Nu är helgen snart över!

Vilken helg jag har haft, en tragisk sådan! Har bara varit själv hela helgen känns det som. Så jäkla trist. Det blir så när Sandra är borta och Frida har herr-besök. Det är liksom dom två jag umgås mest med! Har iaf fått en del gjort. I fredags var jag på stan och shoppade loss. Handlade lite åt mamma på Clas Ohlsson och på Lindex, och köpte lite smått och gott åt mig själv på Gina Tricot, Skopunkten och Lindex. Det blev tunikor, ett par leggings, en adventsljusstake, strumpor och trosor. Kände mig förtjänt av det, handlar nästan aldrig någonting åt mig själv. Hann även med en sväng på bolaget med tolvtusen kassar i handen. När jag kom hem var jag slut, minst sagt. Senare gick jag och tränade med Gustav en sväng och hann hem lagomt till Idol började. Och resten av kvällen satt jag hemma själv, drack öl och tyckte synd om mig själv. Haha, säger jag bara.

Igår så åkte jag till Ersboda. Behövde gå en sväng på Barnens hus och  titta efter julklappar till mina fina kusinbarn. Hittade julklappar till Lucas och Linnea men får se hur jag gör med Tim. Har som en idé om vad jag vill ge honom men hittade inte det igår. Som tur är ska jag till Sundsvall med mamma och pappa när jag åker hem nästa gång så kan jag försöka hitta nått då! Traskade även omkring på Intersport o D&D, som ligger i samma hus på olika våningar. Jättestort Intersport med hur mycket kläder som helst! På D&D fanns väldigt fina kläder men dyrt! För dyrt för lilla mig. När jag klev av bussen på Ålidhem gick jag och handlade och hyrde senaste Harry Potter-filmen. Tänkte att om jag ska vara tragisk och ensam så kan jag lika gärna se en bra film! Tyckte filmen var toppen, men är osäker på om jag tyckte det var den bästa filmen. Äh, jag älskar Harry Potter, oavsett. Böckerna är underbara!

Idag sov jag alldeles för länge, käkade frukost och nu sitter jag här. Måste pallra mig ut och lämna tillbaka filmen. Känns inte sådär jättelockande men men, bättre det än en förseningsavgift! Få se om jag sätter mig senare och försöker skriva ihop opponeringen som ska vara färdig till onsdag. Skulle ju kännas hur skönt som helst att bli klar någon dag innan så man kan vara ledig.

Saknar alla hemma, fruktansvärt mycket! T, mamma, pappa, Niklas, Andreas, Kattis & Sofie. Och min Tim, min fina fina Tim. <3


Observationsrapporten är inlämnad!

Nu har det varit dåligt med bloggandet ett tag, jag är väl medveten om det. Jag har haft fullt upp med rapportskrivandet och i helgen var ju Tobias här så då hade jag inte tid med någon dator. Nu har jag iaf sammanställt en rapport, som jag absolut inte är nöjd med men det känns ändå jäkligt skönt! Vi har ju opponering på onsdag, så har jag skrivit fel eller missat något så får jag höra det då och kan ändra det! Så jag tror att det kommer gå hur bra som helst. Det har varit en väldigt givande kurs faktiskt, när jag ser på det såhär i efterhand. Den har inte varit speciellt krävande om man jämför med vissa tentor. Beror väl iofs på hur mycket tid man lägger ner på rapporten också.

Idag har jag bara varit en sväng på skolan och lämnat in rapporten, sedan har jag tvättat fram till 17 och nu sitter jag här. Ska kanske städa och skulle behöva handla, men får se hur det blir med den saken. Ska iaf se på Seven Pounds, som jag hyrde när Tobias var här och som jag måste lämna tillbaka imorgon. Den ska vara bra så jag håller tummarna!

Imorgon blir det en sväng på stan, har massor med ärenden helt plötsligt. Ska in på Clas Ohlson, Lindex och sedan ska jag försöka hitta julklappar. Har inte bestämt till vilka, men det märks väl. Får se om det blir något plagg till mig själv också, brukar inte kunna låta bli!

Pratade just med bror också, och han kommer ju hit nästa helg. Ska bli himla kul! Skönt att få hit någon del av familjen när man inte har varit hemma på länge! Hoppas bara vi kan hitta på något skoj när han kommer.

<3

^^

Igår kom Tobias hit, och även hans föräldrar. Dom kom hit vid 17-tiden och hämtade upp mig och sedan åkte vi mot deras hotell, lämnade av lite packning, tog en öl och sedan gick vi ut på stan för att äta. Vi började med att gå till Viktor, men där var det fullt. Sedan provade vi Bishop Arms, som också var fullt och sedan Invito och även där var det fullsatt. Hon på Invito rekommenderade oss att gå till Costas och titta, vilket vi gjorde. När vi kom in och frågade efter ett bord för 4 så sa hon först att det var fullt vid á la carte-borden och att vi isåfall skulle få äta en buffé, vilket vi inte ville. Men helt plötsligt så fanns det ett bord ledigt och vilken lättnad. Vi hade nog inte orkat gå omkring hur länge som helst i regnet och leta efter en restaurang. Costas var toppen! Supertrevlig personal, jättegod mat och bra priser för att vara en finare restaurang. Och mätt blev man, som bara den!

När vi hade ätit klart så gick vi mot Vasaplan och Tobias föräldrar gick mot sitt hotell. Vi hoppade av vid Ålidhem centrum och köpte lite lättöl och ölkorv. Kunde dock inte dricka nått och jag fick i mig några få ölkorvar, var så fruktansvärt mätt. Vi tittade på V för Vendetta på 6:an innan vi la oss och sov före kl 12. Det var så skönt, hade sovit 2 timmar natten till igår!

Idag ska vi in till stan och Tobias ska shoppa loss. Jag däremot ska försöka hitta fler julklappar! Kanske till Tim, det borde inte vara alltför svårt. Och sedan får vi se vad vi hittar på ikväll!

Ha en bra dag <3

dagis = huvudvärk



Jag som trodde att jag var så van vid barn. Jag misstog mig! Jag är ringrostig som bara den. Brukar ju tycka det är så lättsamt att vara på dagis men nej ni, det är slitsamt. Och ändå är vi bara där kring 4 timmar varje dag. Idag var iaf en bra dag, hann med en hel del och vår handledare kom och bedömde oss i vårt möte med barnen och jag fick godkänt. Så bättre än så kan det ju inte bli! Men som sagt, huvudvärk. Det är så otroligt jobbigt med de barn som så gärna vill att man ska vara med och leka. För egentligen så är tanken att vi inte ska blanda oss i leken så mycket, utan hålla oss lite utanför. Och det är så svårt när man är van att alltid leka med barnen. "Snälla fröken, jag vill leka med dig." Vet inte hur många gånger jag hörde det idag. Och det är så svårt att säga ifrån! Söta barn, men det blir så jobbigt efter ett tag. Nu är det iaf bara två dagar kvar och sen blir det rapportskrivning hela dagarna. Vet inte om det är så mycket roligare men! Pust.

När jag kom hem var jag helt slut, men jag bestämde mig för att gå på Coop direkt. För lägger jag mig på sängen så somnar jag bara. Handlade lite så jag skulle ha nån middag och frukt! Känner mig helt tom utan frukt! Men vilket pissväder det är! Usch. Imorse regnade det, när vi gick hem från dagis regnade det och det är bara så jäkla tråkigt. Tyckte det var så skönt när snön började komma i förrgår, men den låg ju kvar länge.. eller inte. Aja, jag hoppas på minusgrader så vi slipper regnet, det är pest.

Bestämde idag med bror att han ska komma upp första helgen i december. Ska bli roligt! Vill gärna att han träffar klassen och sen ska jag väl visa honom Umeå. Och jag är alltid glad över sällskap, speciellt när det är nån från familjen. Man saknar dom så mycket häruppe! <3

Nu blir det sängen för mig. Imorgon ska jag vara på dagis kl 10. En till fullspäckad halvdag!

Godnatt <3

en kväll med tacos, goda drinkar och fina människor!

Igår kväll mötte jag upp Silje och Petra på Ålidhem centrum. Vi handlade lite ingredienser till tacos och sedan traskade vi i snöblåsten till Carlshem. Alla var rätt blöta och snöiga när vi kom fram och jag var bara så less. Jag hatar när smink och hår blir helt förstört. Speciellt när man för en gångs skull verkligen fixar till sig lite. SUCK! När vi kom dit hade Sandra och Kristian förberett det mesta så hon hackade bara upp några av dom grönsaker vi hade med oss och sedan käkade vi. Och det var himmelskt! Var så hungrig när jag kom dit, hade bara ätit frukost innan och vi började nog inte äta förrän halv 8. Efter maten satt vi i köket i säkert 3 timmar och bara pratade. Kändes som att vi hade tusan saker att prata om och det var supertrevligt! Efter alla dessa timmar så började vi röra oss mot vardagsrummet och där satt vi och pratade till klockan var strax före 3. Vi förstod inte vart tiden hade tagit vägen, men vi hade det väldigt mysigt iaf! Vi pratade om saker som man nog inte borde prata om på fest, som genus, det mångkulturella samhället, filosofi osv osv. But we liked it! Det är så himla intressant enligt mig, även fast jag förstår att det är en riktigt "party-pooper"! Sammanfattningsvis: En underbar kväll! Tack tjejer och Kristian <3

På dan igår var jag på stan! Mitt mål var att hitta en eller två julklappar och jag lyckades hitta två till en person. Så jag är nöjd med det! Köpte även en bättre rakhyvel, ett superfint linne på Gina och nytt puder. Så nu känns det bra!

Nu ska jag gå och plocka ur tvätten och hänga den. Har tvättid till klockan 17 så jag har det jag gör. Medan ska jag försöka städa och sedan skriva på rapporten. Så jag hoppas på en produktiv dag!

<3

observationerna är igång!

Idag var som sagt vår första dag på dagis (förskolan som det nu heter). Det gick överraskande bra faktiskt. Vi kom dit vid halv 9 och då hade vår kontaktperson på dagiset ordnat 4 jätteduktiga tjejer som vi skulle få utföra lite motoriktester på. Dom var så otroligt lättsamma och gjorde allt vi bad om. Som tur var så verkade de tycka att allt var jättekul och det är ju alltid roligt när dom känner att dom faktiskt lyckas med det vi ber dem göra. Och resultat blev toppen, båda mina flickor låg långt över sin kronologiska ålder i motorisk utveckling, så det var himla roligt. Så nu är den delen avklarad och jag satt tidigare idag och försökte sammanställa något slags resulat och en diskussion. Det värsta är att jag inte har någon aning om hur man ska förbereda sig inför seminariet vi ska ha kring motorik, men jag hoppas att det jag skrivit räcker.

När motoriktestet var klart så gick vi in med tjejerna och satte oss och lekte lite. De svåra är att vi inte får bli för inblandade i leken när vi samtidigt ska försöka observera, men det gick rätt bra. Vi turades om att vara med och det verkade alla gå med på. Gjorde en del löpande protokoll på situationer jag tyckte kunde vara intressanta att ta upp i olika resultatdelar i rapporten sedan. Hoppas att jag kan använda något av det jag skrev.

Vid lunch så satt jag och Maeve och tittade lite på sidan om, vid varsitt bord. Det var inte det lättaste! Man försöker hålla sig lite utanför men det blir bara slams och bara på grund av att jag sitter där. Så det är svårt att veta vilka beteenden som är "normala" och vilka som beror på det faktum att jag är med i rummet. Men får försöka vara med under luncher fler gånger och se om jag kan få till bättre resultat då.

Kom hem kring 13 och var helt slut. När man inte är van vid att ha 22 barn runt omkring sig dagligen så orkar man inte mycket. Hade ont i huvudet och la mig bara ner och sov i ett par timmar. Det var välbehövligt!

Nu ikväll har jag varit och tränat med Gustav. Vi gick rätt sent, vid 21, för han och Erik skulle spela squash vid halv 23, så då tänkte vi hinna träna innan. Körde rygg och jag tyckte det kändes bra! Och medan killarna spelade så ställde jag mig på crosstrainern i en halvtimme. Så nu mår jag gott! Ska traska in i köket och fixa lite fil och havrefras. Måste få i mig något såhär efter träningen! Ett äpple räcker inte långt.

Sov gott <3

Nya krafter

Jag har varit fullständigt kass på att blogga, och fråga mig inte varför. Jag har bara så dålig motivation! Och har inget att skriva! Men nu får jag faktiskt skärpa mig i vilket fall. Var hemma nu i helgen! Var nog 4e gången i rad jag var hemma nu, men det kändes bra! Behöver få komma bort härifrån då och då. Nu är jag iaf tillbaka och jag känner mig rätt nöjd med tillvaron faktiskt. Det känns bättre och bättre för varje dag som går.

Igår fick vi tentaresultatet på tentan i kognitiv psykologi som jag var helt övertygad om att jag inte hade klarat! Och jag klarade den! Helt sjukt, och ni skulle bara känna lättnaden jag kände när jag fick reda på det. Gosh, det var som att en stor sten lyftes från mina axlar. Nu kan jag bara se framåt och fokusera på pedagogiken och våra dagisobservationer.

Imorgon ska jag och Maeve iväg på vårt dagis för första gången på riktigt (var där och besökte dagiset igår). Denna kurs heter pedagogik och den är uppdelad i två delar. Den första delen handlar om att lära sig att observera barn genom att använda olika metoder. Både kvantitativa metoder och kvalitativa. Så nu läser vi under den pedagogiska institutionen, istället för den psykologiska. Och jag som älskar barn, speciellt barn i dagis-åldern, är rätt nöjd med detta moment. I början kändes det grymt tungt, var otroligt mycket vi skulle göra och allt kändes flummigt. Men allt eftersom tiden går så börjar allt bli rätt klart och jag förstår uppgiften rätt bra. Det enda som förstör är ju det faktum att vi ska få ihop en ca 17 sidors lång rapport när vi väl har gjort klart våra observationer. Men jag är rätt övertygad om att det kommer gå bra. Idag hade vi ett möte med vår handledare också, för att gå igenom våra observationsplaner, dvs, vad vi har valt för syften och metoder under de olika delmomenten. För er som är intresserade så är observationer indelad i 5 delmoment, vi ska titta på motorik, kognition, barnkonventionen och förskolans värdegrund, barns lek i förskolan och sedan ska vi välja något att fördjupa oss inom. Så vi har en hel del att göra med andra ord. Och allt detta ska vi hinna undersöka på 5 dagar. Tur att jag är van att umgås med barn! Tänkte vara duktigare att uppdatera bloggen nu så ni som vill läsa får se hur det går på dagiset varje dag.

Ska dra med mig Frida till stan imorgon också, ska försöka vara duktig och köpa en eller två julklappar redan nu. Annars kommer jag aldrig ha råd sedan! Så jag hoppas att jag hittar något bra! Sedan vill jag bara gå en sväng på stan, var nog över 2 veckor sedan jag var där. Förstår inte vart dagarna tar vägen!?

Här kommer lite bilder från min hemresa i söndags! Åkte med kusinen Daniel hem, och satt bak med hans små knattar Lucas och Linnea. Det var fullt ös hela resan kan jag lugnt säga!




Nu ska jag gå och ta hand om lite disk och fixa matlådor. Nu när man inte går på dagis längre kan man inte förvänta sig att få äta nån lunch där ;)

<3


RSS 2.0