjälpt mig otroligt mycket. En eloge till henne & även till Katie!

Så, nu är min framtida adress: PEDAGOGGRÄND 9a. Me like it!

Var ner på banken idag med och satte in lite pengar och öppnade ett sparkonto, är så trött på att ha min fond som ett sparkonto, det funkar inte i längden! Detta är något jag borde ha gjort för längesen men som jag bara ha skjutit framför mig hela tiden. Men nu så!

På lördag åker iaf jag, mamma och antingen pappa eller Tobias upp till Umeå och Ålidhem. Ska försöka hinna flytta in allt och fixa till lite. Och sen lämnar dom mig där uppe helt ensammen! Men då är jag ju så glad att jag har min granne Katie! Längtar faktiskt. Tycker det ska bli superskönt och befriande att starta upp en ny tid i mitt liv. Allt kommer att bli nytt och jag vet att jag kommer växa jättemycket som människa på alla sätt genom det här.

Nu ska jag kanske vara lite social med Sofie. Vi sitter hos Tobias nu och spelar Guitar Hero. Han jobbar ju så vi kommer hit och våldgästar.



Imorgon står dessa två saker på min TO DO-list:
- Tandläkaren 9.15 (!?)
- Naprapaten 13.30
Jag känner smärtan redan i min rygg. Men jag hoppas han kan bryta och slita så jag blir lite mer stabil i ryggen.

Godnatt <3

Vilket fullkomligt strul!

Kan inte ens börja att förklara allt så jag skiter helt enkelt i det. Rummet på historiegränd blev det inget av iaf. Fråga mig inte varför, jag är så trött på att ens tänka på det. Jag har världens största klump i magen, för just nu vet jag inte vart jag ska bo nånstans. Och imorse hittade jag det perfekta rummet på Pedagoggränd 9a, det bästa var att Katie bodde i rummet bredvid. Inflyttningen var den 15 jan, vilket är helt perfekt. Så nu sitter jag och väntar, måste vänta tills imorgon innan jag får veta och just nu är det en till som är intresserad av precis samma rum. Jag önskar så mycket att jag får det här rummet, så ni kan inte förstå. Ha mått dåligt hela dagen.

Äh, ska försöka göra nått annat nu. Vill inte tänka på detta mer idag. Om det ändå hade varit så enkelt.

Kill me please!

<3


Ålidhem!

Måste bara skriva ett inlägg, för jag är så himla glad! Fick studentrummet på Ålidhem. 20,6 m2 (vet inte hur man gör en sån liten 2a i hörnet). Möblerat rum och knappt 1 km till universitetet. Trodde aldrig jag skulle få det eftersom det var en före mig i kön och han/hon ville aldrig svara. Hade ställt in på mig att jag inte hade en chans så nu är jag så lycklig. Tro mig! Och nu bor jag nära de få människor jag känner uppe i Umeå, känns inte helt fel! Jag har flyt just nu känns det som, som chefen sa: KÖP EN TRISSLOTT! Fy tusan, den bästa januari månad i mitt liv.

Nu ska jag sova! Beställde väckning av Tobias imorgon! Ska INTE sova bort hela dagen. Så jäkla trist.

Godnatt söta ni <3


Historiegränd. Här ska jag bo i minst ett halvår :)

Fixat & grejat.

Hela min dag har varit en grejar-dag. Har försökt fundera ut vad exakt jag måste ha med mig upp, ha skrivit en lista och sen ha jag och mamma varit nere i stan och köpt en superfin bordslampa och en liten behändig ihopfällbar hårtork från Babyliss. Känner mig rätt färdig med allt. Men det är klart att när man väl kommer upp så kommer det ju märkas precis vad man har glömt. Men alltså, i värsta fall så finns de ju affärer där uppe också! Det är ju inte så att jag dör om jag glömmer min tandborste!


Min nya hårtork!

Igår hämtade jag och Tobias TV:n också. Jättefin och såg nästan alldeles ny ut, förutom att det är en tjock-TV. Men det är inga problem för mig. Bilden och ljudet var suveränt och sen får jag låna Tobias kombinerade DVD/VHS tills han flyttar upp. Min snälla bror har även gått med på att bränna ut en massa filmer åt mig som jag kan titta på där uppe. Alltid skönt att ha några såna filmer som är lättsamma och som man inte direkt blir less på. Valde rätt många animerade filmer, dom älskar jag.

Känner mig smått rastlös nu faktiskt. Kommer på mig själv med att gå in på bostaden.umea.se tusen ggr om dagen för att titta om jag har fått studentrummet på Ålidhem som jag helst vill ha. Har ett på Mariehem som en sista utväg men får se hur det går. Åh vad väntan är störigt. Allt utom det är fixat. Men man kan ju ändå fråga sig hur mycket tålamod folk kräver att man ska ha?

Pratade iaf med en jättesnäll Marie och hon skulle visa runt mig lite på söndag! Känns bra.
Och den lika snälla Katie har svarat på en hel hög med frågor och varit väldigt hjälpsam. Får se om jag följer med henne ut på lördag också. Det känns som att det skulle vara hur trevligt som helst.

Nej ni, nu ska jag väl följa med kära mor på affären. Båda mina föräldrar har alltid en tendens att tvinga med mig på affärn. "Snääääälla Linda..." Aja, livet är hårt.

<3

Blev utmanad, så jag hade inget val ;)

4 FAVORITPROGRAM

House

Project Runway

Bones

Två och en halv män



4 SAKER JAG GJORDE IGÅR

Myste med Tim.

Skjutsade bror till akuten pga av svetsblink.

Handlade massor av saker till flytten.

Åt så jag nästan sprack.



4 SAKER JAG SER FRAM EMOT

Flytten till Umeå, dock blandat med massa nervositet.

När min älskling kommer och hälsar på mig den 23 januari.

Sommaren!

Min och Tobias göteborgsresa.



4 FAVORIT RESTAURANGER

Toledos

Djingis Kaan (vet inte hur det stavas) En mongolisk restaurang i Stockholm.

Pikachu i Örnsköldsvik.

Pappas kök! Oslagbart.


4 SAKER PÅ ÖNSKELISTAN

Att jag ska trivas i Umeå.

Att allt går bra med lånet, boendet och studielitteraturen.

Småplock till mitt studentrum.

Att jag kommer få träffa Tobias så ofta som det bara går nu när jag flyttar.


Sådär. Är du nöjd nu Carola? ;)

Nu ska jag och älsklingen åka iväg till prylboden i Österforse och kika på en liten söt tv till mig som jag kan ha i mitt rum. Och sen ska vi försöka lira lite gitarr på Guitar Hero och efter det ska vi åka till Baltzar och Inken och käka middag. Blir ju sista gången jag hinner träffa dom så det ska bli trevligt.

Ha en fin dag! <3


Vilken trevlig kväll!

Måste ju börja med att tacka Patrik, Annelie och Etna för en jättetrevlig kväll igår. God mat, trevligt sällskap och massa Guitar Hero. Sen är ju Etna så himla söt så det finns inte ord att beskriva! Hoppas verkligen vi kan göra om det inom en snar framtid.

Nu sitter jag här i bara sovtröjan, blev alldeles för sent igår. Inte med vilje men i det här huset går ingen och lägger sig + att det är så jäkla lyhört. Så det var en omöjligthet att sova före 4. Helt sinnessjukt! Det ledde till att min älskling tog skotern hem mitt i natten. Blir så arg, men det känns ändå bättre idag. Sen glömde han sin telefon här också, så jag har ingen möjlighet att få tag på honom! Men jag hoppas det löser sig eller att han kommer hit snart. Saknar honom!

Om en tag ska jag och Jeanette ner på stan och göra några ärenden och sen ikväll kommer dom hit och käkar middag! Ska bli jättekul, och jag vill spendera så mycket tid som möjligt med Tim nu innan jag flyttar. Han och Tobias kommer nog vara dom två jag kommer sakna mest. Min älskade söta unge Tim!

Nu ska jag försöka klä på mig och göra så jag se lite respektabel ut!

Have a nice day <3

Det är mycket nu!

Vet att jag har varit lite dålig på att uppdaterna dom sista dagarna men det har varit så mycket nu, samtidigt. Har varit alldeles nervös över det här med skolan. Skulle hitta boende, fixa lån, adressändra, hitta studielitteratur och kolla upp vad exakt jag måste ha med mig när jag ska bo i ett studentrum. Allt blev så plötsligt och det känns helt sjukt att jag börjar nästa måndag! Helt overkligt.

Jag och Tobias sov länge idag, vi klev upp strax före 12. Ingen höjdare men men, nu är vi ju iaf utvilade. Ska åka till mig om ett tag och bara slappa. Sen blir det in i duschen och fixa till sig lite, för vid halv 5-tiden bär det av till stan och till Patrik, Annelie och söta lilla Etna. Vi är bjudna (eller vi kanske nästan ha bjudit in oss själva) på plankstek! :P Så det ska bli riktigt trevligt! Patrik och Tobias ska väl basta med öl och ölkorv som vanligt och jag lovar er att jag ska gosa massor med Etna. Hon måste nästan vara den sötaste bebisen någonsin.

Nu ska jag trycka i mig nån macka så jag inte dör av hunger sen!

Ha en bra dag! <3


Linda Marie Ternedal - En blivande leg. PSYKOLOG.

Det är helt otroligt mina vänner. Jag känner en otrolig lycka och lättnad. Jag blev antagen till psykologprogrammet på Umeå universitet. Lilla jag ska bli psykolog. Ni skulle ha känt min puls när jag tittade på antagningsbeskedet, den var nog högre än efter ett maratonlopp. Ringde mamma och pappa direkt, smsade dom närmsta och bara kände mig som världens gladaste. Tror inte ens att jag har förstått det än, det har inte alls sjunkit in men eftersom det bara är 11 dagar tills skolan börjar är det bäst att det sjunker in fort! Oj oj oj, hur ska detta gå mina vänner? YEEEEEES!

Baksidan av allt detta är att jag kommer sakna min familj, mina vänner och framförallt min Tobias. Egentligen vet jag inte vad jag ger mig in på när jag lämnar honom och tror att jag ska kunna vara lycklig. Men samtidigt är detta något jag måste göra och jag vet att när jag är klar blir ju allt så mycket lättare och då kan vi bo precis vart vi vill. Det kommer bli 5 långa år men vi måste försöka göra det bästa av situationen. Och min kärlek till honom räcker mycket längre än 22 mil, så vi klarar detta! Det är jag helt övertygad om. Min Tobias, bara min. Kom på idag när jag fick reda på att jag ska flytta, precis hur mycket jag behöver honom och precis hur mycket jag älskar honom. <3

Annars idag har jag inte gjort någonting. Sov bort hela dagen som vanligt och sen åkte jag till Tobias. Han slutade 2 så jag var här strax efter han hade kommit hem. Sen vid 4 lagade jag middag åt honom, hade liksom lovat det. Det blev pasta och en sås med champinjoner, bacon, paprika, lök och tomat. Helt underbart god blev den också! Och jag till och med diskade efteråt, jag måste nog vara den snällaste flickvännen i världen. :D

Nu har Tobias gått och lagt sig eftersom han börjar kl 6 imorgon. Och här sitter jag med datorn i knäet och tittar på världens bästa serie: Två och en halv män. Skrattar lika mycket varje gång.

Godnatt <3

Ett nattligt inlägg.

Blev sent ikväll som vanligt. Det tragiska är att min nattliga sysselsättning är mitt underbart fina broderi! Men hellre det än nått annat egentligen. Är inte trött och det är bara skit på tv men nu ska jag iaf försöka lägga mig i sängen och sova. Jag tycker det är så tråkigt att sova bort dagarna. Det är ju nackdelen med att vara vaken såhär länge. Blä!

Mitt fina broderi:



Lägger in en bild sen när jag är helt klar också! Har dock hunnit rätt långt ikväll så nu dröjer det inte länge.


Bilder från JUL:

Mys med bingolotto dan före julafton!
Daniel, Linnea och Lucas.
Tim och Lucas
Magnus och Tim
Söta små go-troll!Småtrollen Tim, Linnea och Lucas. Mina fina kusinbarn!
Jag på julafton! Jag på julafton!
 Jag och pappa


Godnatt <3

Have strength, dream big and never lose your ambition.

Nu råkar det vara så att jag har världens största klump i magen.

Jag är splittrad, beroende på att jag egentligen inte vet hur jag ska ställa mig till det faktum att JAG faktiskt kanske blir antagen till psykologlinjen på Umeå universitet.

Skolan börjar om 13 dagar och jag vet ingenting än. Jag känner mig otroligt förvirrad och jag tvekar och tvekar, för att en sekund senare bli totalt övertygad om att detta är precis vad jag vill.

Det är så svårt när jag inte känner mig redo, men samtidigt kommer jag nog aldrig bli det, inte helt, inte fullständigt. Det är svårt att känna att man är beredd att flytta bort när man inte vet om man passar in, men samtidigt kan jag inte vänta på den dagen då jag känner mig mer redo, för när den dagen kommer är det förmodligen bara efterdyningarna av att det är för sent. Då ångesten kommer över att jag inte följde mitt hjärta när jag hade chansen.

Ni ska veta hur jobbigt det är, det är svårt att förklara, jag är helt övertygad om att man måste ha upplevt det för att förstå. Jag står mitt emellan två världar och nu vet jag inte om jag kommer in i den nya världen och samtidigt vill jag absolut inte fortsätta leva i den gamla. Det skapar oro och förvirrning.

Jag är så rädd att jag kommer förlora mig själv efter vägen, att jag tappar min starka ambition och att jag ger upp mina drömmar. Därför försöker jag behålla den styrka jag faktiskt har och se framåt hela tiden. Kämpa och ha tålamod, det är det som krävs nu. Och jag har stora förhoppningar om att jag kommer ta mig igenom allt detta.


Om 2 dagar får jag förhoppningsvis veta! Jag längtar och har samtidigt en jobbig känsla i kroppen.
Men det ordnar sig, det gör det alltid!

<3

En snorig Linda säger GODNATT!

Jag är så jäkla trött på denna förkylning. Blev sjuk i slutet på november, och nu vill jag bli frisk! Varför blir jag inte bara frisk? Förkylningen bara slår till, om och om igen. När jag väl tror att jag ska bli heeelt frisk, nej, då kommer den smygande igen! It's nothing less than TRÖTTSAMT!

Ikväll har jag umgåtts med Sofie. Vi åkte ner till hennes nya lägenhet och bar in lite grejer och fixade och donade! Gick inte att göra så mycket egentligen, eftersom hon inte har någon soffa och sängen har hon fortfarande kvar hos sin mamma, nu när hon bor där. (Hon kan inte flytta till stan förrän hennes bil är fixad, eftersom hon jobbar i Långsele)
Men det var faktiskt en riktigt fin lägenhet. Om jag ska gnälla på något är det väl att hon måste ha sängen i vardagsrummet men sånt är livet. Jag vill gärna ha en tvåa när jag ska flytta, om jag nu har råd. Vi kom iaf hem vid halv 10 och då satte vi oss nere i källaren och kikade på andra delen av Mysteriet på Greveholm, ni vet julkalendern från 1996. Den absolut bästa julkalendern enligt både mig och Sofie!



Nu åkte Sofie hem för en liten stund sen och jag ska gå och sova! Är så trött, som vanligt kan jag väl nästan säga. Känns som jag är en 84-åring som lever i en 20-årings kropp ibland.

Imorgon får jag se om jag går ut på en promenad med Karro och pratar lite skit! Och resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra, återstår att se. Kanske blir ett besök hos Tim, mitt hjärta.

Godnatt kära ni! <3

Vilken slö-dag!

Nu sitter jag här på sängen och kollar runt lite på nätet. Väntar på att Sofie ska komma hit. Vet inte riktigt vad vi ska göra men jag tror vi åker ner till stan en sväng och kika på hennes nya lägenhet. Sen lär vi bara surra massa som vanligt.

Skriver senare, nu ska vi tydligen åka iväg till stan och jag ska vara bärhjälp!

<3

Denna väntan är outhärdlig.

Åh, idag känns det verkligen speciellt tungt för mig. Har under hela denna långa antagningsprocess ändå vetat om att det tar sin j*vla tid och jag är ju så illa tvungen att bara se glad ut och vänta. Men just idag känns det så jobbigt bara. Imorgon är det 4 dagar kvar tills andra antagningen är klar och allt är bara outhärdligt. Det blir så när jag inte längre har något jobb, utan jag har bara detta att hoppas på. Det finns inget annat för mig här hemma nu att falla tillbaka på. Jag hoppas på riktigt denna gång, VERKLIGEN! Min önskan är starkare än i höstas, mest på grund av att jag känner att jag ser målet där i någon slags dimma framför mig. Så nära men ändå så fruktansvärt långt borta. Tänk vilken skillnad dessa 4 dagar kan göra. Från ingenting - till förhoppningsvis ALLT! Till mina drömmar. 4 dagar kan även leda till en otrolig besvikelse. Jag är beredd på allt, har försökt förberett mig mentalt så gott det går. Men jag kommer aldrig undkomma besvikelsen om jag inte kommer in, tro mig! Jag kommer gråta som ett barn. Håll tummarna för mig, snälla ni. Alla som har drömmar och vill något så gärna att ni är beredda att offra allt, HÅLL ERA TUMMAR stenhårt.

Var inne på http://www.vhs.se och tittade på antagningsstatisk och antalet sökande i år. Hela 928 st. Färre än förra våren, vilket ger mig ett litet uns av hopp att klänga mig fast vid. Förra året var lägsta betyget 19,30 för sista antagna reserv. Jag har 19,27. Åh, det bara måste gå.

Ikväll har min kära barndomsvän Camilla varit här och hälsat på mig en sväng. Hennes mamma och hennes karl Elmer var också med. Dom fick lite fika och vi bytte våra julklappar. Blev så eftersom vi inte träffades något innan jul! Fick ett jättefint halsband av henne och en Burberry-plånbok. Kanske inte helt äkta men snygg ändå! Hon fick 2 böcker av mig, eftersom jag har blivit lite av en bok-nörd. Hoppas hon gillar dom! Var hur härligt som helst att få träffa henne, det händer alltför sällan. Men vi är lika bra vänner för det. Hoppas bara det inte behöver gå lika lång tid till nästa möte gumman!



Min farbror Tommy och hans fru är här ikväll också. Dom bor i Stockholm annars så det är riktigt trevligt att dom är här! Vi har surrat och tittat på Körslaget, vilket jag inte orkade se klart. Tycker det är lite smått tråkigt. Men det kanske bara är jag som tycker det? Ska väl gå ut i vardagsrummet och vara lite social. Sen ska jag nog ringa min älskling också och se om han ha tid att prata med mig.

Och by the way, imorse åkte vi upp till Tobias bror Christian och hans flickvän Maria. Dom fick sitt andra barn för en vecka sen så jag fick gosa med henne lite. Alva heter hon, jättesöt och alldeles kolsvart tjockt hår hade hon. Jag längtar tills jag får barn, jag säger då bara det!

Godnatt <3

Runt, runt och runt.

Idag har vi verkligen varit överallt känns det som. Vi åkte först upp till Västby och hälsade på Tobias föräldrars grannar, Anita och Erik-Martin. Två underbart fina människor. Fikade lite rostade mackor och kaffe. Sen åkte vi vidare till T's föräldrar och surrade en sväng. Sen stannade vi hos Niklas i Husnäs på väg hem och skulle titta om han hade några Harry Potter-filmer. Och det hade han såklart inte, men han var ju så snäll så han åkte ner till stan och hyrde ettan och tvåan så han kommer snart hit och ska titta på dom med oss. Iaf.. Efter vi hade varit hos Niklas åkte vi mot Långsele. Jag hade pappas kontokort i min börs, vilket är typiskt mig när jag har fått lånat det för att åka och handla. Glömmer alltid att ge tillbaka det och sen när han ska betala har han inget kort med sig. Så han ville ha tillbaka det. Väl i Långsele svängde vi in hos Maria och Fredrik, två av Tobias kompisar. Det var bara Maria som var hemma och vi fick kaffe och pepparkakor. Vi hann inte vara där så länge eftersom vi skulle hem till halv 5 då en av Tobias barndomskompisar skulle komma och hälsa på. Så vi skyndade hem till mig, lämnade kortet och blev kvar en liten stund. Nästa anhalt var Ica där vi handlade lite middagsmat och lite smått och gott till kvällens filmer.

Strax efter 5 kom då Jonas och Emma hit. Det är Tobias kompis som numera bor i Luleå, vilket har lett till att dom inte träffas speciellt ofta. Vi gjorde mat samtidigt så dom satte sig och lirade lite Guitar Hero.

Nu åkte dom precis och vi sitter och väntar på att Niklas ska komma med filmerna så vi kan sätta igång, dom är ju trots allt ganska långa!



Imorgon ska jag få träffa min Millis. Hon ska komma förbi en sväng på lite kaffe på eftermiddagen! Ska bli utomordentligt trevligt. Det är då inte ofta jag träffar henne.

Nu ska jag pussa på min Tobias.

Ha en bra kväll! <3

Nyår!

Förlåt för extreeemt dålig uppdatering, skyller på att det har varit julhelg och jag har bara haft en massa annat för mig. Så enkelt är det. Hoppas ni fortsätter läsa iaf, alla ni få som läser!

Igår var det ju, som jag tror inget har missat, nyårsafton. Jag slutade kl 15 och då kom Tobias och mötte upp mig på jobbet. Vi hade lovat att fixa en massa godis och chips bort till Magnus och Jeanette så vi handlade som bara tusan. Men nästan allt blev faktiskt uppätet. En ren bragd! Vi käkade lax och potatis hemma och sen fixade vi till oss lite och strax efter 18 nån gång åkte vi till M & J. Där var det redan en hel drös med folk, vilka jag inte behöver räkna upp eftersom ni inte vet vilka det är ändå! Och alla hade med sig godsaker. Jeanette gjorde rostat bröd med skagenröra och ishavsröra, pappas kusin Anders hade med sig sina berömda tunnbrödrullar med rökt skinka och vitlökssmör, min kusin Daniel hade köpt ost och korv som vi delade i tärningar, min faster Mariana hade gjort köttbullar och mamma och pappa hade gjort ost- och skinkpaj. Vi behövde ju inte gå omkring och vara hungriga kan jag säga! Jag trodde jag skulle spricka i slutet av kvällen. Det var iaf en riktigt trevlig kväll, minglade mest runt och surrade med alla människor. Och sen busade man ju såklart lite med alla 3 kusinbarn. Dom är helt underbara allihopa! Mot slutet av kvällen blev jag bara så fruktansvärt trött, kan ha berott på att jag hade jobbat på dagen eller att jag var jättekrasslig, men jag kan säga att jag somnade gott när jag väl kom hem!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, ha broderat på ett broderi som jag fick av J & M i julklapp, som kommer bli superfint när det är klart. Vet att jag låter som en gammal kärring, men jag tycker verkligen broderi är jättekul och avslappnande. Tycker om att få sitta för mig själv och bara slippa tänka så mycket. Få se bara när jag ska hinna klart det, min älskade Tobias tar ju upp så mycket tid och jag kan inte direkt brodera när han är med. Hur roligt får han det då? Nej, men det löser sig nog!
Sen kom min farbror Tommy som bor nere i Stockholm och hälsade på. Han ska förmodligen sova hos oss i några dagar! Alltid trevligt att träffa honom, det är inte så många gånger om året det händer.
Vid halv 7 käkade vi supergod lasagne. (Kattis kommer hata mig nu, hon älskar pappas lasagne och vill gärna bli bjuden när han väl gör den. Sorry gumman!) Efter det åkte jag och karln ner till stan och handlade gotta.
Kom hem vid 20 och då kom Kattis och Thobias hit. Dom skulle ha myskväll med oss, mest för att dom åker ner till Katrineholm igen i övermorgon och vi hinner inte träffas imorgon nånting. Vi tittade på De halvt dolda på SVT1 med min kära vän Kristoffer i en av huvudrollerna. En jättefin serie som jag ser fram emot att se mer av.
När den var slut satte vi på En vampyrs bekännelser med Brad Pitt och Tom Cruise. En otroligt bra vampyrfilm.

Nu har K & T åkt hem och nu sitter vi som två trötta muppar i soffan och glor på teven. Lär väl snart gå och lägga oss, vi är rätt sega sen igår + att båda är krassliga som bara den. Sömn är nog den bästa medicinen.

Imorgon vet vi inte alls vad vi ska göra men vi hoppas på att få Guitar Hero 3 som Tobias har beställt, så vi får en till gitarr till spelet. Då kan vi äntligen tävla!

Lovar att skriva ofta nu, skäms för min dåliga uppdatering.

Här kommer lite bilder från gårdagen!


RSS 2.0