Valborgsmässoafton!

Idag kommer att bli en bra dag! Solen skiner och ikväll blir det grillning och fest! Det ser jag verkligen fram emot. Nu har vi nyss käkat frukost och ska snart åka till stan en sväng, och efter det blir det nog mys på altanen hemma hos mig. Vid halv 5-tiden åker vi upp till Västby och då bjuder Baltzar hela gänget + fler på grillat. Massa mys! När vi är klara där åker vi till Niklas där fester fortsätter!



Har absolut inget mer att skriva nu!

Ha en jättebra dag alla! <3

Andra tentan avklarad!

Jo ni, nu har jag tjatat om denna jäkla tenta i flera veckor känns det som. Nu slipper ni höra om den mer, för nu är den gjord! Kändes som att det gick riktigt bra faktiskt, men egentligen är det svårt att säga eftersom man aldrig vet! Nu ska jag iaf lämna den bakom mig och ha en jättebra helg hemma!

Om 3 timmar går min buss, och nu ska jag packa ihop lite och försöka få med mig lite vinterkläder med hem så jag kan ta hit sommarkläderna istället. Och sen måste jag städa ihop lite här på rummet, så jag slipper komma tillbaka till ett kaos på söndag. Har det jag gör. Bloggar igen ikväll!

Grattis Danne som fyller 18 år idag!

Ha en bra dag i det fina vädret!


an intense day!

Min dag började alldeles för tidigt, kl 6 var jag uppe och hoppade in i duschen. Mötte upp Frida 7.50 och vi begav oss mot skolan. Vi såg en film igår på en föreläsning som hette Falling down. Huvudrollen spelades av Michael Douglas och det handlade om en man som fick ett psykbryt helt enkelt och skadade/dödade massor av människor under en dag. Vi skulle iaf ha en diskussion idag om just den filmen och analysera den ur vissa perspektiv. Vet inte om det var så givande just inför tentan, men det var intressant!



Direkt efter diskussion gick jag och Frida till Ica och köpte lite smått och gott, blev lite godis och glass! Vi tänkte att om vi ska orka plugga måste vi ha något gott att äta på! Det hade vi rätt i. Är dock mätt fortfarande efter det vi åt, så jag önskar jag hade ätit mindre. Det gick iaf förvånansvärt bra med plugget idag. Både jag och Frida var så glada att vi hade varandra just idag, för annars skulle vi inte ens ha pluggat hälften så mycket som vi faktiskt gjort nu. Jag satt nog hos henne i 6-7 timmar idag innan jag gick hemåt och vi fick mycket gjort, känns skönt! Trots det så känner jag mig långt ifrån säker men jag hoppas verkligen det kommer gå bra! Ska försöka trycka in lite sista detaljer nu innan jag lägger mig.

Och imorgon efter tentan får jag åka hem! Wiiie. Älskar att åka hem, det är lite av det som får mig att orka med veckorna, trots att jag faktiskt trivs toppen här. Det är ändå något speciellt med att få åka hem, sova i sin egen säng/Tobias säng, mysa med min T, busa med Tim och bara få umgås med familjen. Det finns inget som slår det! <3

Nu ska jag packa ihop lite inför morgondagen och sen blir det sängen!

Godnatt! ^^

en ny vecka!

Min helg har verkligen varit toppen! Har fått umgås med Tobias precis hela helgen och det är aldrig fel. Trivs så bra med honom och jag älskar honom så mycket! I lördags var vi iaf ute och käkade med Tommie och Carola. Carola bodde på hotell Dragonen, så vi valde att äta på restaurang Två våningar som låg i samma hus. Maten var svindyr och kanske inte helt prisvärd, men vi hade en mysig middag. Jag och Carola tog även en underbar chokladmousse till efterrätt. Man måste ju unna sig sånt ibland!

När vi hade ätit så gick vi ner till våningen under, där dom hade som en liten pub/bar. Superfint och med världens skönaste fåtöljer att sitta i. Drack någon öl och sen fick jag och Carola för oss att vi skulle prova en Cosmopolitan, ni vet, såna som tjejerna i SATC alltid dricker. Men hörrni, jag kan säga att det inte var någon höjdare. Den var så fruktansvärt stark! Jag hoppas nästan att killen i baren gjorde fel, för jag tror att det ska vara godare än så!
Vid midnatt gav vi upp och begav oss hemåt. Tack för en trevlig kväll!

Cosmopolitan! Suddig bild men men!

Igår var ju den finaste dagen någonsin! Jag och Tobias sov alldeles för länge och vi fick som aldrig ork nog att gå ut! Men strax före 14 gick vi mot Sofiehem för att kika på en lägenhet som jag funderar att hyra nu efter sommaren. Min kompis Malin har haft den innan, så om jag vill får jag förmodligen bara ta över den! Den var så himla fin, med eget litet kök och stort vardagsrum! Skulle vara så glad om jag fick den. Mitt enda lilla problem är priset. Den kostar ca 3000 och med det lilla bidrag/lån man får i månaden är det mycket pengar! Så jag undrar om det är värt det. Ska ta mig en ordentlig funderare!

När vi varit där gick vi hemåt igen och vid 16 satt vi på den italienska restaurangen (har ingen aning om vad den heter) på Ålidhem centrum och skulle käka något innan Tobias skulle åka hem till Helgum.

Efter att ha lämnat av honom vid bussen så gick jag hem till mig och satte igång med plugget genast. Fick rätt mycket gjort faktiskt, men känner mig fortfarande så osäker på allt! Jag hoppas det känns bättre på tisdag kväll.

Dagen har varit trött! Jag sov en enda jäkla timme inatt. Kunde inte sova hur mycket jag än försökte och kl halv 5 kollade jag på klockan sista ggn. Och klockan 6 skulle jag upp! Jag kände mig som ett kolli idag under första föreläsningen, som dessutom var rätt trist. Sen efter den skulle vi se en två timmar lång film, som inte alls var bra. Men jag lyckas ta mig igenom allt utan att somna, vilket är en bragd. Så nu ska jag ta en powernap och sen ska jag begrava mig i pluggandets värld igen!

<3

plugg i det fina vädret!

Ska alldeles snart iväg och möta upp Frida och Sandra. Vi ska dra oss mot skolan och ub (universitetsbiblioteket) och sätta oss och verkligen gå igenom allt och plugga stenhårt! Känns så bra att vi är 3 som gör det tillsammans, för skulle jag sitta själv skulle jag inte få något gjort överhuvudtaget.

Det kommer vara så skönt när denna tenta är över och jag får åka hem! Kommer bli en toppenhelg hemma med sista april-fest och mys med familjen. Det ser jag så mycket fram emot. Och sen har jag bara 5 veckor och en tenta kvar innan jag får sommarlov. Lovely!

Skickar massor med kärlek hem till mamma, pappa, Niklas, Andreas, Magnus, Jeanette, Tim, Karro, Sofie och såklart min älskade Kattis som inte riktigt är hemma men nere i Katrineholm. <3


Lilla Tim under en promenad i soliga Långsele!

Tim med sin snygga superman-dress och dom andra bilderna är på en jeansjacka som jag hade när jag var 2-3 år. Och i ena fickan hittade vi min tutte som jag hade då, som jag förmodligen stoppat i fickan och som ingen hade hittat sen!


min styrka!



Jag ska inleda detta inlägg med att berätta att jag bara älskar min Tobias hur mycket som helst. Jag vet inte vad jag skulle göra utan honom! Det räcker med det faktum att han finns, han gör mig så lycklig med sin närvaro. Det är jättekonstigt men den senaste veckan har varit lite jobbig, även fast jag inte riktigt vet varför. Tenta-ångest och ensamhet i en väldigt tung kombination.

Jag var utan Tobias från måndag till torsdag och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Min poäng med det hela är att jag har lärt mig att uppskatta Tobias mer denna vecka än under hela vårt förhållande. Och tro för guds skull inte att jag aldrig har uppskattat honom men ibland är det så lätt att ta dom man älskar för givet. Jag tillbringade över 2 veckor hemma över påsken och sov med Tobias varenda natt och umgicks med honom nästintill varenda dag och när jag väl kom tillbaka till Umeå sen insåg jag hur fruktansvärt mycket han betyder för mig.

Han är min klippa och min trygghet i livet. Han är absolut inte den som jag kan prata om skolan med och mina bekymmer där, men det behövs inte. Om det kan jag prata med någon annan. För mig räcker det att han är här hos mig och bryr sig om mig och stöttar mig trots att han saknar mig så mycket och vill att jag ska vara hemma med honom. Det är mer än nog! Det är kärlek för mig; att man stöttar varandra i varandras drömmar oavsett! Inga ultimatum, inga krav, utan ren ovillkorlig kärlek. Älskar honom för att han accepterar att min dröm är att bli psykolog! Det är så viktigt för mig.

Jag skulle kunna gråta över människor som låter sig begränsas av kärlek, det är bland det värsta jag vet! Vår kärlek har bara blivit starkare av att vi bor ifrån varandra. Vi får sakna varandra, tänka på varandra och längta efter varandras kramar. När vi väl ses tar vi vara på varenda sekund och tar inte varandra för givet. Det känns så bra!

Tobias är min kärlek i livet och det har jag vetat länge, men den sista veckan har jag insett att detta kommer vara för evigt. Det finns inga tvivel!

JAG ÄLSKAR DIG HJÄRTAT, MER ÄN NÅGOT ANNAT!


Åter till verkligheten! Kom hem från Frida för en liten stund sedan. Hade det så mysigt. Först när vi kom dit satt alla ute på en bänk och myste, Frida, Petra, Erik, Moses, Christian och Sandra, så vi slog oss ner och surrade lite! När det blev för kallt att sitta ute gick vi in. Där satt vi och drack lite tills någon kom på den briljanta idéen att grilla marschmallows inomhus över värmeljus. Det lät ju inte som någon toppenidé i teorin, men det gick förvånansvärt bra! Alla grillade som galningar och det verkade som att det smakade riktigt bra (smakade ingen själv). Efter några timmar ringde dom andra efter en taxi och skulle på en krog och fortsätta festen där, men jag och Tobias avböjde snällt och nu myser vi här hemma istället. Känns bättre!

Imorgon blir det plugg med Frida och Sandra. Känns så bra eftersom jag knappt har öppnat boken än. Och efter det ska vi ut och käka middag med Tommie och Carola. Det ser jag verkligen fram emot! Vilken helg!

Godnatt vänner <3

mysdag i umeå!

Har haft en riktigt bra dag idag faktiskt. Fick sova ut ordentligt och kl 13 började jag. Försökte tvinga med Tobias på skolan, men det gick inge bra. Han stenvägrade så han fick vara hemma själv istället. Efter skolan gick jag hem och sedan tog vi bussen till stan. Där mötte vi upp Frida, Petra, Anna, Moses och Oscar. Dom var på utförsäljning på Acne. Hittade dock inget så mycket som passade mig, men köpte ett vanligt grått linne för 50 kr!

När vi var klar där käkade vi en korv och sen skiljdes vi åt. Jag och Tobias gick till skopunkten och resten gick mot utförsäljning på Wear it. Hittade dock inga skor, däremot köpte jag en liten kuvertväska på Accent för 99 kr. Supersöt och svart, passar alltid. Så slipper jag ha med mig min klumpväska jämt när jag är ute!

När vi var klara där gick vi på systemet en sväng och sen tog vi bussen hemåt! Nu har vi kyckling i ugnen och ska snart äta. Efter det ska vi iväg mot Frida för lite korvgrillning/öldrickning. Ska bli trevligt!

Nu ska jag kramas lite med min älskling! <3

Ha en bra kväll!

Saknar er därhemma! Magnus, hälsa Timmen från mig! Säg att han ska få en liten present av mig när jag kommer hem!

Äntligen internet!

Ska börja med att förklara min dåliga uppdatering. Det hela beror på att jag tog hem mitt mobila bredband hem till Långsele och sen blev det kvar där. Så nu har jag varit helt utan internet (kill me please) i 3 hela dagar! Rekord! Egentligen är det inget stort problem, men när jag är ensam på kvällarna här uppe i Umeå så vill jag så gärna ha något att fördriva tiden med! Det har slutat med att jag har suttit och spelat kungen 57 ggr på rad varje kväll. Det kanske är patetiskt men ja, så var det med den saken iaf!



Nu tänker jag fullkomligt skita i att berätta om mina 3 dagar utan internet, har inte hänt speciellt mycket. Har haft föreläsningar, dansterapi (otroligt roligt) och haft tråkigt på kvällarna. That's it!

Tobias kom hit idag med Carola. Känns så skönt att ha honom här, har haft några lite tuffa dagar. Vet egentligen inte varför men allt har känts annorlunda sen jag kom tillbaka hit upp! Har känt mig fruktansvärt ensam dom senaste dagarna. Tror att det beror på att jag var hemma så länge att jag glömde hur det var att vara ensam! Hoppas verkligen att det släpper snart. Allt gick ju så bra och jag trivs häruppe, så himla bra. Men trots allt, att T är här betyder så mycket precis just nu. Har bara saknat honom så jag har hållt på att dö dom senaste dagarna! <3

Helgen ska bli väldigt mysig/jobbig. Den jobbiga delen innehåller plugg! Jag har tenta på onsdag i personlighetspsykologi och jag (plugghästen, som bror skulle kalla mig) har inte pluggat ett enda litet dugg. Jag vet inte vad som har hänt. Har tappat all min motivation. Och det sjuka är att jag brukar kunna plugga trots att jag inte vill, för så var det ju oftast under gymnasietiden, men nu när jag gör det jag har drömt om så länge så tappar jag allt. Ämnet är intressant, lärarna är toppen, vännerna underbara, men det går inte. Jag har som en mental spärr som gör det omöjligt att ta upp boken, läsa och faktiskt förstå det jag har läst. Suck! Jag måste försöka, vet inte vad jag ska göra annars.

Den mysiga delen är ju som sagt att Tobias är här. Och våra fina vänner Tommie och Carola kommer även att vara häruppe över helgen. Carola säljer barnkläder (Rabdido, http://www.rabdido.se) på barnmässan på Nolia och då passar Tommie på att komma upp han också för en mysig helg tillsammans. På lördag ska vi iaf gå ut och käka grekiskt på en restaurang som heter Costas inne i stan. Jag och Tobias har länge velat gå dit men vi har inte hunnit med det. Mys mys!

Nu ska jag mysa lite med T, han ligger och slappar och tittar lite på Mumien. Ska joina honom! <3

Godnatt vänner!


Sjukstuga

Min gårdag var sådär! Jag skulle ju verkligen försöka ta tillvara på den, men jag var så fruktansvärt dålig igår! Hade feber, var så hes att jag knappt kunde prata och hade världens hosta. Vid 7 la jag mig i sängen och sov till kl 10. Jag orkade inte vara vaken, trots att vi hade främmande. Men efter att jag hade sovit mådde jag lite bättre och jag orkade vara vaken ett tag till. Men det var helt enkelt ingen bra dag för min förkylning.

Annars var lördagen bra, dom få timmarna jag var vaken. Pappa gjorde supergod mat och mamma hade gjort sin ananaspaj till efterrätt. Och jag fick ju en chans att leka med Tim en sista gång innan jag åker upp igen!

Idag när jag vaknade mådde jag faktiskt rätt bra. Hade inte den där trycket i huvudet som jag har haft nu i några dagar och ingen feber. Så jag är glad för det lilla! Trots att hostan är kvar och näsan bara rinner.
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen ska jag och T gå iväg till Tommie och Carola en sväng.

Vi ska äta hemma hos mig idag, vilket inte är så ovanligt. Det blir hemmagjord pizza och pappas pizzasås/starksås. Och när vi har ätit ska vi åka förbi hos Karro. Harriet (Karros mamma) fyller nämligen år, så tänkte köpa nån fin blomma eller en chokladask till henne! Så vi har hela dagen gjord.

Kvällen hoppas jag blir lugn! Kanske en film och lite mys.

<3

En vacker lördag hemma!

Ska verkligen försöka ta tillvara på denna dag! Det är min sista lördag hemma nu innan jag åker tillbaka till Ume! Ska mysa med Tobias och Tim och bara umgås så mycket jag kan med hela familjen (inkl. Magnus och Jeanette). Just nu är vi hemma hos T men ska snart till Långsele och hem till mig. Då ska jag och mamma gå på en prommis med Tim, medan Tobias, Jeanette och pappa åker ner till stan! Kommer bli en bra dag.
Senare ska vi äta middag tillsammans allihopa! Mys mys.

Igår var jag nere på stan med Karro. Vi gick och fikade på Westerlund's och åt deras goda tacobuffé. Mums! Efter det gick vi runt lite på stan och kikade, köpte lite småprylar!



När jag kom hem till Helgum åkte jag till Tommie och Carola där Tobias befann sig. Han spelade såklart tv-spel med Tommie! Dom har väldigt roligt tillsammans dom två när dom får spela fotboll. Får väl unna dom det! Haha.
Därifrån åkte vi direkt hem till mig och skulle förbereda middagen. Vi skulle göra tacos till hela familjen, men det slutade med att vi fick åka och handla saker pappa hade glömt och sen fick han förbereda maten! Men det gick bra iaf!

På kvällen åkte jag bort till Jeanette för att hon skulle sy upp några gardiner jag ska ha på rummet i Umeå. Trodde vi skulle vara klara till kl 20, så jag hann hem till Så ska det låta men INTE det! Och mitt upp i allt fick jag skjutsa bror och Sofie till Helgum också, så då tog allt mycket längre tid. Men jag var hemma strax före 22 iaf och då spelade vi lite yatzy, mamma, pappa, jag och Tobias. Efter det åkte vi mot Helgum och jag tog mina kvällsmediciner för min jävla förkylning och sen gick vi och la oss.

Nu vill mina andra hälft ha datorn så då ska han väl få den!

Ha en fin dag alla! <3

Mysfika med mammsen!

Snart ska jag åka ner till stan och möta upp mamma och några av hennes jobbarkompisar för en lunch! Vill så gärna träffa min gudmor också innan jag åker upp tillbaka till Umeå. Och hon hör till mammas jobbarkompisar! Ska bli så trevligt!

Sen när jag kommer tillbaka hem igen måste jag dyka rätt ner i böckernas värld! Skäms att erkänna det men jag har inte pluggat något alls sen jag kom hem! Jag har ingen motivation alls. Hur skaffar man sig motivation vänner? Help me! Och det värsta är ju att jag inte orkar läsa trots att jag tycker att att personlighetspsykologin är väldigt intressant! Dead end! Men jag måste, annars är det kuggning som gäller på nästa tenta och så vill jag inte ha det. ALDRIG!

Nu ska jag åka! Ha en bra dag sötnosar <3


Vårväder!

Denna dag har varit smått händelselös! Har hunnit gått på promenad med söta Karro i det fina vädret och efter det åkte jag och Tobias upp till Västby för att byta till sommardäck på hans bil! Och tur som vi hade blev vi bjudna på mat.

Vid halv 6 åkte vi hem till mig, så nu har vi varit här ett bra tag. Tobias ha lekt lite med pappa och jag sitter här vid datorn! Roligt värre.

Gårdagen var minst lika seg! Var hemma hela förmiddagen och sen kom Sofie hit så vi fick umgås lite. Senare på kvällen åkte vi upp till Niklas i Husnäs, där Tobias och Jörgen var och spelade Guitar Hero. Var där i några timmar och spelade tills fingrarna blödde!



Så lite text om två hela dagar, kan bara betyda att mina dagar är långa och fyllda av väldigt lite värde! Haha. Så illa är det kanske inte men jag har iaf inte mycket mer att skriva!

Nu lär vi väl vara kvar här i några timmar och sen tror jag vi ska hyra nån film och åka tillbaka till Helgum! En lugn myskväll helt enkelt.

<3

Ryggproblem = tröttsamt!

Har fått så jävla ont i ryggen nu ikväll, vet inte vad tusan jag har gjort. Blir bara så trött eftersom min rygg har varit bra så länge! Kan knappt stå rakt! Har smetat på lager med tigerbalsam och käkat ibumetin, så jag hoppas det ger sig tills imorgon! Ska hålla tummarna.

Gårdagen var en väldigt blandad dag! Grillningen hos Magnus och Jeanette blev supermysig. Det var så underbart väder då vi kom dit att vi satt på framsidan och solade medan karlarna grillade på baksidan. Maten blev så god och vi åt tills jag trodde vi skulle dö hela bunten! Brorsan blev så mätt att han knappt återhämtade sig på hela kvällen. Koma, that's the word!

Vid 19-tiden åkte vi iaf mot Helgum. Stannade en sväng hemma hos mig, sen hämtade vi upp Karro och åkte vidare mot Hasse. När vi kom dit var det ju ingen vidare feststäming! Långt ifrån. Killarna satt ute vid nån eld och jag och Karro hamnade i köket själva. Men allt eftersom kvällen gick så kom det mer och mer folk! Vet inte om jag hade sådär jättekul, men det beror mest på mig själv tror jag. Hade väl ingen bra inställning till allt när jag kom dit! Människorna är toppen men jag tror att musiken hos Hasse bara gör mig helt matt! Äcklig hårdrock från vardagsrummet och trum-spelande från övervåningen. Hörde knappt vad jag tänkte! Men det är sånt man får ta! Man tar inte rocken från Hasse och det har jag faktiskt accepterat för längesen! Blev iaf rätt lugnt för mig, till skillnad från Tobias som väl inte mådde sådär jättebra imorse. Allt är ju dock självförvållat! Eller hur älskling?

Idag har jag egentligen inte gjort så mycket. Klev upp imorse, skjutsade bort Tobias till Hasse (han hade sin bil där) och sen åkte jag hem till T och spelade Guitar Hero för mig själv. När T och bror (han var med på festen igår) kom från Hasse så åkte vi hem till mig. Pappa hade bjudit M & J på mat och nu ikväll har vi spelat bingolotto! Tror ni vi vann något alls? NEJ! Lite smått tröttsamt! Har iaf haft en bra dag. Bara tagit det lugnt och umgåtts med dom finaste människorna som finns! <3

Nu ligger jag i sängen och funderar hur jag ska somna med min satans halsbränna! Vill bara spy. Halsbrännan håller på driva mig till vansinne ibland trots att jag själv kan göra saker för att förebygga den. Ska till exempel inte äta varma mackor kl halv 12 på kvällen/natten, men vem tror ni gjorde det? Suck! Tyck inte synd om mig!

Godnatt!


Lite bilder från min promenad med Karro i fredags, vår påsktårta och dom sista bilderna på min älskade Tim!

sol & grillning, då börjar sommaren närma sig!

Idag blir en mysig dag. Ska iväg snart hem till mig och käka lite frukost och sen ska vi till Magnus och Jeanette. Tänkte åka dit lite tidigare så vi kan sitta ute i solen och mysa innan vi ska grilla! Och ska försöka hinna leka lite med Tim ute på baksidan också. Min älskade sötunge!

Igår började dagen hos Karro. Vi gick ut och gick i det underbara vädret. Det var så varmt att jag gick i t-shirt. Efter det gick vi hemåt igen och började baka tårta! Vi skulle baka en påsktårta men vi skippade marsipan så det blev en rätt vanlig tårta med grädde och massa strössel i olika färger. Hann inte smaka den men den blev säkert jättegod.

Vid 18 gick vi bort till Tommie och Carola! Hade köpt tia-lotter till alla 4 barnen som dom fick direkt jag kom dit. Utom Manne som var hos farmor. Men han blir nog glad när han kommer hem och får skrapa lotter.

Tommie och Tobias var snabba att börja spela sitt älskade tv-spel och jag och Carola satt kvar i vardagsrummet. Surrade och käkade godis! När Så ska det låta började kom killarna in och vi satt där allihopa! Kvällen flöt på och vi gick nog inte hemåt förrän vid halv 12. En trevlig kväll! Tack!

Nu orkar inte mina fingrar skriva mer! Ha en underbar dag i solen, för det ska jag ha! Och ikväll blir det fest hos Hasse! Ska blir roligt!

<3

påsk hemma där mitt hjärta bor.

Igår var jag i stan kl 9 hos min frisyr på Klipp't. Klipper mig alltid hos duktiga Karin, och har gjort det sen jag var 14! Skulle aldrig lägga mitt hår i någon annans händer. Denna gången hade jag och Anna i min klass bestämt oss för att vi skulle klippa av oss håret rejält och göra någon slags page-frisyr. Och jag bangade inte, har funderat på det länge men har aldrig vågat och nu fick jag chansen! Och tro mig, det blev jättebra! Egentligen visste jag inte vad jag kunde vänta mig eftersom jag aldrig har haft en sån frisyr men tusan, jag blev så nöjd. La i massor av ljusa slingor också så nu kommer jag vara fin till sommaren! Hur tycker ni att det blev?


Det är kanske inte världens bästa bild men har inte hunnit ta fler! Känns iaf toppen och jag ångrar mig inte alls trots att jag älskade mitt långa hår!

Igår hann vi med att hälsa på Tommie och Carola en sväng också! Carola dukade fram mackor direkt när vi kom dit, man känner sig alltid lika välkommen!

Vid middagstid åkte vi upp till Västby. Tobias föräldrar bjöd på underbart god mat, fläskfilé, potatis och broccoli/blomkål-gratäng. Trevligt trevligt!

När vi kom till Helgum släppte jag av Tobias hemma och så åkte jag till Karro en sväng! Vi surrade, åt muffins och chokladbollar och tittade på film!

Idag åkte vi ner till stan till kl 13, då Helena skulle hyllas och ta emot publikens jubel! Otroligt mycket folk och mitt i allt mötte vi Patrik och Annelie, så jag fick gosa med Etna lite. Sen kom pappa också och vi stod där i någon halvtimme men det tråkiga var att man inte såg någonting. Alldeles för låg scen och för mycket folk! Så vi gick mot bolaget och efter det gick vi runt och tittade på skjortor och jeans till pappa. Han tycker om att ha mig som smakråd! Hittade två skjortor iaf, så det var ju bra!

Nu har vi nästan precis käkat och vet inte riktigt vad som händer nu!

Imorgon måste jag plugga! Jag har så dålig självdisciplin. Har tenta en vecka efter att jag kommer tillbaka till Umeå och jag har inte läst något alls. Nu är det slut på dessa lata dagar. Jag måste ta tag i det! Och på kvällen imorgon ska vi till Tommie och Carola. Småpojkarna (läs: Tommie och Tobias) ska spela Fifa och dricka lite alkohol! Så då ska jag umgås med Carola! Det ska bli trevligt.

<3



Mys med Tobias på Naxos.

Ni får ursäkta mig för dålig uppdatering. Jag är kass på att blogga när jag är hemma, är mycket annat jag hellre gör. Dagarna här hemma har varit jättebra, har haft saker för oss hela tiden känns det som även fast vi inte alls försöker planera upp alla dagar.

Här kommer en kortfattad sammanfattningen av helgen:


Fredag!
Åkte hem i fredags mitt på dagen för att överraska Tobias och mamma. Jag skulle egentligen komma hem på tisdag, alltså idag. Pratade med pappa som skulle hämta upp mamma på jobbet på fredag eftermiddag och han kom och hämtade mig på busstationen, sen skjutsade jag upp honom på jobbet igen, tog bilen och ställde mig inne i entrén till mammas jobb och väntade. Hon blev överlycklig, frågade vad tusan jag gjorde hemma nu och gav mig världens största kram!

Vi åkte hemåt och när jag kom hem ringde jag Tobias (som inte hade en blekaste aning om att jag var hemma, utan trodde att jag hade haft lektioner till kl 17 och att det var därför ja ringde så sent). Han hade precis kommit hem då, eftersom han hade följt med Magnus och Jeanette till fjällen och då trodde jag att han skulle vara hemma resten av kvällen så jag kunde åka till honom direkt och överraska honom. Men den jäkeln började surra om att han skulle upp till pappa och hämta en släpvagn för att köra upp skotern till Västby. Suck! Och jag kunde ju inte säga så mycket så jag frågade bara lite diskret när han skulle komma hem och han sa att de nog skulle ta nån timme.

Efter en timme ringde han och sa att han inte alls skulle hem direkt, utan han skulle upp till några kompisar till sina föräldrar och käka middag. JAHA, tyckte jag, din sega apa. Men det var bara att vänta!

Strax före 20 ringde han och var på väg hem och då äntligen kunde jag åka! Jag var alldeles pirrig i magen, fråga mig inte varför, berodde nog mest på all väntan och jag ville så gärna se hur han skulle reagera. Om han skulle bli helt tokig och skutta omkring eller om han bara skulle stå där helt stum. Kom fram, gick till dörren och knackade på. Hörde tunga steg inifrån och han öppnade dörren. Den blicken kommer jag inte att glömma i första taget, det var en blick som sa "Drömmer jag nu, eller vem är du?" Han såg helt förvirrad ut och sen sa han: "Vad gör du hääär?" och tårarna började spruta. Han var helt chockad. Och när han blev så glad blev jag helt skakig i hela kroppen och det var verkligen ett känslosamt ögonblick! Det måste jag göra om. Älskar dig gubben <3

Lördag!
På lördagen hände inte speciellt mycket, vi åkte upp till Tobias föräldrar en sväng och senare på dagen åkte vi hem till mig. Och där var lilla söta Tim, Magnus och Jeanette. Pappa gjorde jättegod kasslergratäng och sen käkade vi allihopa och hade en lugn hemmakväll.



Söndag!
Sov hemma på lördag och på söndag mitt på dagen åkte jag mot Helgum och vid 13 gick jag och Tobias bort till Tommie och Carola. Carola hade Rabdido-visning och då är jag en stammis. Speciellt nu när jag råkade vara hemma! Fanns massor med fint, det tråkiga är ju att jag inte är gjord av pengar just nu. Hittade däremot en klänning till lilla Etna som jag köpte.

Vid 16 gick vi därifrån direkt till bilen. Vi var bjuden på middag hos M & J kl halv 5. Vi gick supergod kalops! Efter maten satt jag och tittade på Playhouse Disney med Tim. Han är så söt!

När vi hade tackat för maten och sagt hejdå åkte vi ner till stan och Videoteket och hyrde två filmer, köpte lite godis och åkte hem till Helgum. Det blev myskväll för hela slanten. Film och gotta, bättre kan det inte bli!

Måndag!
Igår åkte vi ner till Patrik och Annelie och lilla Etna! Fick kaffe och diverse godbitar som vanligt. Lämnade min fina klänning till Etna, som hon kommer bli såå söt i! Pratade massor om resor till Grekland, eftersom dom precis hade bokat en resa till Samos och vi skulle boka imorgon (läs: idag). Dom gav oss lite tips och Annelie hade en hel samling med tidningsurklipp om dom grekiska öarna! Himla trevligt. Sen hann jag ju mysa en massa med Etna också, som har blivit så stor!


Etna, den lilla sötnosen!

Tisdag!
Dagen har varit superbra! Tobias åkte ner till stan tidigt imorse, han skulle till naprapaten och sen på arbetsförmedlingen. Jag sov lite längre och sen åkte jag hem till Långsele, gjorde mig iordning och vid halv 13 kom Tobias och hämtade upp mig. Vi åkte raka vägen till Sundsvall för att boka en utlandsresa. Vi var framme kring halv 15 och gick till Resias kontor i Birsta City. Där stod vi i säkert en timme och kunde inte bestämma oss alls. Vi gick från att vilja åka till Kreta, till Rhodos, till Makrigialos, till Lefkas men slutligen bestämde vi oss för Naxos.

Det verkar vara en helt underbar ö med Greklands absolut bästa stränder. Lagomt lugnt och litet hotell, 60 m till havet och bara en halvmil till Naxos stad där det finns lite mer liv och barer. Det ska bli så otroligt skönt! Vi åker den 8 aug och kommer hem den 22 aug. 2 veckor tillsammans på en superfin ö, vad mer kan man begära? Ska vara så brun och fin när jag kommer hem.
http://www.apollo.se/Travelling+with+apollo/Catalogue/Grekland/Naxos/Agia+Anna+x+Agios+Prokopios/Hotel+and+Apartments/Katerina.htm?Search=True



Ikväll har jag även hunnit träffa fina Kristoffer, alldeles för kort tid men absolut bättre än ingenting! Han åker hem imorgon och sen ses vi inte förrän till sommaren! Och du vännen, jag håller tummarna!

Nu sitter jag här och bloggar i evigheter och Tobias spelar Guitar Hero. Tror han blev less på mitt bloggande. Imorgon ska jag ner till stan vid halv 9, ska klippa mig äntligen. Välbehövligt. Hoppas bara jag blir sådär nöjd som jag brukar bli, man vet som aldrig.

Godnatt <3


förlåt för dålig uppdatering!

Jag har en bra ursäkt och egentligen orkar jag inte ta upp den kl 2 på natten så vi tar det imorgon! Är iaf hemma hos mamma och pappa nu. Ligger i min säng och myser. Så underbart att vara hemma. Det är ren lycka att få tillbringa tid med Tobias och min familj! Dom betyder allt och lite till. <3

Har haft en rolig fredag och en fin lördag! Skriver mer om allt imorgon när jag är lite piggare!

Måste bara berätta att jag och Tobias förmodligen ska åka till Grekland i slutet på sommaren. Och vi kommer att ta en 2 veckors-resa om vi nu åker. Jag blir alltid så glad när jag tänker på utlandsresor. Det är så mysigt att ligga och glassa i solen, ta ett dopp i poolen/havet och äta underbart god mat. Längtar redan!


Blir nog antingen Kreta, Rhodos eller Samos. Någon som läser bloggen som har något tips?

Nu ska jag försöka sova om våra gäster kan pallra sig hem och teven kan stängas av! :P

Godnatt <3

disney-dags!

Har alldeles nyss kommit hem från Carlshem. Har varit hos Sandra och Kristian hela eftermiddagen. Gjorde hemmagjord pizza med hela gänget och när vi var mätta och belåtna satte vi igång Lilla sjöjungfrun och efter den Lejonkungen! Jag har kommit på att Disney-filmer är underbara och tidlösa. Anledningen till denna kväll var både att vi har gjort filmkvällar till en liten tradition och vi ville även säga hejdå till vår kära Silje som ska lämna oss imorgon. Hon har redan läst kurserna vi ska läsa nu så hon kommer inte tillbaka förrän till hösten! Kommer att sakna henne massor. Världens underbaraste norska!

Och som sagt, imorse skulle vi ha laboration med Ingrid. Vi skulle först träna en virtuell råtta att koppla ihop ljudet av ett visst ljud till det faktum att den fick mat. Och när man väl hade gjort det skulle man få den att förstå att den själv kunde dra i en spak för att få mat. Lite knepigt men det gick tillslut! Intressant det där med inlärning, för det fungerar på samma sätt med oss människor!

Efter rasten så fick vi först läsa en text om en person, antingen Anders eller Lena. Anders var manligheten själv medan Lena var så mycket kvinna man kan vara. Detta enligt vissa framtagna "fördomar" om vad som är manligt respektive manligt. Efter det skulle vi skatta hur pass lätt vi tyckte det var att sätta sig in i deras personligheter och hur gärna vi skulle vilja umgås med dessa två. Svaren berodde ju lite på vem som svarade och vem av Anders och Lena man fick läsa om.

När vi var klara med detta fick vi göra ett "self-efficacy-test". Det skattar hur stark tilltro man har till sin egen förmåga att klara av vissa saker. Vi fick veta att vi skulle göra ett visuospatsialt test där man skulle titta på klossar som var ihopsatta i olika former och sedan kunna, efter att man har vänt dessa klossar åt olika håll, kunna se vilka som är likadana som den första formen. Vet inte alls om ni fattade något nu, men jag hoppas det.


En enkel version av ett visuospatsialt test, där du ska se vilka siffror som står trots att dom är vänta åt fel håll!

Vi började skatta oss själva och jag skattade mig själv väldigt högt, för jag kände mig väldigt självsäker när det kom till detta testet! Så började det, gick väl sådär. Hann bara klart 16 av 24 på de tio minuter vi fick på oss. Och själva poängen nu var inte själva resultatet av testet utan hur pass manipulerade vi hade blivit innan testet att få ett visst resultat. Hur pass bra ifrån sig man gjorde kan ha berott på om man läste om Anders eller om man läste om Lena, det faktum att man visste att killar generellt gör bättre ifrån sig på liknande test eller tidigare erfarenheter av liknande test. Det Ingrid ville få fram var att man aldrig kan veta om man mäter den "sanna" förmågan eller om man mäter en manipulerad förmåga.

Kan ju iaf säga att killarna i min grupp klarade sig väldigt mycket bättre än mig på detta testet! Lite surt, men men. Ingrid sa också att bra resultat på dessa test har ett samband med hur mycket dataspel man spelar. Så då är det ju inte så konstigt att killar är bättre!
Nog om detta för er som inte bryr er ett skit!


Nu ska jag sova hade jag tänkt. Imorgon har jag bara en liten lektion mellan 10-12! Himla skönt.

Godnatt <3

An early morning!

Gosh, jag tycker verkligen inte om tidiga morgnar. Jag har inte hunnit bli som farmor än, som lägger sig kl 21 och kliver upp kl 6. Nej ni, det lär dröja några år! Det värsta med allt detta är att jag blir så frusen på morgonen och det är tungt att frysa innan man ska ut, då kan jag ju säga att man inte fryser mindre ute! Ska pälsa på mig ordentligt nu.
Ska iaf iväg på laboration med Ingrid. Vi ska tydligen få jobba med vita möss, fast inte möss på riktigt ute på datorn. Vi ska använda operant betingning och förstärkning för att få dom att göra som vi vill. Sen lär det väl hända lite annat också men det skriver jag om senare.

Lycka till på ditt nationella prov Niklas! Kämpa för min skull, om du inte orkar göra det för din egen! ;)

Mamma, om du läser min blogg idag. Saknar dig och kan du hälsa Carina att jag skulle vilja hinna med att träffa henne något när jag är hemma! <3

Have a nice day!

RSS 2.0