Hem hem hem!

Om mindre än en timme ska jag bege mig bort mot bussen som går från Universitetssjukhuset här i Umeå. Ska bli så skönt att få komma hem i tid idag, annars brukar jag alltid åka med bussen som går 15.15 men då bli torsdagen hemma ganska kort. Nu kommer jag vara framme halv 4. Helt underbart! Då ska jag tvinga med Tobias ner på stan och göra lite ärenden och sen kanske jag springer in på Studio Fresh och ser om Kattis jobbar, min fina bästa vän!
Sen tror jag att jag och Tobias åker hem till honom och gör iordning lite mat och bara myser resten av kvällen.

Ja, jag kanske ska berätta om gårdagen och vår dag på skolan med två föreläsningar. Första föreläsningen var jättebra med en superduktig "lärare" vid namn Stefan. Hoppas verkligen vi får ha honom många fler ggr. Andra föreläsningen har jag inte ens någon kommentar till, för det finns absolut inget bra att säga om den utan den var INTE bra, helt enkelt. Den mest opedagogiska läraren jag någonsin stött på och ett ämne som för mig verkar totalt ointressant! Gud vad jag tycker det är tråkigt att en lärare ska få förstöra så mycket. Är övertygad om att vi hade fått en lärare som faktiskt hade kunnat lärt ut så hade allt känts så mycket bättre! But shit happens I guess!

Igår kväll var jag även på IKSU en sväng med Petra. Körde en halvtimme på Crosstrainern och sen gick vi upp och skulle köra mage och rygg men då träffade vi Julia och vi pratade så mycket att vi helt glömde bort det. Så vi struntade i det helt! Typiskt mig.

Nu ska jag packa det sista och äta nån frukost. Skriver när jag är hemma!

<3

fettisdag!

Nu ska jag snart iväg på fettisdags-fika med några ur min klass! Ska bli supermysigt. Några fixar semlor, Frida ska baka kladdkaka, Petra köper dricka! Det kommer bli såå bra! Vi ska till och med vara ambitiösa och göra egna semlor!



Igår började en ny kurs och den verkar väl vara sådär lagomt rolig! Vi hade föreläsning i 5 tim med en riktigt duktig föreläsare som faktiskt hade gått ut psykologprogrammet bara förra terminen. Men själva ämnet blev inte roligare för det. Känns lite som att jag kommer måsta plugga ordentligt inför denna tentan! Men det löser sig alltid.

Idag har jag varit ledig, det var tydligen studentsportardag idag och jag har då absolut inte sportat idag. Jag har inte gjort någonting alls. Dyngtråkigt! Känns så bra att jag äntligen ska få gå utanför dörren och träffa lite folk.

Imorgon har jag föreläsningar mellan 13 och 17, känns som att det kommer att bli en lång eftermiddag!

Och på torsdag mina vänner, får jag äntligen åka hem! Ska bli så mysigt. Är alltid så underbart att få komma hem.

<3

Vilken totalt trist dag!

Ja ni, dagen har varit en kavalkad av tråkiga saker. Vaknade, käkade frukost, la mig i sängen framför teven, satte mig framför datorn, la mig i sängen, satte mig framför datorn, städade undan lite, gick på Ica, la mig i sängen, tittade på film, diskade, gjorde matlåda och nu sitter jag här. Slå ut det där på en hel dag så förstår ni hur ganska så trist det har varit. Men samtidigt är det väl rätt skönt att få vila upp sig.

Nu börjar ju en ny kurs imorgon och det ser jag fram emot. Kl 9.15 ska vi samlas och få en liten introduktion och information om vad det är för kurs! Psykologisk testnings och forskningsmetodik heter kursen iaf! Det tråkiga med allt detta är att jag inte har kunnat köpt böckerna som jag måste ha än, får pengar på onsdag och det finns inte en möjlighet att jag kan köpa böcker nu för 800 kr. Så det får gå bra ändå. Jag hoppas att det är någon som har böcker som jag kan få titta i om jag behöver det.

Kanske ska berätta lite om gårdagen! Egentligen finns det inte så mycket mer att säga än att det var en lyckad kväll! Vi åkte till Anna på Nydala vid 2-tiden, gick och köpte pizza som vi tryckte i oss. (MUMS) Efter det började hela göra-oss-iordning-proceduren. Kan ju säga att det var bra att vi hade x antal timmar på oss, för annars skulle vi aldrig ha hunnit färdigt till kl 7 då vi skulle vara på Gröna villan. Det var smink, kläder, glitterspray, guldfärg och annan rekvisita överallt men tillslut lyckades vi bli våra alldeles egna superhjältar! Silje var SuperBlackout, Anna var SuperFarmer, Petra var SuperNinja och jag och Petra var SuperStars.
Kvällen började bra med en buffé med mat uppdukad. Det fanns pizza, pastasallader, pajer och palt (GOTT). Blev mättare än mättast och sedan fick vi såklart dessert också. Kladdkaka, glass och någon kaka som var så otroligt god som jag inte har någon aning om vad den heter.

Efter maten blev vi uppdelade i 6 olika grupper som fick var sin situation, plats och tid att göra en liten dramatisering av! Många skratt, tro mig. Synd bara att jag hatar allt som heter teater (då menar jag att själv medverka, inte att titta på).
Resten av kvällen blev det mingel och dans. Jag och Frida satt mest och myste vid matbordet med trevliga människor som kom och gick. Blev en lugn kväll, vilket kändes skönt när jag vaknade imorse.

Nu ska jag försöka sova lite, även fast jag har sovit alldeles för länge idag och även någon timme under dagen. Hur ska detta gå? Bra fråga.

Godnatt <3


Sen hemkomst.

Kom hem alldeles nyss efter världens längsta promenad i ett blåsigt askallt Umeå.
Kvällen har varit hur bra som helst, förutom slutet då jag var ganska så less! Men jag överlevde. Skriver mer om kvällen imorgon då jag är lite piggare!

Godnatt <3

The day of the MASKERAD!

Som sagt så skulle jag och några ur min klass till Frida igår kväll och bara ha trevligt och vi hade trevligt, absolut! Det värsta var bara att jag inte alls var på party-humör och det var så mycket folk i hennes lilla rum att jag höll på svettas ihjäl! Men jag måste säga att människorna häruppe är underbara! Varenda person jag träffar är så trevlig, känns som att jag har hittat helt rätt. Trivs så jäkla bra!

Nu har jag alldeles precis klivit upp! Och nu väntar jag på att Frida ska ringa, så vi kan bestämma exakt vilken tid vi ska åka till Anna på Nydala och göra oss iordning. Vi hade tänkt vara där kring 13 och äta lunch och sen ha gott om tid på oss! Ska bli så roligt. Men vi måste ta bussen dit, för vi ha lite saker att bära på kan jag säga. Och mer än så får ni ju inte veta!

Nu blir det frukost för mig, ska vara duktig och göra gröt och rostade mackor!

Saknar min Tobias! Igår kväll hade jag nog gjort vad som helst för att få ha honom bredvid mig! <3
Vet ni vilka fler jag saknar? Jo, mamma, pappa, mina bröder, Kattis, Sofie, Karro, Krille och självklart den söta familjen bestående av Magnus, Jeanette och Tim.

Ha en jättebra dag! Det ska jag ha. Och jag lägger ut bilder från maskeraden så fort jag bara kan imorgon.

<3


Utmanad för tredje gången på kort tid!

1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker? Facebook, bloggen och andra bloggar!

2. Sjunger du hemma eller i duschen? Ja!

3. Kan du spela något instrument, vad? Jag kan spela gitarr, sådär lagomt bra.

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär? 15-20 min kanske!

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar? Blondinbella (lite pinsamt men så är det)

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit? Linda Bengtzing?!

7. Alla samlar på något, vad samlar du på? Samlar inte på något alls!

8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing? Jag är en salig blandning, men mest en mes isåfall!

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film? Robert Gustafsson & Två och en halv män!

10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda? Älskar att brodera! Gör det för sällan dock.

Jag utmanar Kattis, Annelie, Krille (som älskar att bli utmanad) och Milla!


Nu var det två hela dagar sedan jag bloggade, skäms lite för det men jag har helt enkelt inte orkat. Det är min enda ursäkt! Har varit fullspäckade dagar och de timmar jag faktiskt har varit ledig har gått till annat än bloggning!

Men i onsdags iaf började dagen med ett handledarmöte, som jag nämnde i mitt förra inlägg. Gick bra och Per var lika trevlig som vanligt. Vi pratade lite om fall 3 och sen lite allmänt, ställde frågor och han svarade så gärna. När vi var klara där så skulle vi försöka skriva ut vårt arbete med fall 3 för att ge det till Åke, vår kursansvarige, men det gick inte så bra för oss. Efter nån timme sådär fick vi till det och lämnade in arbetet! Efter lunch åkte vi in till stan för att fixa lite inför maskeraden! Vad kan jag inte säga eftersom ni inte får veta vad jag ska vara men skriver mer om det senare!
När vi kom hem från stan var vi så jäkla trötta allihopa och jag gick raka vägen hem och fixade middag och sedan la jag mig och sov nån timme! Så skönt.
19.30 började vår Aerobic Dance så vid 19 möttes jag, Petra och Silje och gick mot IKSU. Träningen var jobbigare än någonsin men det var jäkligt skönt efteråt!

Igår samlades hela klassen i Naturvetarhuset 8.15 för lite försnack inför vår opponering! Kl 9 skulle vi börja men vi fick börja redan halv 9! Vi blev uppdelade i två olika rum och grupp efter grupp opponerade på varandra! Lite smått segt men det var skönt att få det överstökat. Var sista redovisningen på denna kursen, som nu är klar. Efter alla opponeringar var klara hade vi en kursutvärdering med Åke och vid 13 fick vi sluta. Och då kan jag säga att min mage var hungrig, den lät sådär äckligt högt under hela utvärderingen. Så pinsamt! Käkade iaf tillsammans med klassen och snackade skit som vanligt.

Vid 18 gick jag bort till söta Frida som bor på andra sidan av Ålidhem. Vi har som ett projekt tillsammans när det gäller maskeraden så vi skulle fixa en massa inför lördag! Vi började dock med att baka kladdkaka som var så jäkla god! Gosh! Sen började vi jobba med vår "klädnad". Fick till det sjukt bra och jag tror vi båda två är lika nöjda! Vi kommer vara så snygga på lördag! Bilder kommer för dom som är intresserade!

Idag fick jag äntligen min sovmorgon och klev upp vid 10. In i duschen, fixa iordning mig och käka frukost! Efter det traskade jag till skolan för att delta i ett forskningsprojekt som hade något att göra med personligheter och reaktionsförmågor. Ja ni, jag gjorde det mest för att det lät intressant! Började kl 12 och var klar två timmar senare. Så nu sitter jag här hemma och väntar på att Silje ska höra av sig så vi kan gå och träna. Få se vad det blir för träning, hon vill gå på spinning, Petra hörde nyss av sig och ville gå på Aerobic Dance och jag blir alldeles splittrad. Få försöka tvinga med Silje på Aerobicen. Den är så underbart rolig!

Ikväll blir det mys och lite dricka hemma hos Frida! Det ska bli så trevligt.

<3


ännu en tidig morgon!

Varför kan inte jag vara en morgonmänniska? Jag är trött i precis varenda cell i min kropp och allt känns så jobbigt. Nu ska jag snart ut i -20 graders kyla och jag blir irriterad när jag tänker på det. Önskar jag var som min farmor och andra äldre människor som vaknar kl 6 och är hur pigga som helst. Det skulle hjälpa mig i många lägen! Nu kommer jag gå till skolan och sitta där på vår handledning med vår jätteduktiga handledare Per och bara gäspa och känna mig respektlös! Usch och fy, Linda! Usch och fy.

Gårdagen var en bra dag! Min grupp möttes kl 9 i Beteendevetarhuset och vi jobbade klart med vårt fall. Det tog lite över två timmar men sen var vi riktigt nöjda! Så nu ligger arbetet på vår kursportal Sharepoint och väntar på att bli kritiserat av en annan grupp! Det ska bli otroligt spännande med opponeringen vi ska ha på varandras fall! Får se om vi blir helt sågade!?
13 började andra delen av genus-förläsningarna, nämligen Intersektionella perspektiv på psykologin! Otroligt intessant, tro mig. Uppmanar till diskussion av hög klass! Igår kände jag mig bara alldeles för seg för diskussion så jag försökte bara andas och ta allt med en nypa salt. Ibland orkar jag bara inte sätta mig in i de heta debatterna. Om ni råkar vara intresserade av genus eller intersektionalitet, googla Eva Magnusson eller läs en av hennes böcker.

Igår kväll möttes jag, Frida och Petra vid Ålidhems centrum och sen skulle vi vidare till Silje på Fysikgränd för att fika semlor och kakor. När vi kom dit hade Silje dukat upp med fat och Cola och sen började vi mumsa i oss de goda semlorna samt ballerinakex som Silje hade köpt. Inte helt fel! När vi var klar med det så spelade vi lite poker, med blandat resultat men det var trevligt, var så otroligt längesen jag spelade! Mitt upp i allt började vi prata om olika danser, maskeraden på lördag och spexet på vår sittning den 7/3. Och vi skrattade, skrattade och skrattade lite till. Fy tusan vad vi har roligt tillsammans, det är helt sinnessjukt. Jag bara älskar dessa tjejer!

Nu sitter jag och suckar över min sorgliga trötthet och snart ska jag gå, om närmare bestämt 10 min.

Efter skolan idag ska vi ner på stan och fixa och trixa inför maskeraden! Gud vad jag ser fram emot den. Bilder kommer, men tänker inte avslöja något om vad jag ska vara! Tålamod.

Ha en bra dag nu <3

back in umeå!

För exakt ett dygn sen var jag tillbaka i Umeå efter en skön helg hemma! Dock väldigt skönt att vara tillbaka, trivs verkligen bra häruppe. På vägen upp fick jag sällskap av David som åkte från Östersund, så det var inte helt fel! Resan blir så väldigt långtråkig när man inte har någon att prata med!

Min eftermiddag har varit rätt trist om jag ska vara helt ärlig. Kom hem efter 16 någon gång och tog direkt fram dammsugaren och städade rummet. Och inte nog med att jag hatar att städa, vi har även världshistoriens sämsta dammsugare. Den suger inget alls och den låter så jäkla hemskt så den som inte har migrän får det! Fy tusan. Fick lite bråttom där på slutet, så städningen blev väl inte helt perfekt. Min öron höll på avlida, det gick liksom bara inte. Suck!
Kl 17 började min tvättid så jag slängde in tvätt och sedan började jag med maten. Gjorde bara gröt och äggmackor idag, men det var supergott. Resten av kvällen har jag bara sprungit ut och in ur tvättstugan och hängt tvätt. Sådär lagom roligt, men det är alltid skönt att ha alla kläder rena och fräscha. It's worth the trouble!

Imorse började min dag alltför tidigt, som vanligt. Mötte Frida och Silje 7.45 men vi började inte förrän 9.15. Tanken var att vi skulle öva inför vår muntliga redovisning om våra psykologbesök! Körde igenom redovisningen en gång och det gick jättebra. Det blev en lång dag med 12 redovisningar á 15-20 min. Vi hamnade mitt i högen någonstans och det gick som smort. Jag är alltid så himla nervös inför muntliga presentationer, men jag försöker att jobba med mig själv och lära mig att det faktiskt inte är farligt på något sätt. Tror att nervositeten kommer att växa bort under dessa 5 år!

Ikväll är jag verkligen så trött och jag som normalt lägger mig vid 12 ska lägga mig alldeles efter jag har skrivit klart detta inlägg. Vill försöka vara någorlunda pigg imorgon! Det enda vi har imorgon på schemat är en föreläsning om Intersektionella perspektiv på psykologin. Ska bli intressant eftersom förra föreläsningen vi hade med Eva Magnusson var jättebra! Innan den börjar ska vår grupp träffas och göra klart fall 3, ska bli skönt när det är helt klart, för då kan man säga att hela kursen är klar. Pust!

Tittade på Lipstick Jungle tidigare ikväll, vilket jag tycker är en helt underbar serie med så otroligt mycket känsla och bra skådespelerskor! Får mig att tänka på mitt hjärta T. All passion och kärlek. Saknar honom otroligt mycket. <3

Godnatt vänner <3

vm-guld till sverige!

Helena Jonsson, från Helgum, vann idag VM-guld i jaktstarten i Sydkorea. Vilken grej! Woohhoooo!

Min helg har varit jättebra på alla sätt, trots att tiden går alltför fort. Nu ska jag snart upp till Umeå igen! Tur att det känns helt okej.
I fredags gjorde vi inte speciellt mycket. När vi vaknade så åkte vi till Långsele och hälsade på Jeanette och Tim som var hemma pga att Tim var sjuk. Alltid lika underbart att träffa sötnosen! Senare åkte vi och handlade mat, för vi hade lovat att göra tacos tills resten av familjen kom hem och det gjorde vi med bravur. Resten av kvällen satt vi mest och slappade och 20 började ju Let's Dance som vi alltid tittar på. Mys mys!

Igår började dagen med att jag och mamma åkte ner på stan! Tänkte försöka hitta en mössa, träningslinne/n och en fin sjal! Hittade bara sjalen och inget annat. Däremot köpte jag lite svart sprayfärg för håret som jag ska använda nästa helg till vår maskerad! Den ser jag fram emot.
När vi kom hem igen så åkte jag och Tobias nästan direkt på affären och handlade vår alla hjärtans dag-mat som vi skulle göra hemma hos honom och bara ha det mysigt. Det blev helstekt fläskfilé med hemmagjorda potatisklyftor + morötter och till det tsatziki! Så jäkla gott!
När vi kände oss nöjda och hade diskat undan så ringde Hasse och vi skjutsade ner honom och Jonte till Långsele för att hämta pizzor. Sånt man ska göra på alla hjärtans dag ;)
Efter det åkte vi hem till mig, ganska lagom till Melodifestivalen! Därhemma var pappa och Magnus nere i källarn och mekade, som vanligt och mamma och Jeanette satt och läste lite tidningar vid matbordet. Tim satt med Andreas och spelade tv-spel! Man kan alltså säga att hela familjen var samlad!
Åt mammas underbara ananaspaj med vaniljglass och sedan började melodifestivalen, som hade det bästa startfältet på lääänge! Äntligen var det värt att sitta och titta på.

Vid halv 2 skjutsade jag hem M, J och T och sedan åkte jag och Tobias ner till stan och hämtade Henke och hans Marita. Sedan körde vi raka vägen till Forsmo och släppte av dom och sen hem igen! Vi var inte hemma i Helgum förrän efter 3. Och trött var jag, som bara den! Vilken kväll.

Nu sitter jag och tittar på tv med Tobias bredvid mig, min älskling. Ska snart åka till Långsele och käka lunch med Karro, hinner knappt träffa henne annars så det ska bli trevligt! Efter det åker vi hem till M & J för att äta palt. Mums! Sedan går min buss 18.10. That's my day!

Ha en bra dag nu <3

hem till mitt hjärta!

Saknar min Tobias och snart får jag träffa honom! Min buss går om drygt en timme, så jag ska snart röra mig bort och ta bussen till Sjukhuset.

Har varit sjukt trött varenda dag denna vecka och idag är inget undantag! Har gäspat och gäspat. Imorse kl 8.30 samlades grupp 1 och 2 på psykologmottagningen som ligger nära vårt hemhus Beteendevetarhuset. Där ska vi tillbringa mycket tid under vår andra halva av utbildningen så vi fick en liten rundtur och en man vid namn Torbjörn berättade om hur vi skulle arbete när vi skulle få ha egna klienter, vilka metoder vi ska använda, hur svåra problem våra klienter får ha (vi kommer ju trots allt inte vara färdiga psykologer) och vi fick även se hur ett samtalsrum ser ut. Jag längtar så otroligt mycket tills vi har kommit så pass långt i vår utbildning! Ska bli en sån stor utmaning och det kommer kännas som att man verkligen har kommit en sån lång bit på vägen när vi äntligen får börja tillbringa tid på mottagningen!

När vi var klara där gick min grupp till Beteendevetarhuset och ockuperade ett bord. Där satt vi och jobbade med vårt oändligt stora fall, som fortfarande inte är klart. Kan ha berott på att vi mest flummade hela dagen, speciellt när grupp 3 kom och störde! En otroligt underbar grupp men det är svårt att jobba när man ska prata om allt utom det man faktiskt borde prata om. Men tillslut fick vi ner en hel del av våra tankar och åsikter. Tror vi börjar bli ganska så klara. Lite mer genomarbetning och finslipning, sen så!

Nej ni, nu måste jag röra på mig! Skriver när jag är hemma och berättar om helgen.

<3


Ett soligt och underbart vackert Umeå!



Måste ju faktiskt erkänna att det är så fint med snö och sol! Har varit otroligt trött på all snö nu på slutet men just såna dagar då man ser hur solen bara lyser upp snön. Det är oslagbart! Idag var det dock så fruktansvärt kallt ute, lite småjobbigt men men.

Dagen började 8.15 med grupphandledning. Vi satt i våran fina grupp med vår handledare Per, som är helt perfekt som handledare. Intressant att lyssna på och det är lite roligt att han som handledare även kommer in på helt andra saker än det vi faktiskt ska prata om. Idag började vi prata om psykiska personlighetsstörningar i allmänhet, trots att det kanske inte hade alltför mycket med vårt fall att göra. Det gillar jag!

Efter handledningen gick vi mot Nydalahöjd och mot Annas korridor! Frida hade bakat kladdkaka och jag och Silje hade köpt med lite frukt och tanken var att vi skulle jobba stenhårt med både vår redovisning av psykologbesöket vi har gjort och vårt tredje fall. Och det gjorde vi också ska jag be att få tala om! Vi känner oss ganska klara med psykologbesöket men vilket jobb det var med detta sista fallet. Jag tror ingen av oss insåg hur omfattande det är! Vi tyckte nog först att 4 frågor inte är speciellt mycket men vi har insett att fyra frågor kan vara mycket mer än 10 frågor, beroende på hur man formulerar dem! Pust. Vi kom iaf en bra bit på vägen. Imorgon ska vi jobba vidare och hoppas på att bli helt klar!

Ikväll har jag bara slappat här hemma som vanligt. Tanken var att jag och Petra skulle gå på Aerobic Dance men då kände hon sig inte pigg så det blev inget. Lite trist men samtidigt var jag så jäkla trött så det var lite skönt att slippa!

Nu ska jag ringa min älskade mamma!

Och Magnus, om du nu läser min blogg, så kan du väl krama din lilla son från mig! Hörde att han var sjuk ju! Hälsa honom att Linda saknar honom supermycket!

Godnatt <3

vaniljyoghurt!

Är inte speciellt påhittig när det gäller dessa satans rubriker, så jag skrev helt enkelt det jag precis nu äter/dricker. Jättegod vaniljyoghurt!

Min dag har varit relativt seg men har gått otroligt fort. Började 8 imorse och jag var så fruktansvärt trött när vi hade föreläsning! Trodde på fullaste allvar att jag skulle somna och jag försökte verkligen att sluta se trött ut och sluta gäspa för att inte se helt respektlös ut, men det gick sådär halvbra! Överlevde iaf. Och efter föreläsningen hade vi etiska fall vi skulle diskutera och sedan redovisa det för resten av klassen! Lite småtrött på alla dessa fall nu. Men det gick rätt smidigt när vi väl kom igång!

Efter skolan skyndade jag mig hem och hämtade gympa-dojor och tog på mig mina träningskläder. Mötte sedan upp Anna och Silje på IKSU för Bodycombat! Otroligt jobbigt och jättebra träning på alla vis, men jag tror inte att det är något för mig faktiskt. Tur det finns mycket annat!

Nu har jag ätit, duschat, diskat och nu börjar snart mitt älskade Top Model. Blir slappning resten av kvällen och sen ska jag försöka jobba igenom vårt fall lite. Ska jobba med det imorgon så vill gärna ha lite ideér tills dess.

Orkar inte skriva mer, gosh, pust!

Godnatt <3

Linda rekommenderar!

Det finns många artister och grupper som jag tycker är bra, men det finns få som gör ett stort intryck på mig, fastnar närmast hjärtat och verkligen berör med sin musik. Vill berätta för er som läser bloggen vad som berör mig och hoppas att ni tycker likadant.



Min absolut favorit är Pink! Många av er kanske undrar varför och anser att hon bara är en skrikig bitch med rosa hår. Men då ska jag berätta för er att så är det inte! Köpte för ett antal månader sedan en live-DVD med henne: Live at Wembley, där hon uppträdde live med några av sina kändaste låtar och även nyare låtar från hennes album I'm not dead. Den DVD:n är underbar och den är jag rädd om. Två av mina närmaste, närmare bestämt min mamma och min kära pojkvän, som innan har varit väldigt skeptisk till Pinks musik, vände totalt och lovordade DVD:n!
Nu är det ju såhär att alla låtar är självklart inte till för allas öron, så därför väljer jag ut några favoriter!
De två nedanstående låtarna är två väldigt lugna låtar som jag älskar för passionen som finns i dem! Älskar texten, melodin och Pinks enastående röst.

Pink - Dear Mr President http://www.youtube.com/watch?v=oegoI80t6WE
Pink - The One That Got Away http://www.youtube.com/watch?v=TUqwF-ccKQE



En ytterligare artist som jag verkligen tycker om för sin underbart raspiga röst och sköna sound är Gavin Degraw. Han har en sådan känsla när han sjunger att jag bara rycks med i hans musik. Ladda hem hans album Chariot och lyssna! Han har gjort alldeles perfekta ballader och även riktigt bra up-tempolåtar. Dock måste jag ju erkänna att jag är en "ballad"-människa, så mina rekommendationer blir dessa.

Gavin Degraw - Belief http://www.youtube.com/watch?v=Qu_mD-deVTA&feature=related
Gavin Degraw - Follow Through http://www.youtube.com/watch?v=jb5UeC17N1g
Gavin Degraw - Hallelujah (cover) http://www.youtube.com/watch?v=IApPj8Vfc68



Nu kommer en oväntad rekommendation! Kan inte påstå att det är något jag lyssna på dagligen men jag ser storheten i hans texter och hans musik. Den person som har, enligt mig, visat att hiphop/rap är något alla faktiskt kan lyssna på! EMINEM. Ni får tycka vad ni vill kära ni. Och ja, jag vet att han är lite ute nu idag, men det finns fortfarande låtar som jag tycker jättemycket om och som jag höll på lyssna sönder för några år sedan!

Eminem - Marshall Mathers http://www.youtube.com/watch?v=9IyPFMWAzb8
Eminem - Mockingbird
http://www.youtube.com/watch?v=W2kYYNZKWJY
Eminem - Hailie's song
http://www.youtube.com/watch?v=CJ1DOeAgjTo



Mitt fjärde val är Rihanna, vilket kan tyckas vara lite smått förutsägbart. Men, so be it! Nu tänker jag inte rekommendera hennes största hits Don't Stop the Music eller Disturbia, utan två lugna låtar. Gillar hennes röst, inte min favorit kanske men det något speciellt med henne!

Rihanna - Hate That I Love You (feat Ne-Yo) http://www.youtube.com/watch?v=E_CgOlsFEoE
Rihanna - Take a Bow http://www.youtube.com/watch?v=HA7XIc36sXs



Och min sista favorit i detta inlägget blir Beyoncé, vilket också kan tyckas vara förutsägbart med tanke på hennes stora framgångar i världen. Önskar jag kunde vara lite mer originell, men jag älskar hennes melodier och hennes underbara texter. Sen behöver jag ju inte ens nämna hennes röst och hur hon rör sig på scenen! En suverän live-artist och sånt uppskattar jag mer än något annat! Man kan mäta en artists talang genom att titta på honom/henne live. Mer än så säger jag inte! Hon är toppen.

Beyoncé - Irreplaceable http://www.youtube.com/watch?v=gG9adc378TI&feature=related
Beyoncé - Listen http://www.youtube.com/watch?v=Iv7WYMtQWgg
Beyoncé - Single Ladies http://www.youtube.com/watch?v=8mVEGfH4s5g


Övriga minnesvärda låtar:

The Script - The Man Who Can't Be Moved http://www.youtube.com/watch?v=FW6F_g3upKA

Don McLean - Vincent http://www.youtube.com/watch?v=dipFMJckZOM&feature=related

Eva Cassidy - Fields of Gold http://www.youtube.com/watch?v=iDMqFvh5Lcs

Alexandra Burke - Listen (cover) http://www.youtube.com/watch?v=8JgburSKQzU

Daughtry - What About Now http://www.youtube.com/watch?v=DIfVmPGUA4A

Johnny Cash - Man in Black http://www.youtube.com/watch?v=iXRmJyIyJbM
Denna låt är till för att lyssnas på, så lyssna! Johnny är helt underbar och texten ger mig rysningar!


Hoppas någon får nytta av mina låt-rekommendationer, har ju bara suttit i några timmar och kämpat med detta! Hoppas ni gillar några av låtarna lika mycket som jag gör. Kommentera gärna!

Nu ska jag sova. Godnatt <3

Utmanad!

Utmaningen gick ut på att gå in på Bilder, gå till mapp nr 6 och sedan lägga ut bild nr 6 här i bloggen! Hade lite tur faktiskt, det blev ett kort på alla mina tre kusinbarn, min bror och Jeanette.



Jag utmanar Kattis, Milla, Krille, Annelie, Karro och Katie! 


Dagen har varit väldigt bra! Kom hem strax efter 17, käkade och nu sitter jag bara och myser här vid datorn. Tittar lite på Two and a half men också, som jag älskar! Helt underbar serie, finns ingen som kan mäta sig med den. Åter till min dag! Hade redovisning på fall 2, en muntlig redovisning framför halva klassen. Och jag hatar att stå framför folk och prata, men det gick förvånansvärt bra! Nu är 2 av 3 fall avklarade.
Fick det tredje och sista idag också, som vi ska redovisa skriftligt! En rätt krångligt fall, men hade inte förväntat mig något annat. Handlade om sexuella relationer mellan patienter och vårdare, orkar inte gå in på det så noga, då skulle det bli ett långt inlägg! Besparar er det.

Nu tänkte jag bara ligga framför teven och slappa! Käka gurka och dricka O´boy! Mums.

Börjar 08.00 imorgon, vilket känns sådär lagom kul! Har dock en intressant dag framför mig när vi ska ha en föreläsning om etik inom psykologin och senare under dagen göra gruppövningar som har just med etik att göra.

<3


Bilder från ett snöigt Helgum/Västby!


no place like home.

Nu är jag tillbaka i Umeå efter en lång bussresa. Gick ändå bra, för jag träffade Frida, Elin och Linn på bussen så vi satt och pratade och då går tiden mycket fortare! Sitter på rummet nu med teven i bakgrunden och ljus tända. Så otroligt skönt att få komma till något som man kan kalla hem när man har suttit på en buss och sedan gått runt i djupsnön och frusit.

Helgen har varit så bra! Uppskattar allt därhemma när man har varit ifrån det ett tag. Familjen, Tobias och all god mat som jag slipper laga själv!
Lördagen började sådär lagomt bra när Tobias tvingade med mig på skotern från Helgum till Långsele. Det är egentligen ingen lång bit att åka men det var -14 ute och jag har verkligen inga bra vinterkläder. Inte för sådan kyla och absolut inte för skoteråkning. Är inte alls så förtjust i att åka! Men snäll som man är så följer man ju med, för sin underbara pojkes skull! Kommer förmodligen dröja ett tag innan jag åker igen!

Mitt på dagen nångång kom Magnus och Tim (Jeanette jobbade) så vi drack lite kaffe och jag fick äntligen mysa med mitt lilla troll! Helt underbart. Dagen flöt på rätt fort och vid 17 hämtade vi upp Jeanette och sedan åt vi middag hemma hos oss. Ris och wok med tsatziki, supergott! Men jag åt alldeles för mycket, som vanligt!
Senare under kvällen tittade vi såklart på Melodifestivalen, som enligt mig överlag var värdelös! Alltså, är det bara jag som tycker att bidragen bara blir sämre och sämre med åren? Visst finns det ett och annat bidrag som är bra, men det är väl sjukt när man tycker om ett enda bidrag av 8!? Alcazar var iaf helt okej och dom enda som var roliga att titta på och som hade en någorlunda stark låt! Och som tur var så gick dom vidare. Hade nog dött annars. Hoppas på att nästa veckas startfält är lite starkare!

Idag har jag faktiskt hunnit med en hel del med tanke på bussresan! Jag och Tobias åkte en sväng till farmor vid 13, mest för att jag ville se henne och bara berätta hur jag har det. Hon är jämt så orolig för allt och alla, så jag ville lugna henne lite och säga att jag faktiskt inte har blivit rånad och misshandlad riktigt än! Efter det åkte vi in på Konsum en sväng och surrade lite skit med Karro. Hann inte umgås med henne i helgen, vilket var jättetrist. Nästa helg blir det bättre, det lovar jag!
Vid 15 åkte vi upp till Västby för att käka middag! Smakade jättebra. Sen fick jag ju träffa mina svärföräldrar och Tobias brorsbarn Amanda. Inte helt fel!

Dagen har med andra ord varit fullspäckad och nu är jag trött och jag har ingen aning om hur jag orkade skriva detta inlägget! Nu är det sängen som gäller.

Imorgon har jag redovisning på andra fallet och jag vet inte riktigt hur det ska gå! Tur att jag har världens absolut bästa arbetsgrupp! 10 ska vi mötas iaf och kl 13 börjar vi. Så vi har lite tid att jobba innan allt börjar.

Godnatt <3


Tobias, kom hit till mig.. Vill inte vara utan dig!

Mys-dag!

Dagen började vid 10 då vi klev upp och käkade frukost. Efter någon timme kom jag på att vi nog borde hälsa på Patrik, Annelie och Etna så strax före 12 åkte vi till stan. Där fick vi gott fika som vanligt och jag tror vi var där i närmare 2,5 timme. Tiden går alltid fort när man får gosa med en sötnos som Etna!

Vid halv 16 var vi hemma i Långsele hos mig! Åt mat därhemma och umgicks lite och vid 18 åkte vi till Helgum igen. Blev bjuden till Tommie och Carola tidigare under dagen så vi gick raka vägen dit! Hade köpt med mig lite gotta som jag åt alldeles för mycket av, känner jag såhär i efterhand. Magen är så stor så jag vill bara kräkas! Hade iaf väldigt trevligt där, som vanligt. Kollade på Let's Dance och pojkarna (Tommie och Tobias) spelade lite tv-spel med Danne. Och Manne och Malwina är alltid lika gulliga. Fick till och med massage av Manne! Inte alla som får det. Haha.

Nu är vi iaf hemma igen! Ska väl snart sova antar jag, tror både jag och Tobias är rätt trötta. Fråga mig inte varför, vi sov trots allt länge idag! Imorgon åker vi skoter hem till mig lagom till frukost och sen blir vi hos mig resten av dagen! Ska bli så skönt. Och jag ska få mysa med Tim också, jag ser verkligen fram emot det. Har längtat så mycket efter den lilla sötplutten! Sen får vi alltid så god mat när det är pappa som kockar! Mys mys.

Godnatt <3


Älskar dig Tobias, mest av allt. Du sitter här bredvid mig nu och sover och jag vet att du tycker att jag borde sluta blogga och bara följa med dig in till sovrummet. Så nu ska jag göra det! Kärlek!


Världens värsta bussresa!

Nu kom jag hem för ungefär 3 tim sen, efter en lång och plågsam bussresa. Åkte från Umeå 15.15 och bara 4 mil utanför Umeå blev det något fel på växellådan och busschauffören visste inte om han kunde fixa den! Efter att ha kört 30 km/h alldeles för länge konstaterade han att det inte gick att åtgärda, utan vi var tvungna att vänta in en extrainsatt buss. Det kunde tydligen ta upp till en timme, SUCK! Och som grädden på moset så visste han inte om våra bussar mot Sollefteå eller Östersund som vi skulle byta till i Ö-vik skulle kunna vänta in oss. Efter ca en halvtimme kom en buss som vi fick byta till, denna buss gick dock en lite annan väg, genom Lögdeå och Ava men tillslut kom vi ut på E4:an igen. Vid 19 kom vi fram till Ö-vik och där fanns ingen buss eller annan transport så långt ögat kunde nå. Vi som trodde att busschaufförerna hade fixat det redan utanför Umeå när dom visste att vi skulle bli försenade men inte det! Så vår nya busschaffis fick ringa och fixa en stor taxi åt oss som skulle vidare, 10 st närmare bestämt. Efter 40 min kom bussen, då var vi ganska less och trötta på att vänta! Men sen gick ju resten av resan bra, var hemma på bara 1 tim och 20 min. Är bra om man tänker på vilket väglag det har varit idag! Chauffören körde som en galning! Orkade inte bry mig eftersom jag bara ville hem. Hoppas det aldrig händer igen! NO NO!

Nu är jag hemma hos älsklingen! Vi var hemma hos mig tidigare ikväll men vi tänkte sova hos han inatt och imorgon ska vi ut med skotern! Ska åka upp till Västby och hälsa på mina svärföräldrar och sen vill Tobias så gärna att jag ska följa med på hans nya älskade skoter. Så jag känner mig lite extra snäll och följer med, trots att skotrar inte är mitt främsta intresse!

"Nettan", vem du än är! Ja, det är jag som bor bredvid Katie :)

Och Carola, ska försöka hinna svänga förbi och säga hej! Sen vill jag såklart se alla nya kläder också!


Godnatt söta ni <3


fall 2

Dagens skoldag har varit riktigt bra, trots att jag har varit så himla trött. Vi började 9.15 med att ta kort till vår klasskullkarta, hoppas jag blev sådär extraordinärt vacker! Det blir man iofs aldrig när man inte får se korten innan, jag blir då alltid missnöjd. Tur att det inte spelar nån roll över huvudtaget! Kl 10.15 började vår fallbeskrivning med Per Fransson. Han tog upp en fall han hade jobbat med för många år sedan då han jobbade på BUP, som handlade om en 17-årig flicka med symptom som tydde på depression. Vår uppgift är att ta reda på varför hon mår så dåligt utifrån informationen vi fått och sedan föreslå behandlingar som kan hjälpa flickan. Intressant fall än en gång som ledde till trevliga diskussioner inom gruppen. Måste säga att vi är experter på att alltid hamna utanför det samtalsämne vi egentligen ska prata om, men det är roligt samtidigt! Min grupp är helt klart fantastisk: Anna, Frida, Silje och jag!

Efter en otroligt rolig lunch med skratt som lockade fram tårar så gick vi mot Beteendevetarhuset för att förbereda oss för intervjun med skolpsykologen! Vi hyrde en diktafon, satte oss och pratade om allt och inget och sedan gick vi till Ålidhem där psykologen höll till. Närmare bestämt på gatan ovanför mig! Klockrent. Det var en jättelyckad intervju och hon tog sig verkligen tid för att svara på alla våra frågor. Vi blev hur nöjda som helst och nu ska vi bara sammanställa all information och försöka fixa en bra muntlig redovisning av det vi fått veta.

Ikväll har jag varit på gymmet, kört bröst, biceps, rygg och mage. Handlat lite, gjort iordning mat och tittat på tv. Fy tusan vad skönt!

Nu ska jag försöka somna i tid, börjar nämligen alldeles för tidigt imorgon!

Och förresten, lovar att jag ska lägga in bilder här uppifrån Umeå snart. Ska få en kamera av min bror nu när jag ska hem i helgen och då ska ni får se hur jag har det här uppe.


Godnatt <3


Miss you sweet T....

3 dagar till hemfärd!

Jag ser verkligen fram emot att åka hem, VERKLIGEN. När jag kommer hem har det gått 3 veckor sen jag träffade min familj, vilket är det längsta jag någonsin varit borta hemifrån. Kanske låter töntigt men jag har bott hemma tills nu och det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig helt vid att bo så långt från familjen, helt själv. Saknaden kommer vara stor många gånger. Skulle inte påstå att jag på något sätt håller på dö av saknad, utan jag vill mer bara vara hemma och låtsas att allt är som vanligt. Jag mår allra bäst när jag får vara hemma hos mamma och pappa. En liten flicka i stort behov av trygghet, that's me! Men jag håller på att bryta mig loss lite från det och det känns bra! Nödvändigt och bra.

Nu sitter jag iaf här på rummet och har halsbränna som vanligt, kan ha berott på att jag tryckte i mig en hel hög körsbärstomater, vad vet jag? Är man dum så är man. Har suttit här på rummet sen 17-tiden då jag kom hem från gymmet. Skulle dit med Petra och David, men lilla David kom typ 1,5 timme för sent, så det blev bara jag och Petra! :P Men det gick ju bra det med. Körde triceps, axlar, rygg och mage. Feels good! Imorgon blir det ett till pass på gymmet!

Idag hade vi redovisningar av vårt fall och det gick hur bra som helst. Vi satt i tvärgrupper och fick inom gruppen själva bestämma hur vi ville redovisa och då valde vi att helt enkelt sitta och diskutera fråga för fråga. Tycker man lär sig allra mest av det, man får höra andras tankar och vinklingar av saker som man själv kanske aldrig tänkt på! Efter redovisningarna föreläste Soma (en underbart driven skolpsykolog) för oss om hederskultur och försökte skapa en förståelse bland oss i varför saker är som dom är och att det faktiskt är rotat i människorna sedan måååånga år tillbaka. Otroligt intressant! Och det känns som att jag har ändrat min syn lite på den typ av kultur där heder framhålls som så viktigt. Skulle aldrig rättfärdiga hedersvåld, men min förståelse har ändå ökat och det känns skönt. Jag vill gärna ha kunskap om saker istället för fördomar.


Soma Amin, skolpsykolog i Umeå.

Imorgon ska vi fotograferas av Joanna på psykologexpeditionen. Hon ska göra ett "kollage" av vår klass som både vi och alla lärare kan titta på när man glömt nått namn eller bara vill se vilka som går i klassen. Får väl försöka se extra respektabel ut då! Efter det får vi vårt andra fall, som jag tror ska handla om ungdomar. Exciting!

Nu ska jag försöka ge mig ut i köket och koka spagetti och göra två matlådor som jag kan ta med på skolan! På så sätt slipper jag köpa mat där varje dag, har verkligen inte råd.

Älskar min Tobias och saknar honom så fruktansvärt mycket! <3


what a sunday! boring..

Blev iaf klar med städningen vid 19 ikväll då jag gick till återvinningen med det allra sista. Då hade jag dammsugit, torkat golven och städat allmänt i köket! Skitgöra. Är så glad att det är måndag imorgon och att det nu är 9 veckor kvar tills det är min städvecka igen. Hallelujah!

Just nu ligger jag i min ensamhet, vilket jag har gjort hela kvällen, och tittar på min älskade tv. Vet inte hur jag skulle klara mig utan den? Tittar på The holiday just nu, med Cameron Diaz, Kate Winslet och Jude Law. En underbar romantisk komedi, en av mina favoriter. Inte sådär äckligt förutsägbar som alla andra romantiska filmer kan vara. Tycker det är en rolig story och härliga skådespelare/skådespelerskor. Och Jude Law har aldrig varit hetare, vet inte om det finns någon som har varit snyggare i en film än han är i just denna filmen. MUMS!



Äh, nu ska jag återgå till sängen och titta på filmen och sen ska jag sova! Det är en dag imorgon också.

Godnatt söta ni <3

en jobbig söndag!

Jag ser verkligen inte fram emot denna dag. Har städdag i korridoren och ska gå iväg med all återvinning och städa hela korridoren och kök + allrum. Fy tusan! Vill liksom städa sista dagen på min städvecka så det verkligen ser ut som att jag har städat. På detta stället blir det smutsigt igen på en dag. Matrester på golvet och fastbränd mat på hela jäkla spisen. Vet inte hur jag ska orka med detta. Tänkte även städa mitt eget rum när jag ändå är på gång liksom, får se hur det blir med den saken.

Gårdagen var sådär. Berodde egentligen inte på något speciellt, eftersom jag hela tiden var med jätteunderbara människor. Men jag var nog inte på humör, kände inte för att dricka och när vi väl kom på krogen blev jag less jättefort. Trots det hade jag många trevliga samtal med fina människor, både i min klass och min fadderklass.

Imorgon börjar vi 8.15 och har redovisningar av våra fall som vi har jobbat med i en vecka. Vi är helt klara som tur är, så det känns jättebra. Jag är så tacksam att jag har hamnat i den grupp jag har hamnat i, alla är på samma nivå och vill göra lika bra ifrån sig. Det måste vara det ultimata när man har grupparbeten.

Ligger och tittar på Pussycat Dolls nu, vilket är otroligt underhållande, trots ett jäkla skitsnack och världens drama!

<3

RSS 2.0