Imorgon åker jag hem imorgon! De ni.

Känns så skönt att vi snart är klara med skolan innan jul. Tycker allt att det är onödigt att sätta in ett examinerande seminarium den 22 dec men men, har accepterat det nu och är bara nöjd över att det snart är tisdag. Ser dock inte så mycket fram emot seminariet. Litteraturen vi ska läsa är fullkomligt oförståelig, det är ett utdrag ur en bok av Pierre Bourdieu. Handlar om något som kallas "distinktionen" och trots att jag läst kapitlet vet jag inte vad det innebär. Förhoppningsvis kan vi hjälpas åt lite imorgon och klura ut vad tusan det är. Sedan har jag en avhandling jag ska läsa också, men det får bli imorgon kväll. Jag tror det ordnar sig, brukar ha en tendens att göra det. Imorgon ska vi ha något slags filmseminarium och en diskussion på eftermiddagen, får se vad det är för något. Tror det ska handla om normalitet och avvikelse. Kan absolut bli en intressant dag!

Vi ska även planera lite inför insparken och våra fadderveckor. Nu när vi kommer tillbaka ska vi få fadderbarn, dvs de som börjar termin 1 nu i januari. Det ska bli så roligt, men jag kan inte förstå att det var ett år sedan jag stod där, nervös och ny. Förväntansfull och pirrig, utan att ha någon aning om vad som skulle hända. Och tänk vad bra det blev. Min klass är underbar och jag trivs så fruktansvärt bra. Det känns så skönt att få kunna förmedla det till dom som börjar nu och som känner sig oroliga eller nervösa. Det kommer bli toppen!

Måste bara berätta att middagen hos Sandra igår blev så lyckad. Vi gjorde trerätters middag med toast och tonfiskröra till förrätt, lax och örtrostad potatis till varmrätt och äppelpaj med vaniljvisp till efterrätt. Helt underbart! Efteråt förflyttade vi oss till vardagsrummet och spelade lite Singstar. Sedan började Stardust, så vi kikade på den och sjöng i pauserna. Det var en riktig myskväll, vilket det iofs alltid är hos vår Sandra.

Nu ska jag göra mig iordning för sängen och sen ska jag försöka sova! Får se hur bra det kommer gå dock.

Sovgott <3


Från klassfesten hos Micke och Klas i fredags. Från vänster: Sandra, Frida, Moses, Johanna, Petra, jag, Sandra, Frida, jag, Klas, Marta, jag, Frida och Micke.

Hemma efter en trevlig klassfest

Lite smått konstigt att mitt första inlägg efter över en vecka kommer kl halv 4 en fredag natt. Men så är det iaf. Har nästan nyss kommit hem från Micke och Klas efter en jättetrevlig klassfest. Vi började festen hos Frida strax efter 20 ikväll och vid 22 gick vi (jag, Sandra och Frida) bort till Historiegränd. Känner mig nöjd med kvällen! Dagen har också varit himla bra. Åkte in till stan till kl 13 och mötte upp Frida och Petra. Vi skulle titta efter en födelsedagspresent/julklapp till Sandra och det hittade vi också. Sedan köpte jag lite småplock och vi hann till och med dricka lite kaffe. Sandra och Kristian mötte upp oss senare under dagen och vi gick omkring till dom stängde vid 18. Jag var helt slut när jag kom hem. Som tur var köpte jag en macka på Subway som jag tryckte i mig, så jag slapp laga nån mat. Sedan var det bara att hoppa in i duschen och göra sig ordning för kvällen.

Jag ber om ursäkt än en gång för dålig uppdatering. Har inte så mycket att skylla på förutom dålig motivation till att skriva. Under denna vecka har jag hunnit vaccinera mig, varit hemma, shoppat på Birsta och överlevt ännu ett litteraturseminarium. Orkar inte skriva om allt detta såhär i efterhand. Kan bara säga att jag hade en toppenhelg hemma! Och snart får jag åka hem igen och denna gång får jag vara hemma i 2,5 vecka. Ska bli så skönt. Längtar till jul och nyår.

Imorgon väntar en sovmorgon. Jag kanske öppnar ögonen och tittar på Helena strax före 10, får se hur trött jag är. Senare ska vi iväg till Sandra och Kristian. Vi ska laga middag, jag, Frida, Sandra, Silje, Petra och Kristian. Vi tänkte oss något slags knytkalas, så jag och Frida står för förrätten, Sandra & K står får varmrätten och Petra står för efterrätten. Och senare på kvällen blir det förmodligen lite Singstar. Det var himla längesen nu så det kommer bli superkul! Känner på mig att det kommer bli en bra kväll.

Nu orkar jag verkligen inte skriva mer! Ögonen håller på ramla igen. Lägger in lite bilder från kvällen imorgon!

Sovgott <3

Den kultiverade människan!

Sitter och försöker läsa en bok på över 200 sidor nu rakt upp och ner. Med dålig framförhållning och dåligt om tid så kan det bli så. Har litteraturseminarium imorgon som tar upp två olika böcker, "Den kultiverade människan" (Frykman/Löfgren) och "Gud som haver barnen kär har du någon ull" (Levengood/Lindell). Har aldrig tidigare haft ett litteraturseminarium så det ska bli spännande att se hur det går. Vi började på ett nytt moment i måndags, som är en del av kursen pedagogik. Detta moment heter Fostran och socialisation. Momentet verkar jättebra och lärorikt, det tråkiga är bara mängden kurslitteratur. Det är inte alltid så lätt att få tag på och jag har inte råd att köpa massor av böcker som jag senare inte kommer ha nytta av. Tror dock att det kommer lösa sig!

Det var ett tag sedan jag skrev nu, så kan ju berätta att jag fick godkänt på förra momentet och att det numera är ett avslutat kapitel. Känner mig nöjd och såhär i efterhand tycker jag att jag lärde mig mycket, vilket ju är meningen med utbildningen.

Bror var ju här över helgen och skulle egentligen ha varit kvar till på fredag, men han åkte hem igår. Kände att det var lika bra, jag har mycket med skolan och det är inte alltid lätt att ha någon runt sig 24/7 när man ska försöka få något gjort. Och jag tror inte han hade haft speciellt kul här inne på mitt rum i en hel vecka heller. Det hade varit helt annorlunda om jag hade haft lägenhet. Men, på fredagen hade jag fest här hemma. Det kom rätt mycket folk och det var så himla trevligt! Är bara inte van vid att städa dagen efter, vilket inte var lika roligt. På lördagen sov vi länge och sedan gick vi och tränade. Jag var långt ifrån på topp, vilket märktes väl på gymmet. På kvällen köpte vi lite gotta och kikade på massa filmer som gick på TV. Det blev en sen kväll, men en rätt skön kväll. Söndagen var rätt händelselös till en början, men på eftermiddagen gick vi till Sandra och Kristian. Vi bakade mjuk pepparkaka, knäck och lussebullar. Det var så himla mysigt, vilket det iofs alltid är hos Sandra. Tack sötnos, för att du är vår lilla bullmamma! Vad skulle vi göra utan dig?

På fredag åker jag hem iaf och är hemma till på tisdag. Känns så skönt eftersom det då var 5 veckor sedan jag var hemma. Det är nog nytt rekord, saknar min familj, Tim o T. Kommer bli en myshelg och på måndag ska jag, mamma och pappa åka till Sundvall och julhandla. Längtar!

Nu ska fixa middag, tror det blir fiskpinnar och mos. Är så hungrig så det låter skitgott!

<3


Från fredag: Silje, Sandra, Frida, jag, Frida, Moses och Kristian. <3


Från lördag: Andra adventsmys!

Vilken lycko-dag!

Idag har varit en sån bra dag! Jag sov som vanligt länge, klev upp vid 11 och satte mig och skrev ut mina anteckningar till oppositionsseminariet. Vid halv 13 mötte jag upp Frida och vi traskade mot universitetet. Och, opponeringen gick så himla bra! Jag har som inte ord som kan beskriva hur bra det gick. Vi var fyra stycken, en liten tjej-grupp och vår handledare Ingrid. Allt flöt på bra och alla var så positiva! Skön stämning och relevanta synpunkter! Och jag, som tyckte att mitt arbete var allt annat än bra, fick otroligt bra kritik! Jag uppfattade mitt egen rapport som den mest bristfälliga genom tiderna men uppenbarligen underskattade jag mig själv, som vanligt. Frida påpekade det när vi gick hem, att jag är expert på att underskatta min egen förmåga. Det är nog sant och jag ska banne mig sluta upp med det! Jag är duktig och jag kan! Ska börja intala mig själv positiva saker hädanefter! Jag hade en sån bra känsla när jag kom hem och det har jag fortfarande. Det var så få saker jag behövde ändra och oavsett om jag ändrar något eller inte så har jag fått godkänt. Bättre än så kan det tusan inte bli! Wiiie. Nu är den första delen av pedagogik-kursen avklarad. Nu väntar den andra delen: Fostran och socialisation. Fråga mig inte vad det innebär och varför hela kursen är uppbyggd av ett litteraturseminarium efter det andra. Hoppas den blir roligare än vad den verkar. Ska dock njuta av helgen och glömma bort att vi faktiskt börjar den nya kursen på måndag.

I övermorgon kommer bror hit också, känns roligt. Tråkigt nog så flyr alla fältet när jag äntligen får upp en familjemedlem. Sandra åker hem och Frida kanske åker till Sthlm. Svikare ;) Jag tror och hoppas att vi överlever ändå! Hoppas bara jag kan lösa det så att han kommer in på någon studentkrog.

Nu ska jag diska lite och sen glutta lite på Bonde söker fru.

<3

RSS 2.0