En sönderbränd plugghäst!

Kom innanför dörren för en liten stund sen! Nu har jag, Sandra, Frida och Petra suttit ute sen 9 imorse på en bänk på Språkgränd och bara pluggat. Det värsta med allt detta är att solen har stekt på oss i 7 timmar och jag ser ju ut därefter. Röd som en kräfta och det bränner överallt. Och det är ju så dumt, för dumma jag har ingen solskyddskräm häruppe och ingen after sun heller. Som tur var har jag en aloe vera-kräm som jag har smörjt in mig med! Aj aj, säger jag bara.


Frida, Petra, Sandra, jag, Fridas snygga brottarlinne-bränna och min kräftbränna!

Det positiva med det hela är att vi har fått väldigt mycket gjort under alla timmarna! Vi hann till och med gå och köpa massa gotta för 2,90/hg på Ica. 20 spänn för en halv påse godis! Det är billigt! Nej ni, jag är så nöjd med dagen. Om det inte hade varit för mina fina flickor hade jag aldrig pluggat ens hälften som mycket. Jag har så svårt att hitta motivationen när jag sitter hemma själv.

Nu ska jag lägga mig på sängen och drömma mig bort en stund! Solen har gjort mig helt yr och jag har druckit för lite vatten! Så, påfyllnad av vätskemängden i kroppen och en powernap. Sen har jag två kapitel att läsa inför ett seminarium om "Aggression" imorgon. Gud vad jag är duktig!

Det är ju Mors dag idag och därför hälsar jag till min älskade mamma här i bloggen! Du är underbar och det mest värdefulla som finns. Hoppas du har haft och får en fortsatt trevlig dag! Saknar dig massor. Om en vecka ses vi! <3

<3

what a beautiful day!

Har redan skrivit ett inlägg idag men måste ju bara skriva ett till! Har haft en sån bra dag idag. Det känns i hela kroppen. Underbart fint väder, underbara vänner och en underbart lugn och skön kväll!

Vid 2-tiden idag gick jag till Carlshem och söta Sandra. Köpte med mig vattenmelon och lite sallad till mig själv eftersom jag inte hade ätit nån frukost. Vi satte oss ute i solen och drack dricka, åt melon och en och annan kaka. Så otroligt skönt efter alla stormiga halvdana vårdagar vi har haft här i Ume. Nästan helt vindstilla och medelhavsvärme!

Efter någon timme höll vi på avlida i solen och gick in! Sedan satte vi oss ute på balkongen istället och där var det ju inte en liten gnutta kallare än vad det var ute, men det gick bra ändå. Slutade med att vi fick nog av sol och gick in i vardagsrummet och datanördade. När vi var klara med det grillade vi korv och myste, än en gång ute på balkongen. Satt med ryggen mot solen och gissa om jag är röd, men va tusan. Blir ju alltid så i början på sommaren!

Vid 8 kom Moses och en korridorskompis till han förbi. Dom var på väg till Johnny för att grilla och tanken var då att han skulle vara min följeslagare hem till Ålidhem, men det slutade med att vi bestämde oss för att följa med till Johnny, allihopa! Så vi satt där ute vid en grillplats och hade allmänt trevligt! Jag bara avgudar killarna i min klass! Man har inte tråkigt en sekund med dom! Slutade med att vi hamnade inne hos Johnny och satt och slappade i hans soffa i nån timme. Sedan bestämde sig killarna för att dra ner på stan och då gick jag, Sandra och Kristian hemåt!

Imorgon ska jag upp 8 och möta Sandra och Frida för plugg utomhus! Det ska faktiskt bli rätt trevligt, har inte pluggat nånting inför denna tenta, vilket känns rätt tröttsamt, men jag hoppas och tror att jag klarar det ändå! Jag ska kämpa i veckan!

Godnatt <3

Och! Måste bara säga att jag är jävligt avis på Tobias, Magnus, Jeanette, Tim, Nybban och Annika som är ute i båten på älven hemma i Långsele ikväll! Det mysigaste med sommaren. Saknar er!


Brännbollsyran är över!

Gårdagen var trevligt i stora drag! Dagen började på skolan, och med lunch! Senare kom Kristian och hämtade oss med bilen och vi åkte upp till Mariehem där dom spelade brännboll! Där satt vi i drygt en timme på våra filtar och tittade på alla människor i konstiga utstyrslar. Tråkigt nog blåste det rätt mycket och tillslut höll vi på frysa ihjäl! Så vi fick dra oss hemåt.
Jag hann bara hem, så var jag tvungen att hoppa in i duschen och göra mig klar för kvällen! Kl 17 var jag hos Sandra och vi åkte på Ica och handlade lite mat. Efter vi hade ätit började Sandra göra massa drinkar och vi satt ute i solen på deras balkong och hade det supermysigt. Efter ett par timmar dök Frida upp och lite senare Petra! Och där satt vi ute på balkongen och bara drack massa gott och mådde bra! När solen började försvinna bakom alla hus så gick vi in och satte oss i vardagsrummet och spelade Singstar! Det är så himla roligt och som tur är gillar alla i "gänget" att sjunga! Och vi kunde på slutet konstatera att jag var alldeles för nykter för att spela Singstar, eftersom jag vann mot alla andra hela tiden. Men skillnaden är bara att jag är en vinnarskalle när det kommer till att sjunga, så min koncentration är på topp medan de andra inte bryr sig så mycket om sina poäng! Så enkelt är det!

Vid 12-tiden drog vi oss mot Ålidhem! Skulle egentligen till Micke, men när jag ringde och frågade vart dom var så var dom precis på väg därifrån och skulle mot Fysikgränd. Så vi mötte upp dom efter vägen och gick till Fysik. Där var det skitmycket folk som bara stod som packade sillar i ett hörn och dansade! Sådär lagom roligt! Tillslut blev vi lite trötta och frusna, så jag, Sandra och Kristian gick hem till mig en sväng och satt där i värmen. Och vi 3-tiden gick dom hem och jag gjorde iordning lite korv och mos och sen la jag mig och sov! Somnade som en stock!

Idag mår jag alldeles prima! Så är det när man dricker måttligt! Försöker få tag på någon som vill gå ut i solen med mig men det går inte så bra! Ska försöka lite till!

<3


middagsmys hos sandra!

Ska strax iväg och möta upp Frida och sen bär det till Sandra och Kristian! Sandra ska bjuda oss på middag, så det ska bli supertrevligt! Senare ikväll ska vi på bartömning på E-puben, så jag hoppas det är trevliga människor och billig öl där!
Min lediga dag började relativt tidigt idag, om man jämför med andra lediga dagar. Klev upp halv 9 och kl 10 hämtade jag upp Frida och vi åkte mot Ersboda. När vi kom dit och inte hittade ÖB, så ringde vi Sandra som bara kunde konstatera att ÖB inte alls ligger på Ersboda. Så vi gick en sväng på Willy's istället. Efter det gick vi in på Myrorna och hittade typ 8 scarfar som vi köpte, jag 2 och Frida 6 st. Billigt och snyggt! Sen sprang vi över mot Systembolaget och handlade lite inför helgen!

Nu dom senaste timmarna har jag haft tvättid, så nu är allt rent och fint! Det jävliga är att vi har vårt sopiga torkskåp och inget av det jag har tvättat är torrt, så nu hänger allt i en enda röra i hela rummet. Aja, jag överlever! Förhoppningsvis är allt torrt sen ikväll när jag kommer hem!

Saknar alla därhemma <3 Tur att jag snart får komma hem!

Ha en bra kväll!


stormväder och hårdträning!

Vilken dag jag har haft idag! En lång, trött, seg och rätt händelserik dag! Hade en föreläsning på förmiddagen om genus med vår Grazia och efter lunch hade vi seminarium med Eva Magnusson, en underbart duktig kvinna. Allt blev bara så intressant när man fick vara med henne i två timmar. Tänk om vi hade fått ha henne under hela kursen, vilken skillnad! Och genus är så roligt att diskutera! Speciellt med en kunnig Eva som har skrivit böcker och forskat kring ämnet! En bra eftermiddag verkligen.

När vi var klara där satte jag och Frida oss i Lindellhallen och försökte plugga lite. Fick egentligen inte något gjort men vi försökte organisera upp våra pp-presentationer så vi fick lite ordning på allt. Så det känns väl bra det iaf! Något som jag vet är att det kommer bli en intensiv pluggvecka nästa vecka. Men det gick ju bra sist!

Efter någon timme var vi lessa och trötta och gick hemåt! Och för bara en timme sen kom jag hem från träning! Tror vi var på gymmet i två timmar. Vi är så duktiga! Och när jag kom hem var jag så fruktansvärt hungrig så jag var tvungen att fixa lite korv och mos! Mums!

Nu ska jag försöka sova lite! Imorgon ska jag och Frida göra en lite roadtrip här i Umeå upp till Ersboda och ÖB och efter det blir det bolaget. Krävs lite alkohol för att ta sig igenom denna helg! Ska bli himla kul!

Godnatt <3

på stan med min älskade saab ;-)

Kom nästan nyss hem från stan! Efter vi hade ätit lunch på Corona så gick vi mot Ålidhem och hämtade upp bilen och åkte mot stan! Det var jag, Sandra, Frida och Moses. Vi hittade en parkering nära rådhustorget och sen drog vi en sväng på stan. Gick på Clas Ohlson och köpte en ny XL svindyr bläckpatron! Men men, vad gör man när man har slut på svartfärg? Hade inte så mycket till val. Hoppas bara denna räcker längre än den förra. Efter det gick jag in på en frisörsalong där jag hade beställt en sån borste som man borstar bort hår från nacken och ansiktet med, när man har klippt killar med rakapparat. Jeanette har så gärna velat ha en så jag fixade det! Är en riktig fixare. Så den ska hon få nu när jag kommer hem om 2 veckor.

När jag var klar där gick vi på Costas och fikade en supergod chokladkaka med grädde och till det drack jag en dubbel cappucino med chokladsmak. Gott gott, men kanske inte helt prisvärt! ;) Läste lite skvallerblaskor och gnällde över hur smala kändisar i Hollywood är! Alltid lika roligt.



Nu är jag iaf hemma, Malin har nyss varit här också och tittat på rummet. Hon ska ju bo här i juli och augusti, så hon ville veta hur det såg ut och vart det låg. Hon verkade supernöjd iaf! Och det är ju bara bra om någon bor här i sommar, annars står det ju bara tomt!

Ska försöka läsa lite i boken nu inför morgondagens seminarium som handlar om genus! Känner mig inte speciellt manad att läsa, men men. Nu måste jag skärpa mig! Måste måste måste! Och halv 8 ska jag möta Frida för att svettas lite på IKSU. Känns bra efter allt onyttigt idag! Fit ska jag bli, fit!

<3

Umeå en sista gång innan sommarlov!

Har haft en toppenhelg hemma nu, och det var en väldigt lång helg också, från onsdag till idag! Kom upp hit strax efter 20 ikväll och jag fick ta min älskade saab! Så jag slapp åka buss och nu får jag med mig alla grejer hem de 7 juni då jag åker hem och blir hemma hela sommaren. Känns så bra att slippa betala någon för att hämta mig eller måsta släpa på 4 väskor på bussen! Så jag är så nöjd.

Vet inte om jag orkar gå igenom vad jag har gjort hela helgen, och jag vet att jag har varit superdålig på att uppdatera bloggen! Men så är det när man har bättre saker för sig än att sitta vid datorn! Jag har iaf hälsat på massor med folk och umgåtts med massor av folk! Har träffat dom som står mig närmast hjärtat och har det så mysigt! Och alla ni som följer min blogg vet ungefär vilka de är! <3

Nu har jag bara två veckor kvar häruppe innan sommaren! Det är sjukt hur fort tiden har gått! Började den 19 januari och nu är jag snart klar med en termin. Kan knappt förstå det. Vet inte ens om jag har förstått att jag har kommit in på psykologprogrammet än! Det har ju varit min dröm så länge så jag tror det tar tid innan det helt sjunker in. Men jag har trivts så bra häruppe och jag är så glad att jag får bo här, plugga här och jag har en sån fin och underbar klass!

Imorgon har jag en föreläsning till 12 och efter det ska jag egentligen gå på ett seminarium som jag missade i onsdags, men får se hur jag gör. Känns som att jag hellre sätter mig hemma och pluggar! Tentan närmar sig. Och jag bara måste klara den här också, så jag bara kan slappna av i sommar!


Första bilden är på Alva, Tobias brors barn. Vi var på hennes dop i lördags! Och dom andra bilderna är från Jeanettes bil, jag och Tim hade tråkigt i bilen. Lite grimaser och allt blev mycket roligare! Eller hur gubben?!

Godnatt <3

<3

Jag sitter här hos Tobias i hans lägenhet i stora Helgum. Vi sitter och kikar på debatt mellan massa politiker och andra människor, handlar om Europavalet och det är otroligt tråkigt. Finns inget att se som är bättre och då är det riktigt illa! Tur vi ska sova snart. Tobias ska ju upp tidigt imorgon och röja i skogen med Patrik! Och jag håller mig så långt borta som möjligt!

Är iaf otroligt skönt att vara hemma! Kom hem 18.40 och Tobias hämtade oss i stan och sen åkte vi hem till mig! Pappa hade mat klar när vi klev innanför dörren och sen surrade vi massor och drack lite kaffe. Kom hit till Helgum för ungefär en timme sen!

Helgen kommer bli fullproppad med en massa saker jag vill göra, och som jag hoppas jag hinner med! Imorgon får jag se om jag åker hem när jag har vaknat, eftersom Tobias är uppe i Västby eller om jag är kvar och väntar på honom. Och på kvällen tror jag Sofie och Stefan kommer hit till T och spelar lite Guitar Hero och umgås! Var såå längesen jag tog mig tid att umgås med Sofie! Pinsamt längesen! Ska bli ändring på det. <3

Godnatt <3


En lång dag i Ume!

Vilken dag det har varit! Hade föreläsningar mellan 10-12 och efter det satt jag med Frida, Sandra, Sandra och Moses och klockan hann bli närmare 14 innan jag var hemma. Det gick bara en liten stund efter att jag hade kommit innanför dörren innan jag och mamma gick bort mot centrum för att fika lite kaffe och kaka! När vi var klara där fastnade vi i händerna på några filurer från Telenor som lurade på mamma ett abonnemang och en ny telefon som hon fick på köpet! jag avböjde snällt och sa att jag skulle fundera! Ska fixa ett telia-abonnemang istället.

Efter massa surr om avtal, mobiler och bindningstider så släppte filurerna äntligen oss och vi gick mot bussen! Mamma ville att vi skulle åka upp till Willy's på Ersboda och kika efter lite småplock till mitt rum! Så självklart gjorde vi det. Vi hann även med en liten tur inne på Jula, hittade en hel del bra grejer faktiskt. Mamma är såå snäll som fixar och donar åt mig! Vad skulle jag göra utan henne?!

När vi kom hem från Ersboda gick vi och käkade en pizza och satt därinne och pratade länge och väl om psykologi, människor som inte kan bemöta människor och narcissism. Intressant att prata med någon som är åtminstone nästan lika intresserad som jag är av ämnet! "Är din mamma din kompis?", som Moses frågade idag. Självklart är hon det!

Vi kom hem rätt sent, tror klockan var närmare 21 innan vi klev innanför dörren. En låång dag som sagt, men en väldigt trevlig och produktiv dag utan tvekan! Imorgon åker jag och mamma hem mot Långsele och våra nära och kära! Ska bara avverka min sista föreläsning denna vecka, och som tur är slutar jag 12 imorgon också så jag har gott om tid på mig att packa ihop innan bussen hem går kl 15.15. Ska bli skönt att få komma hem! Home sweet home! <3

Det värsta är att jag vill hinna med så mycket när jag kommer hem! Vill hinna umgås massor med min familj såklart, med Tobias (fast han brukar alltid få 95% av min tid), träffa Sofie och Karro (Kattis om den lilla svikaren hade varit hemma), hälsa på Tommie, Carola och barnen, mysa med Etna och nästan det viktigaste av allt; kramas, mysas och leka med min älskade Tim! Oj, jag vet inte hur tiden ska räcka till! Hoppas på det bästa!


Blandade bilder från mitt liv i Ume! <3

Mom's her!

Sitter här och har nyss käkat frukost. Ska snart börja dra mig mot skolan och en två timmars föreläsning! Slutar som tur var 12 idag så jag har hela eftermiddagen på mig att umgås med mamma! Hon ligger här bredvid mig och sover gott. I söndags kom hon upp kl 22 och jag och Frida gick bort på sjukhuset och mötte upp henne. Det blev en sen kväll i söndags, vi surrade i flera timmar och jag tror inte jag somnade förrän kl 2. Men det var värt det!

Igår slutade vi kl 14 och efter det gick jag och Frida och mötte mamma på Ålidhem och tog bussen till stan! Det var superfint väder och väl på stan mötte vi upp Petra, Sandra och Kristian. Vi satte oss utanför Subway och tog en baguette och efter det gick vi runt i massa affärer och mamma är så snäll så hon köpte lite grejer till mig! Den underbara människan! En superbra dag på stan kan jag bara säga.

När vi kom hem handlade vi mat och gjorde världens godaste kycklingsallad och vitlöksbaguetter till! Mums! Sedan satt vi och smaskade på en 3,5a var. Vilket mys!

Nej ni, nu ska jag göra mig lite mer respektabel uppe i håret och sen börja gå!

Ha en bra dag <3

lördag i ett soligt, men väldigt blåsigt Ume!

Jag och Tobias kom precis hem från en promenad! Vi gick till sjukhuset och apoteket för att köpa lite allergitabletter till Tobias, som har världens snuva och är superrinnig i ögonen, så nu hoppas jag det blir bättre. Köpte även lite naturläkemedel för förkylning! När vi var klara där försökte vi sätta oss ute på en bänk i solen men det blåste så fruktansvärt mycket att vi höll på frysa ihjäl och blåsa bort samtidigt.

Det hela slutade med en kopp kaffe i Lindellhallen på Campus. Vi satt däruppe och myste och snackade skit! Och Tobias är väldigt imponerad av hur fint det är på universitetet. "Det är nästan så man måste börja här, för det är så fint!" Och jag håller bara med! Nu när sommaren börjar komma så är det supervackert. Speciellt utanför Samhällshuset och runt sjön. Älskar att plugga i just denna fina stad!

Om en timme ska vi åka mot Haga och hämta upp Hasse och Camilla! Sen ska vi käka på Ålidhem och kolla in krogen Krogen! Haha. Det blir nog trevligt. Killarna vill gå på ett lugnt ställe och bara ta några öl och då passar nog Krogen bra! Har dock aldrig varit därinne, så jag hoppas det åtminstone är några människor där och att det är relativt fräscht!

Ikväll blir det självklart Eurovision Song Contest! Jag bara måste se det, trots att jag oftast tycker de flesta låtarna suger. Men det är en tradition och jag måste ju säga att jag tycker det känns lite jobbigt att det är första året i mitt liv som jag ser Eurovision utan min familj! Kommer kännas jättetomt. Annars sitter jag alltid och kommenterar alla bidrag och pappa och jag tycker ofta rätt lika medan mamma är den som tycker om dom låter vi inte gillar. Alltid såå mysigt! Saknar er <3

Nu ska jag hoppa in i duschen!

<3


myshelg med tobias!

Igår kom min prins upp till mig i Ume! Har saknat honom massor och det var så skönt att få träffa honom. Han hann knappt innanför dörren förrän vi skulle till Sandra och Kristian och fika muffins och dricka kaffe. Sandra gjorde världens godaste American Cupcakes i onsdags då vi hade Disney-kväll och hon hade kvar några stycken som vi skulle äta upp igår. Och inte nog med det, hon bakade fler. I onsdags gjorde hon cupcakes med chokladsmak och igår med hallonsmak! Helt ljuvliga. Oslagbara. Vi hade det väldigt mysigt ute på deras enorma balkong i solen! Det var så varmt att jag till och med brände mig, underbara vår!

Senare hyrde vi Twilight, som varken jag eller Tobias hade sett och som vi verkligen ville se och hade en liten filmkväll! Vilken underbar film! Finns nog inga ord som kan beskriva den. Den kommer jag att se fler gånger och jag längtar redan tills nästa kommer ut!



Dagen har varit toppen, med massor av sol, pussar och värme! Efter mitt seminarium på förmiddagen åkte vi in till stan och käkade lite lunch och efter det satte vi oss ute och tog en mjukglass! För att sedan fördriva lite tid gick vi runt lite och kikade, tvingade med Tobias på både en och två skoaffärer! Och han vänjer sig aldrig. Men han överlevde denna gång med! När vi var klara på stan åkte vi hemåt och efter en kort power-nap lagade vi lite middag!

Och nu till dagens höjdpunkt! Vi kom precis hem från bion. Har varit och sett Änglar och demoner, en filmatisering av Dan Brown fantastiska bok. Och jag måste säga, att jag blev smått besviken. Filmer lever sällan upp till böckerna dom är baserade på, och detta var inget undantag. Men samtidigt förstår jag att hela den boken, med all information och alla mysterier, inte kan få plats i en film i lagom längd! Så jag är nog rätt nöjd ändå! Haft en mysig kväll med T, och då känns ju allt bra i vilket fall!

Kvällen fortsätter med en kall 3.5a och massa mys framför teven!

Imorgon hoppas jag på en solig dag, så vi kan ta en filt och sätta oss ute i gräset! Och senare ska vi möta upp Hasse och Camilla för middag och en/flera öl på stan. Trevligt trevligt!

Godnatt <3

Jag klarade tentan! Wiiiiiie!

Nog tusan är jag glad just nu! Hade ju en bra känsla i kroppen just precis efter jag hade gjort tentan men man vet ju aldrig ändå! Klarade den! Och jag är såå lättad. Hade jag inte klarat den hade jag måste gjort omtenta den 8 juni, på måndagen efter vi ska ha slutat terminen. Hur roligt är det? Nej ni, så underbart! Nu kommer jag bara gå runt och må bra resten av dagen!

Ska försöka plocka fram skitdammsugaren och städa på rummet! Tobias kommer ju som sagt imorgon och jag vägrar ha det såhär då! Han är ju den pedanta av oss och skulle nog dö två ggr i denna röra! Så nu ska här bli fint!

Efter jag är klar med städningen ska jag till Sandra på disney-kväll! Vi ska se Mulan och Pocahontas ikväll! Det ska bli mys.

Ha en fortsatt bra dag! <3

Vettefan!

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om min nya skrivare! Jag har väldigt blandade känslor. Båda patronerna är tomma nu, både den i färg och den i svart och jag har knappt skrivit ut något. Och karln på Clas Ohlson sa att man kunde köpa till en extra stor patron som skulle räcka "suuuuperlänge" men det tror jag först när jag ser det! Och segt går det, vill bara ta livet av mig tillslut! Är iaf snart klar och då har jag hela veckans föreläsningar utskrivna, så får väl vara nöjd antar jag!

I eftermiddag har jag varit hos Frida och haft det lugnt och skönt! Vi skulle försöka ta tag i pluggningen i tid och vi kom en väldigt lite bit och sen bara spårade allt ur. Vi pratade om allt annat än plugg! Och slultligen kom vi fram till att vi inte har den motivationen än att kunna plugga tillsammans på en bra nivå! Det kräver press och stress! Men vi kom också fram till att vi trots vår misslyckade pluggdag hade jävligt trevligt tillsammans! Vi skrattade och pratade och skrattade lite till. <3

Imorgon har jag som vanligt bara en enda föreläsning och efter skolan har jag bestämt mig för att dedikera mig åt en enda sak! Här ska städas! Tobias kommer på torsdag och han ska slippa se ett skit-rum och främst slippa sova på ett dammigt golv! Nej, nu ska det bli såå fint! Och mamma kommer på söndag och jag hoppas den städade känslan sitter kvar lite då!

Och förresten, idag pratade jag och Johnny i min klass om att åka iväg ett ställe utanför stan (fråga mig inte vad det hette) och kasta diskus! Fanns tydligen en ring där att rotera i och allt! Ska bli så himla roligt. Ha tänkt många gånger att jag verkligen saknar att kasta. En gång i tiden var det ju mitt största intresse! Saknar alla människor på träningen och saknar min allra bästa tränare Lars! Men men, dom tiderna kommer aldrig tillbaka. Tur jag har fina minnen!



Nu ska jag försöka sova! Kraschade totalt på sängen mitt under House, som jag i normala fall skulle behöva vara döende för att missa! Har varit en trött dag!

Godnatt <3

en fullspäckad sista månad!

  • 14 maj - Kommer Tobias hit! Och vi ska ha en supermysig helg och vi ska gå och titta på Änglar och demoner, vilket jag verkligen ser fram emot!
  • 17 maj - Kommer min underbara mamma hit och ska tillbringa några dagar hos mig! Vi ska umgås, fika på stan och bara ha det bra!
  • 20 maj - Då åker jag hem i 5 dagar, vilket blir jätteskönt!
  • 29 maj - Brännbollsyran i Ume! Då blir det riktig röjfest! Superkul!
  • 5 juni - Sista tentan innan sommaren. PUST! Vilken lättnad när den är gjord.
  • 6 juni - Sista utekvällen med min underbara klass!
  • 7 juni - Åker jag hem & blir hemma heeeela sommaren! Och får äntligen umgås med min älskling hur mycket som helst! <3
  • (8 augusti - Åker jag och min Tobias till den grekiska ön Naxos i två hela veckor! Jag lääängtar!)

Jag har en bra månad framför mig, trots att jag måste plugga som en idiot mellan alla dessa höjdpunkter! Det är värt det. Ska se till att kunna tentan utan och innan, så jag kan åka hem och bara känna mig så nöjd med terminen sen! Vilken känsla det kommer vara. Då har jag kommer 1/10 av min dröm. Vet egentligen inte om jag har insett det än!

Ikväll blir det tevekväll för mig som vanligt! Vet inte vad annars jag ska göra. Så kl 21 blir det Spårlöst och kl 22 ser jag på Project runway, mitt absoluta favoritprogram!

Imorgon har jag bara föreläsning mellan 10 och 12, och efter det ska jag tillbringa min eftermiddag hos Frida och plugga. Vi tänkte göra smarta sammanfattningar av kapitlen i textboken som vi har nu! Den är på engelska, så vi ska försöka göra bra översättningar och rada upp det vi ska kunna i punkter, så det är lätt att plugga in sen! Det känns bra! Jag är så glad att jag har Frida, vet inte riktigt vad vi skulle göra utan varandra!

Ha en fortsatt trevlig kväll! <3


Jag gillar inte söndagar!

Egentligen vet jag inte varför man inte gillar söndagar, eftersom det är en skön dag då man kan göra absolut ingenting utan att få dåligt samvete! Men alltså, det är ju så tråkigt. Och samtidigt orkar jag inte hitta på något att göra heller. Utan jag sitter bara här och väntar på att det ska bli middagstid så jag har något att göra. Sen väntar jag tills klockan blir kring 20, då det kanske börjar något bra på teve. Tragiskt, eller hur?!

Ska iaf försöka dra mig iväg på affären och köpa lite mat och diverse annat! Tycker jag handlar jätteofta men jag har aldrig nån mat hemma! Suck. Och pengarna börjar tryta. Jag kan verkligen inte hantera pengar så att jag får ett enda öre kvar i slutet av månaden! Och jag är alldeles för stolt för att be någon om pengar. Jag ska klara mig själv! Jag är en stor flicka nu, ska inte behöva leva av någon annan. Sådeså!

Det är iaf en sak jag är väldigt glad över idag och det är att Tobias kommer till helgen! Vi bestämde det igår och egentligen var tanken att vi inte skulle ses förrän den 20 maj då jag åker hem, men jag saknade honom för mycket. Så han kommer förmodligen på torsdag och vi ska ha en lugn och supermysig helg tillsammans! Älskar honom mest <3

Nej, nu blir det en dusch för mig och sen ska jag traska iväg till Ica!

<3

Utekväll igår!

Vaknade för ungefär en timme sen när Klas ringde och väckte mig. Kanske var lika bra det, annars skulle jag ha sovit alldeles för länge! Gårdagen var väl sådär. Vi hade väldigt trevligt på förfesten hos Frida. Supermycket folk och bra stämning! Vid 23 drog vi till E-puben på Campus. Hade aldrig varit där och jag tror att jag blev lite besviken. Ett fint ställe absolut, men det var lite litet. Och jag tycker det är sjukt jobbigt när man inte har någonstans att gå undan och man bara vill sitta och prata. Musiken var så hög överallt att man fick skrika till varann hela tiden. Inte min grej riktigt! Men som tur var hade jag underbara människor med mig, så dom fick mig att vilja vara kvar!



Ikväll ska jag och det vanliga gänget till Sandra och Christian! Vi ska grilla och sen ska vi bara mysa och spela Singstar. Det lär även bli en omgång med Buzz, som är riktigt stressigt men skitkul! Det ser jag fram emot!

Nu ska jag försöka få bort huvudvärken och käka lite frukost/lunch!

Saknar Tobias <3

a good day

Dagen idag började med en föreläsning, som var slut kl 12! Då gick jag direkt till bussen och fick även sällskap av Fredrik! Skulle in till stan och möta upp Emma, Nellie och Tyra. Var ca ett år sen jag träffade dom och vi ses alldeles för sällan! Och det är en underdrift! Hela familjen har flyttat från Södertälje upp hit till Umeå, så nu kanske man kan ses lite oftare, förhoppningsvis!

Mötte iaf upp dom utanför Up2 och vi gick upp på ett café därinne och käkade lunch. Efter det tog vi bussen till Mariehem så jag fick se deras lägenhet! Såg himla fin ut trots att dom inte riktigt kommit iordning! Dom skulle även få hela lägenheten omtapetserad, det kommer bli superfint! Emma bjöd på lasagne och jag och Nellie la en pärlplatta och vi surrade massa skit om livet i allmänt! Himla trevligt! Hoppas jag får komma dit fler ggr!


Lilla Tyra & mamma Emma!

Nu har jag varit hemma i några timmar! Pratade med min älskade mamma i telefon i en halvtimme tror jag. Längtar så mycket tills hon kommer upp till mig den 17 maj! Då ska vi umgås så mycket som möjligt, förutom den tiden jag går i skolan då! Älskar min mamma mest av allt.

Nej ni, nu börjar medium snart igen! Åter till teven!

Godnatt <3


ingen mer träning för mig denna vecka!

Efter skolan idag gick jag och Frida bort till vårdcentralen! Jag ville prata med någon om min ihärdiga förkylning och hon skulle vaccinera sig. Fick sätta upp oss på en telefonlista och en halvtimme senare ringde en sköterska upp mig. Berätta om min förkylning och hon frågade direkt om jag har feber, vilket jag förmodligen inte har. Har dålig koll på det, men man brukar ju känna av feber rätt väl. Så det enda rådet hon kunde ge mig var att köpa bra hostmedicin och kortison-nässpray! Suck. Och hon sa också att jag absolut INTE fick träna, så nu har jag suttit hemma hela kvällen och bara gjort inget. Skulle tydligen sova mycket också, men fy vilken latskit jag kommer bli. Sova hela dagarna och ingen träning! Aja, det är ju bara tills jag blir helt frisk!

Nu ska jag har tv-kväll med Extreme Home Makeover, Grey's Anatomy och Diagnos Okänd! Tre timmars stillasittande, men ack så bra program!

Sen ska jag försöka hinna läsa igenom ett kompendium (som är på engelska och verkar seeegt) tills föreläsningen imorgon! Men nu, åter till teven!

<3

himlen gråter!

Kom alldeles nyss hem från träning! Har varit på IKSU och cyklat, styrketränat och cyklat lite till! Och på vägen hem fick jag och Frida gå i pissregn och bli blöta. Jag gillar verkligen inte regn! Inte när jag är så illa tvungen att använda benen för att komma någonstans. När jag bodde hemma hade jag åtminstone bilen! Suck!

Dagens föreläsning var tydligen inte så rolig, för jag kommer knappt ihåg vad det handlade om. Kan också ha berott på min jävla rethosta som aldrig ger sig. Satt i 2 timmar och försökte koncentrera mig på att INTE hosta! Blir alldeles svettig av sånt. Och självklart kommer hostan alltid när man måste vara tyst!

Mellan 12 och 17 hade jag tvättid, så nu är alla kläder rena, sängkläderna bytta och handdukarna som nya! Känns alltid så skönt när man har tvättat!

Imorgon har vi också bara en föreläsning, så vi slutar kl 12. Efter det ska jag och Frida traska bort till Blodcentralen och prata med dom där. Hade tänkt ge blod för längesen men min förkylning har stoppat mig! Och man måste ha varit frisk i 2 veckor innan man får ge blod. Ska iaf prata med dom och höra vad dom tycker! Efter det blir det aerobic dance! Nu jäklar ska jag komma i form!

Saknar min T massor, så hela hjärtat värker <3

Nu ska jag lägga mig i sängen, dricka en drickyoghurt och äta ett äpple! Mums!

Godnatt!


Jag gillar impulsköp!

Min dag började inte bra alls! Kl 9.45 ringde Frida och undrade vart jag var, för vi skulle nämligen mötas kl 9.40 och gå till skolan! Och jag, som typ aldrig försover mig, låg fortfarande kvar i sängen när hon ringde. Men jag sa bara åt henne att hon kunde gå och sen hoppade jag upp ur sängen, in i duschen och pallrade mig iväg på andra halvan av föreläsningen! Inte så mycket mer jag kunde göra?! Verkar iaf vara en väldigt rolig kurs och den är helt och hållet på engelska, eftersom vi läser tillsammans med utbytesstudenter. Men vad gör det? Kurslitteraturen är ju också på engelska, så det ska nog gå alldeles utmärkt!



Slutade vid lunch och då fick jag, Frida, Sandra och Petra skjuts med Sandras pojke Christian ner på stan. Frida skulle köpa utvecklingspsykologi-boken och sen skulle vi på Clas Ohlson och köpa hörlurar till maskinerna på IKSU. Och när vi kom till Classe började vi titta efter skrivare, vilket vi inte skulle dit för. Och då hittade vi en bläckstråleskrivare för 499 kr, som tydligen funkade utmärkt om man skrev ut mindre än 500 ark i månaden, vilket vi inte gör. Så både jag och Frida slog till! Det är så komplicerat när man måste köpa en kopieringskort på skolan och betala 85 öre per utskrift, så jag tycker det är en bra investering. Kan ju ha den i alla fem år jag är häruppe!



Nu har jag vilat framför teven i flera timmar och snart ska jag iväg och möta upp Frida. Vi ska på IKSU och ställa oss på varsin cross-trainer! Nu ska vi ta nya tag mot beach 2009! Ska försöka tappa några enstaka kilon innan jag kommer hem till sommaren. Och har ju trots allt bara 5 veckor på mig.

Saknar min Tobias <3

Och min mamma är världens bästa i hela världen! Vet helt ärligt inte vad jag skulle göra utan henne?

Åter i Ume!

Kom hit upp nu för någon timme sen och det känns skönt efter en 3 timmars lång bussresa! Sitter och kikar lite på Grannfejden samtidigt som jag bloggar och ska väl snart sova! Imorgon börjar en ny kurs, utvecklingspsykologi, som håller på nu tills vi slutar den 5 juni. Känns bra att det är sista kursen innan sommaren!

Har haft en superbra helg hemma! Här kommer lite blandade bilder från heela helgen.


1. Jag på Valborg 2. Kattis 3. Sara 4. Jag 5. Jag i Jörgens snygga glasögon 6. Ännu ett par i Jörgens glasögon 7. Kattis 8. Söta lilla Etna!

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på tv!

Godnatt <3

en solig helg!

Torsdag
Hade en bra valborg! Vi åkte upp till Tobias föräldrar och käkade grillat vid 5-tiden. Hela gänget var där, plus min familj, Jeanette, Magnus och Tim. Och massor med människor som jag inte kände! Det var otroligt trevligt. Efter maten tände vi majbrasan, vilket var tur eftersom vi höll på frysa häcken av oss när solen hade gått ner.
Och jag måste bara berätta om min jäkla muppkompis Kattis! Jag hade tjatat och tjatat på henne om att hon skulle komma upp hit till sista april (hon bor i Katrineholm) och hon hittade på världens sämsta ursäkt för att inte komma. Men vem tror ni kommer ur en bil helt plötsligt? Jag bara skrek rakt ut. Blev så himla glad! Hon är verkligen min bästa vän i hela världen!

Vid 21 åkte vi ner till Niklas och fortsatte festen. Det var väl sådär lagomt roligt där, men som tur var hade jag ju Kattis där, vilket var ett stort plus. Jag kan bara konstatera att alla fester i Helgum alltid är likadana och jag har aldrig speciellt roligt. Så jag håller med dig Jennie! Tjejfest snart?

Igår hade vi en bra dag! Kattis hörde av sig på morgonen och frågade om jag och T ville grilla med henne och hennes lillasyster Sara. Och det ville vi. Grilla kan man göra hur mycket som helst! Och det var så himla fint väder ut, vi satt ute i solen och åt och myste. Efter maten åkte Tobias upp till Västby en sväng och när han kom tillbaka åkte vi bort till Niklas, där det var fest igen. Vi var nog inte riktigt på g, för jag och Kattis satt där och hängde och tillslut gav vi upp! Åkte hem till henne ett tag och sen hämtade jag upp Tobias vid halv 12.

Idag ska jag få träffa Etna! Då är min dag redan gjord. Jag är så löjligt barnkär så Tobias blir nog såå trött på mig ibland! Vi ska iaf till Patrik och Annelie och grilla idag. Ska väl försöka åka dit i tid så man kan sitta ute i solen ett tag innan maten. Det kommer bli en bra kväll!

<3

RSS 2.0