Allt känns bättre idag

Idag mår jag bättre! Sov alldeles för länge, dvs, vaknade typ nyss. Och om 1,5 timme ska jag möta upp Frida och gå till IKSU. Kan nog behövas. Har inte tränat något alls denna vecka! Skyller på hårt arbete med projektet, men nu när det är klart har jag inget att skylla på längre. Typiskt! Så får se vad vi kör, lite kondition kanske.

Ikväll hoppas jag på en rolig fest! Har ingen aning om vart jag ska men får ta reda på det under dagen. Vill så gärna vara med så många som möjligt ur klassen! Men det ordnar sig nog. Annars får jag och Sandra ha en fest själva. Lite småtragiskt men sant. Eller så följer vi med Frida till Erik. Och måste man verkligen klä ut sig ikväll? Jag har inte brytt mig om det. Har ju min sjuksköterska-dräkt hemma men den vill jag inte gå omkring i ute! Never. Det är för kort och jag är för tjock ;) Så det blir nog minimal utklädning ikväll hörrni! Jag kanske kan ha trevligt ändå.

Nu blir det frukost! Ska käka lite renkorv som jag fick av Sandra igår. Har aldrig ätit det men det är säkert gott!

Ha en bra dag!

Tobias <3

höstdepp

Jag tror att jag har fått en liten släng av höstdepression. Eller så illa är det nog inte men jag känner mig bara less på allt! Jag orkar inte pallra mig till skolan strax, vilket jag egentligen borde vilja eftersom vi är klara med vårt arbete och nu har vi bara opponeringen kvar. Allt känns tungt, som att jag måste kämpa mig igenom allt. Saker som inte borde vara speciellt jobbiga. Jag hoppas på en bra helg med fina vänner, det är kanske det jag behöver.
Ska iaf jobba på ett par timmar idag, så jag kämpar på.

I eftermiddag ska jag och Frida gå bort till Carlshem och våran Sandra. Hon ville bjuda på fika och då kommer vi självklart! Det ska bli himla mysigt, för det är det alltid när vi är där. Få se vad som händer ikväll. Och imorgon hoppas jag på en trevlig halloween-fest.

Nu ska jag trycka i mig en banan och sen ska jag gå!

Ha en bra dag <3

Mamma, pappa, Niklas, Andreas, Tim & Tobias - saknar er <3


tröttsamt projektarbete

Detta arbete gör mig helt slut. Det enda positiva som har kommit ur det är slutsatsen att jag aldrig ska bli forskare! ALDRIG! Och det här var ändå bara ett arbete på 2 veckor, annars brukar det handla om år. Jag skulle dö 3 ggr innan jag skulle vara klar. Det gick bra från början men nu börjar det bli förbannat tradigt att sitta och slipa på metod o diskussion. Men förhoppningsvis är vi relativt klara imorgon innan vi har vårt handledarmöte med Marius. Håller tummarna!

Jag hoppas på en jäkligt trevlig och lugn helg! Det tycker jag hela klassen har förtjänat. Och sen på måndag får vi ta nya tag och förbereda oppositionen!

Nu ska jag gå och värma mat. Var så duktig igår och gjorde kycklig och ris, och gott blev det också!

Förlåt för kass uppdatering, men som ni ser. Har inte mycket vettigt att skriva om! Blir bättre så fort jag börjat på nästa kurs, promise.

<3

familjekväll hemma

Kom precis från Magnus och Jeanette. Har varit där nästan hela familjen (utom Niklas). Och Tobias också såklart! Har fått  umgås med mitt hjärta Tim, trots att han var febrig och trött. Kan nästan vara lite mysigare då, för han blir lite mer kramsjuk! Och nu innan jag skulle gå yrade han och sa: "Linda, jag komma sakna dig". Mitt hjärta myser för fullt. Han är guld värd!

Dagen har varit bra annars. Var på stan med mamma och min gudmor Carina idag. Först gick jag och mamma runt och skulle försöka köpa upp 2 presentkort jag hade fått som snart skulle gå ut. Så jag köpte världens värsting-häftapparat på Dahlbergs bokhandel och sen köpte jag örhängen på Sjölunds (som det hette förut). Hittade även ett par supersköna tjockare strumpbyxor på Stil, så jag är helt nöjd! Köpte även en present till Karro som fyller 21 imorgon! Ska dit och käka tårta innan jag åker upp till Umeå igen.

När vi kom hem så käkade vi middag, potatisgratäng och oxfilé. Helt underbart gott! Det är nästan det bästa med att komma hem, att få äta pappas mat! Efter det slappade vi ett par timmar och vid halv 8 skjutsade Jim bort oss till M & J.

Imorgon blir det en tripp till Västby och Tobias föräldrar. Det var hundra år sen jag träffade dom känns det som, så det är nog på tiden jag åker dit. Och efter det blir det som sagt tårta hos Karro. Kommer nog bli en bra dag!

Godnatt <3

what a day!

Det har varit en sån dag låång dag. Klev upp halv 7 imorse och var på skolan kl 8. Kände mig rätt pigg just då men efter ett par timmar så gick det bara åt skogen. Vid 13 höll hela min kropp på att somna. Ska egentligen inte gnälla och vi fick grymt mycket gjort idag! Så det har i stort drag varit ett BRA dag! Vi gjorde själva experimentet på våra testgrupper från socionomprogrammet och sen hann vi även sammaställa alla resultat. Och hörrni, vilket jädrans jobb! Ni som tror att det på något sätt är enkelt att forska, think again!! Det vi har kvar nu är att göra alla statistiska beräkningar och sedan sammaställa hela rapporten, intro, metod, resultat och diskussion. Jag tror att vi kommer hinna hur bra som helst och jag känner att jag kommer bli grymt nöjd med vårt arbete!

Kom hem efter 18 och fixade lite mat. Och 20 befann jag mig hos Frida framför hennes nya 42 tums teve! Det ser rätt stor ut i lilla studentrummet! Sandra, Kristian och Christel kom även dom och vi kikade på en romantisk komedi, Laws of attraction. Vet inte om det var nån toppenfilm men det var en trevlig kväll! Känns som det var 100 år sedan jag umgicks med Frida. Är så van att alltid gå med henne till skolan och snacka skit, men denna vecka jobbar vi ju i grupper och på helt olika tider. Lite tråkigt faktiskt! Få ta igen det nästa vecka.

Imorgon ska jag hem till familjen och Tobias. Ska bli skönt efter en upp o ner-period här i Umeå. Dock mår jag mycket bättre nu än för en vecka sen! Kommer iaf ha en härlig helg hemma med trevliga människor, god mat och mys.

Nu blir det lite packning och sen sängen! Godnatt <3

4e tentan avklarad!

Vet att jag har uppdaterat dåligt på sistone, men jag har liksom inget sug efter att blogga så då tycker jag bara att det känns onödigt. Vill skriva när jag känner för det och inte bara tvinga fram en massa ord. Det första jag vill skriva idag är att vi fick tentaresultatet på vår tenta i biologisk psykologi och jag klarade den med bravur! Har aldrig fått ett sånt bra resultat på en tenta förut, så det känns så himla bra. Men har insett såhär efter tentan att jag verkligen är intresserad av den biologiska sidan av psykologin också. Det trodde jag aldrig att jag skulle bli innan kursen startade, så det känns roligt!

Denna vecka har vi börjat med den sista delen på denna kurs, ett projektarbete inom ämnet kognition. Vi är indelade i grupper och vår grupp är toppen! Vårt arbete kommer att bli så bra, det känner jag på mig. Men eftersom vi bara har 10 dagar på oss så får vi kämpa på. Idag satt vi i 7 timmar i sträck och jobbade. Man blir grymt trött men jag tror det kommer vara värt det när vi har fått ihop hela arbetet.

Nu ikväll var jag och tränade med Gustav. Körde biceps och triceps idag, och det var segt! Har ju varit sjuk så min kropp är ännu segare nu än den normalt är! Och då är det illa. Tro mig. Men det är himla tur jag har Gustav att gå med eftersom han tränar nästan varje dag! Så då har jag en anledning att tvinga ut mig själv. Jag behöver det, någon som tvingar mig! Det låter inte bra, men det är sant.

Imorgon får jag sovmorgon, så det känns bra. Gruppen ska mötas vid 13 och då ska vi ha ett handledarmöte med Marius. Det känns bra, för vi kom så himla långt idag med både introduktion och metod. Nu vill vi bara ha en massa feedback, så vi kan bli så pass klar som vi bara kan bli.

Godnatt <3

Ett nattligt inlägg

Kom nästan alldeles nyss hem från Erik (Fridas kusins pojkvän). Det var jag, Frida, Sandra, Christian, Silje & hennes pojkvän Viktor och en massa tandläkare. En lugn kväll iaf, vilket känns himla skönt! Har bara varit så skönt nu i eftermiddag då jag har kunnat släppt allt med tentan och bara tänka framåt. Jag tror inte att jag klarade den men det är helt okej. Jag förtjänar att få göra om den och samtidigt känner jag att jag faktiskt vill göra om den för att kunna lära mig mer om kognitiv psykologi. Det är ju en fördel om vi faktiskt lär oss det vi ska lära oss. Gillar inte allt med ytlig inlärning som man höll på med på gymnasiet. Detta är lite mer seriöst! Men, som sagt, för stunden och tills vi får tentaresultatet så har jag släppt det.

Efter tentan åkte jag, Frida och Sandra in till stan i pissregnet. Vi hittade en kinarestaurang och käkade lunchbuffé. Det var nog inte det godaste jag har ätit men det satt fint! Efter det traskade vi runt en sväng inne på H&M och sen vidare till systemet för att inhandla kvällens drycker. Och innan vi var klara hade vi alla blivit så himla trötta! Man känner verkligen av att man har varit stressad och sen har min förkylning tärt på krafterna också. Som tur är så har jag snart blivit av med den!

Morgondagen ska bli trevlig! Ska möta upp min gamla gymnasielärare Niklas på universitetet och han ska intervjua mig. Sedan ska intervjun läggas ut på Samhällsprogrammets hemsida, så det känns himla kul. Vill gärna berätta om hur bra samhällsprogrammet faktiskt är, om man som jag, vill läsa vidare och ha en bred utbildning i bagaget. Och sen ska det bli trevligt nog att få träffa Niklas, tyckte alltid om honom och han var alltid den som peppade mig och försökte intala mig om att jag faktiskt kommer att komma in på psykologprogrammet. Något som jag själv var övertygad om att jag INTE skulle göra. Så jag kommer alltid känna tacksamhet när jag tänker på honom!

Nu ska jag iaf försöka sova, trots en hungrig mage. Jag åt, dumt nog, ingen middag idag. Var så mätt efter lunchen men nu senare på kvällen så kände jag att jag höll på dö. Så jag tryckte i mig lite chips och dip, men det hjälpte ju VÄLDIGT mycket, eller inte.

Sovgott vänner <3

Saknar alla hemma, som ni säkert redan vet! Längtar tills nästa helg!!!

en tuff vecka!

Har haft en sån vecka denna vecka som bara har varit dålig. Har varit förkyld, har tappat all motivation och saknar alla hemma. Det är grymt jobbigt, men jag tackar min egen trygghet för att jag inte tappar glädjen helt. Jag är rätt duktig på att sätta saker i rätt perspektiv när det kommer till jobbiga situationer och jag är så tacksam för det! Vissa är helt okapabla till det, vilket gör allt det jobbiga ännu värre.

Jag tackar min underbara mamma för att hon finns! Mamma du får ursäkta mig men jag måste skriva ditt sms i bloggen. Detta fick jag nyss av min, bara MIN mamma:
"Åh, gumman om jag ändå kunde göra nåt för dig så skulle jag göra det. Men så här är livet, det går upp och ner och det är bara att tackla det som händer. Det du kan vara säker på är att allt löser sig till slut och att det vänder. Ibland när jag tänkt att allt är katastrof och livet känts helt svart inträffar något litet i tillvaron som gör att allt vänder. Det kommer det att göra för dig också. Håll ut. Jag tänker på dig och sänder positiva tankar till dig. Älskar dig gumman och ser fram emot nästa helg. Håller tummarna för dig på tentan. Du klarar dig säkert bra. Kram mamma"
Du är det mest värdefulla jag har mamma! Jag vill bara gråta när jag tänker på hur fin du är och vilken otrolig mamma du är! Du sätter alltid andra framför dig själv och är noga med att få alla människor omkring dig att må bra. Jag älskar dig min lilla ängel! Du har gett mig ny kraft inför denna dag.

Har ju som sagt tenta imorgon och jag har knappt pluggat. Det är svårt att göra det när man bara läser och inte LÄSER vad det är som faktiskt står. Det är trögt och frustrerande. Men jag överlever nog!

Nu ska jag äta lite sen lunch och sen ska jag tillbaka till plugget.

<3


en underbar helg!

Förlåt för grymt dålig uppdatering! Men så blir det när man har ett fullspäckat schema hemma! I helgen tog jag med mig Frida hem till Långsele och vi har haft det så himla bra. På fredagen kom vi hem vid 19-tiden och då hade mamma tänt massa levande ljus överallt och vi drack kaffe. Sedan började Idol och vi satt hela familjen minus mina bröder och tittade. Kvällen fortsatte med prat och sedan gick vi ner i källaren och provade pappas blåsrör. Det gillade Frida skarpt och duktig var hon också! Efter det åt vi lite nattmat i form av smördeg med köttfärs i ugn. Pappas egen specialitét! Så gott.

Vi kom i säng sent men var tvungna att tvinga upp oss kl 10 på lördagen. Vid 11 skulle vi vara hos Patrik, Annelie och lilla Etna. Det slutade med att vi kom dit halv 12. Etna var sötare än någonsin och fyllde hela 1 år i fredags. Så vi fick kaffe, tårta och bullar.
Vi åkte därifrån strax efter 13 och direkt till marknaden. Där gick vi omkring i nån timme och kikade. Var väl ingen höjdare, men samtidigt så visste jag ju om det. Det är ju samma sak varje år! Men jag hittade iaf en tröja till söta Tim.

När vi kom hem så hann jag bara lämna av Tobias och sedan fick jag och Frida åka och hämta upp Magnus, Jeanette och Tim. Han var så söt när vi kom och frågade Frida, som aldrig träffat honom om hon kände igen han!? Och det gjorde hon självklart från alla kort som jag har visat. Har pratat så mycket om Timmen att hon praktiskt taget kände honom innan hon träffade sötnosen! Väl hemma så hann vi busa lite, kolla på teve och prata och sen var det dags för middag. Pappa hade gjort hasselbackspotatis, biffar och champinjonstuvning. Underbart gott!

Efter middagen gjorde vi oss klara för fest i Helgum, närmare bestämt hos Niklas i Husnäs. Finns inte så mycket att säga om kvällen förutom att det var supertrevligt! Vi satt och drack och umgicks och Frida hade jättekul, vilket kändes så skönt! Det var helt enkelt en lyckad kväll. Och vi 3-tiden var vi hemma i sängen och försökte sova.
Igår sov vi lääänge, närmare bestämt till 12. Strax efter det kom bror och Mattias och knackade på dörren och efter någon timme kom Jörgen och Erika förbi. Och eftersom Jörgen hade lovat att bjuda hela gänget på pizza så gjorde han det! Så snäll den mannen! När pizzorna väl kom så åkte vi alla upp till Niklas och käkade där. Ljuvligt!

Vid halv 3 var vi hemma i Långsele! Det blev några lugna sista timmar hemma. Vi såg på en film, Skeleton Key och bara slappade. Och det bästa utav allt, vi slapp ta bussen upp till Umeå igen. Malin kunde låna (snälla) Niklas bil så vi åkte vid halv 8 och kom fram samma tid som bussen iaf. Toppen!

Nu ska jag gå och hänga tvätten! Och vid 12 ska jag vara i skolan för en samling med min grupp, inför projektarbetet vi ska göra. Efter det blir det föreläsning!

<3


Alla sötnosarna! Frida, bror, Kattis, Tobias och jag. Och den andra kortet är så fint så jag var bara tvungen att lägga ut det! <3

hem idag!

Klev upp alldeles för tidigt idag! Det är ett faktum. Börjar kl 9.15 idag och innan dess ska jag ju hinna packa klart allt som jag ska ha med mig hem. Bussen går ju 15.15 och vi slutar kl 15, så vi måste gå direkt till bussen. Jag hoppas det går bra! Den här gången ska jag ta med mig söta Frida hem, så det ska bli supertrevligt. Hon ska få träffa min familj och diverse vänner! Ikväll ska vi vara hemma hos mig och kika på Idol, mys! Kommer alldeles säkert bli en bra helg!

Idag har vi en föreläsning om språk och efter lunch har vi projektinformation. Efter tentan nästa fredag ska vi ju göra ett projektarbete i små grupper. Och efter det så är den kognitiva kursen över, vilket känns himla bra!

Igår var min förkylning inte speciellt snäll mot mig. Stannade hemma och struntade i intelligenslabben! Jag orkade verkligen inte sitta på skolan från 8 till 12, helt omöjligt! Jag vilade upp mig och senare på eftermiddan så åkte jag ner på stan. Snälla Gustav följde med och bara strosade runt lite. Hittade ett jättefint fest-linne på Gina Tricot. Själva syftet var att hitta en ordentlig vinterjacka men jag lyckades inte hitta nån som jag var helt nöjd med! Vid 17 gick vi bort på MQ. Jag skulle skolas in med Emma och få se vad det är jag ska göra när jag ska jobba! Det gick himla bra. Jag skulle stå på lagret och larma kläder! Och jag gillar sånt jobb som är lite enformigt. Det kan vara en skön omväxling från det sociala på skolan.

När jag kom hem senare så insåg jag att jag inte skulle ha stått där i nästan 3 timmar. Jag var så fruktansvärt slut i kroppen! Men som tur är så mår jag helt okej idag förutom min snoriga näsa! Tror inte jag har feber och då är jag nöjd.

Nu ska jag sätta mig vid teven en liten stund innan jag ska gå!

Ha en bra dag <3

En dålig dag

Min förkylning börjar slå till på riktigt nu. Det har den iofs gjort ända sen imorse! Hade två föreläsningar idag dessutom, och det är så grymt jobbigt att sitta och snora i 4 timmar. Suck! Men jag tog mig igenom det och efter skolan gick jag direkt på apoteket och köpte nezeril, så jag kan sova på nätterna och så jag kan andas på lektionerna. Idag hade vi iaf föreläsning om uppmärksamhet och intelligens (kursen heter kognitiv psykologi). Första gick bra, vår lärare var toppen och man lärde sig väldigt mycket. Den andra föreläsningen var nog innehållsmässigt intressant men läraren är speciell. En sån människa som bara gör allt trivialt och segt att lyssna på. Imorgon mellan 8-12 har vi iaf intelligenslab, så jag hoppas på att vi får göra något intressant!

Imorgon ska jag även "skolas in" hos Emma på MQ. Ska få jobba extra där och larma kläder, vilket är toppen. Kommer bli ungefär 3 dagar i veckan och 3 timmar per gång. Så det passar mig perfekt! Hoppas bara jag mår lite bättre då så jag inte står och snorar och är febrig!

Kvällen har jag tillbringat här i mitt lilla rum. Vid 18-tiden var jag helt slut och låg och halvsov i över en timme. Tror det var då febern slog till. Ska iaf snart lägga mig och då blir det till att knapra en alvedon så jag vaknar relativt pigg imorgon!

Längtar till helgen då jag och min Frida ska hem till mig i Långsele! Vi kommer ha en toppenhelg, det känner jag på mig. <3


gaah

Jag trivs inge bra i detta kalla jäkla Umeå just nu. Önskar jag kunde åka hem och vara hemma till efter jul. Suck! Kom iaf nästan nyss hem från IKSU. Körde rygg med Gustav medan Frida sprang på löpbandet. Var segt idag, tror jag börjar bli förkyld men jag hoppas verkligen att det ger sig. Det sista jag vill nu är att bli sjuk! Ska ju ta med mig Frida hem till Långsele i helgen. Nej tack, ingen förkylning! Ska försöka knarka vitaminer och se om de kan hjälpa.

Dagen har varit bra faktiskt. Vi hade minneslab idag mellan 13-17, och det var himla lärorikt och kul. Vi skulle göra som ett litet mini-forskningsprojekt. Vi fick gå runt och hitta försökspersoner som skulle göra minnestest bestående av 16 ord, både abstrakta och konkreta. Vissa av personerna fick samtidigt utsättas för ett störningsmoment medan de försökte komma ihåg orden. Det var iaf så min grupp gjorde och det var som sagt väldigt lärorikt. Vi kommer ju måste göra liknande "forskningsprojekt" i framtiden. Skriva rapporter om hypoteser, metoder och slutsatser. Så det var toppen!

Och igår hade vi en föreläsning som jag helst nog hade sluppit haft. Orkar inte ens lägga ner energi på att skriva om den! Kan ju bara säga en sak, denna kurs är en kurs från helvetet. Inget går som det ska, men nu har man på något sätt slutat oroa sig så mycket. Tentan är om 1 vecka och 2 dagar, men jag tänker inte stressa upp mig.

Efter föreläsningen så följde Frida med mig till blodcentralen. Jag gav blod för andra gången och det gick bra! Gillar inte nålen men jag hade förberett mig mentalt innan så jag var inte alls nervös. Känns bara så bra efteråt!



Senare på kvällen traskade jag bort till Frida. Där var det fullt hus, jag, Frida, Gustav, Christel och en kompis till henne. Vi åt popcorn och glass. Frida har inget bra inflytande på mig ;) Sen kollade vi på sista avsnittet av Svenska Hollywoodfruar. Synd att det är slut nu, det var ju grymt underhållande! När alla hade gått till sitt så var jag kvar en stund. Jag och Frida satt på sängen och pratade. Tycker om våra samtal som vi har, vi är verkligen på samma nivå när man tar bort allt det ytliga och alla fasader. Normalt är hon så olik mig som det bara går att vara men när vi är själva så är hon så lugn och sansad och vi passar som handen i handsken! <3


Mitt hjärta! Min gullunge! Som jag avgudar honom, finns inte ord att beskriva det. <3

Godnatt <3

back in town

Nu är jag uppe i Umeå igen! Bussresan gick bra, hade sällskap av Malin hela vägen så det var jättetrevligt! I like that girl! Dagen idag har också varit bra! Sov länge eftersom det blev en sen kväll igår och sen åkte vi hem till mamma & pappa. Där fikade vi lite och sen kom jag på att jag var tvungen att hälsa på Tim. Jag kan inte få nog av den ungen! Han är det finaste som finns. <3 Han är ju så förbannat söt när han sitter och headbangar till Creator. Hemsk musik men gud så gulligt! Saknar honom redan!

Kvällen igår var iaf trevlig! Otroligt lugn, eftersom det bara var jag, Sofie, Stefan och bror som satt och drack. Vi lyssnade på musik och pratade mest hela kvällen och vid halv 13 gick vi ner mot stan i regnet. Väl inne på Hörnan var det hur lite folk som helst där och medelåldern var lite för hög för mig. Vi hamnade vid ett bord med fulla gubbar och vi kände bara att nej, nu går vi. Så vi drack upp vår öl och sedan gick vi på 64an och käkade lite chickybits! Gott!



Nu ska jag lägga mig och slappa i sängen och sen är det bäst att jag sover. Har föreläsning mellan 9-12 imorgon om minne. Kan bli intressant!

Sov gott <3

Förfest hos Sofie

Det blev en oväntad vänding på dagen idag. Hälsade på Sofie och Stefan vid 13 idag och då frågade hon om jag och Tobbe ville följa med ut. Tobias fick jag inte med mig så nu sitter jag här. Bror följde med iaf! Vet inte om jag är så taggad än men det kommer väl. Sitter och är proppmätt, vilket gör det svårt att få i sig nån öl! Men jag hoppas på en trevlig kväll!

Och, vill bara säga att Tim är världens bästa unge! Älskar honom till månen och tillbaka 30 ggr! Han värmer mitt hjärta <3

Home, sweet home

Har varit dålig uppdatering på sistone, jag vet. Beror på att jag är hemma och när jag är det så har jag ofta andra saker för mig! Så enkelt är det.

Dagen har varit himla bra! Sov ut, klev upp och käkade frukost ensam framför teven. Vid 13 tog jag barnvagnen och gick bort på dagis och hämtade Tim. Han blev superglad när jag kom och det värmde! Saknar honom alltid så grymt mycket när jag är uppe i Umeå. Och nu var det 4 veckor sedan jag var hemma. Så vi gick, och han surrade så jag fick alldeles ont i öronen och tillslut hamnade vi på Konsum. Han fick välja något gott och valde ett 3-pack Kinderägg. Och till det fick han en cola, som han älskar. När vi kom till kassan fick han även en klubba av snälla Marina! Vi traskade hemåt och direkt när vi kom innanför dörren drog han av sig kläderna (han älskar att vara naken) och jag fick sätta på Playhouse Disney. Så där satt vi och tittade på diverse program, Lazy Town, Musses klubbhus, Små Einsteins och Nalle Puh. Söta program men alltså, i längden så håller man på att få ett psykbryt som vuxen. Men huvudsaken är väl att han gillar det!

Vid halv 18 åkte hem med sötisen och Jeanette skulle bjuda oss (mig och Tobias) på hemmagjord pizza. Så himla gott! Och mättsamt! Strax före 20 åkte vi hem igen lagomt till Idol. Vet inte vad jag tyckte om kvällen Idol egentligen, inga extremt bra framträdanden! Men gillar Mariette, Tove, Karolina, Calle, Erik (trots det lite krystade framträdandet ikväll) och Erika. Rabih är ursöt, men måste öva bort sina konstiga avslut på alla meningar. Och Camilla, underbar tjej är jag övertygad om, men oj vilket misslyckande och avskyr hennes engelska uttal. Kan iaf bara undra vem som ska åka ut. Tror antingen Camilla eller Nicklas.



Och var det någon som såg Inlåst igår. Jag har svårt att säga vad jag tycker om programmet i sig, men jag tycker att killarnas livsöden är så sorgliga. Det är så lätt att bara döma när unga killar begår grova brott, men det finns så fruktansvärt mycket bakom deras yta. Så j*vla mycket sorg och oftast grymt mycket våldsamma upplevelser. Det flesta har ingen trygg punkt, inga förebilder, otrygga hemförhållanden. Ni skulle bara veta vad det gör med ett barn! För de är faktiskt bara barn. Har fått en sådan förståelse för människor som hamnat snett i livet sedan jag började läsa psykologi. Jag förstår att allt inte handlar om val, utan det gick väldigt fel någonstans, tidigt, när dom inte hade makt eller förstånd att själva välja. Det är bara tragiskt!

<3


RSS 2.0