^^

Som vanligt så har jag stora bekymmer med att uppdatera bloggen regelbundet! Tänker inte ens be om ursäkt längre, för jag kommer aldrig bättra mig. Har lärt mig det nu! Har i vilket fall som helst inte hänt speciellt mycket häruppe de senaste dagarna! Har avslutat förra kursmomentet iaf, lämnade in hemtentan i fredags så vi får se om jag får godkänt på den! Tror dock att jag skrev rätt bra och känner mig säker på mig själv denna gång! Idag har vi haft kursintro och en föreläsning om Georg Simmel. Detta moment heter Socialpsykologi och handlar om interaktionen mellan individer och grupper i samhället. Så nu börjar vi gå ner mer på individnivå, vilket ju de flesta i klassen är glada över eftersom det är psykologi vi vill läsa. Och psykologi är individorienterat. Så jag tror detta moment kan bli helt okej! Men när denna termin är över kommer vi vara lagomt lessa på alla seminarium. Puh!

Helgen har varit mest stillsam! Var ute i fredags med Frida och Sandra (kusin till Frida, inte klasskompis) ;) Vi hade en liten förfest hos Frida och då var även Sandra och Kristian där men de gick hem en stund innan vi gick ut. Kan ju säga att vi höll på frysa ihjäl när vi skulle gå till Corona. Jag hade bara tunna strumpbyxor och de var säkert -20 och det blåste. Man hade ju ingen känsel i låren när man kom in. Vilken bragd! När vi kom dit var det rätt dåligt med folk men mot slutet av kvällen var det nog nästan fullt! En trevlig kväll, men lite dålig musik och jag var väl inte sådär supertaggad rent allmänt. Gick hem lite innan F & S, och det var skönt!! Lördagen och söndagen blev slappardagar. Kikade på Melodifestivalen på lördag och på söndag låg jag hemma och tittade på OS och Ghost Rider. Wiie ;)

Måste säga att vi har haft ett otroligt OS än så länge! Anja, Marcus, Johan, Charlotte, Anna, Björn! WOW! Det mest minnesvärda för mig är Marcus och Johans guld och brons! Vilket lopp. Det var bara så underbart att se laginsatsen och hur de resterande svenskar hjälpte Johan så bra när han låg därframme och kämpade. Skidåkning på HÖG nivå! Ville bara ge alla grabbar världens största kram!! OCH, Anja är grym! En riktigt idrottskvinna! Tråkigt med Helena, men hon kom ändå tillbaka bra i sista loppet och kom 10:a! Bra jobbat!



Nu ska jag nog försöka sova lite. Kommer inte att gå bra eftersom jag aldrig kan somna i lagom tid! Sover för länge och brukar även sova lite på eftermiddan! Är trött jämt. Måste verkligen börja träna och äta bättre. NU!

Saknar alla därhemma också! Kommer inte åka hem förrän den 5 mars, och då var de en månad sen jag var hemma sist. Kan verka töntigt, men jag är hemmakär och jag saknar familjen efter bara några dagar! Har även haft några tunga dagar på sistone. För mycket tankar blandat med massor av känslor. Ska iaf bli väldigt skönt att komma hem! Älskar er allihopa! Ni vet vilka ni är! <3

Sovgott, för det ska jag (försöka) göra!! :)

Barnvakt!

Sitter just nu hemma hos Emma och Tobbe och är barnvakt åt deras två flickor, Nellie och Tyra. E & T är på bio och vi tittar på Bolibompa. Fast egentligen är det ingen som tittar. Tyra går omkring och leker med lite olika leksaker och Nellie sitter och tittar på SVT Play. Så egentligen är det bara jag som tittar på Bolibompa. Ska snart fixa lite fika åt de små och även till mig själv. Det blir fil & flingor och mackor med ägg. När jag har lagt dom ska jag försöka hinna se lite på skidskytte. Får se hur det går med den saken! Hoppas iaf att det går bra för Helena!

Idag hade vi en sista föreläsning om modernitet och vi fick även en inlämningsuppgift som ska vara klar på fredag. Det kommer nog gå bra, men det känns alltid lite jobbigt innan man har kommit igång. Får sätta igång imorgon och verkligen försöka, så jag slipper göra allt sista kvällen! Det är så typiskt mig!

Nu ska jag återgå till barnen. Ha en trevlig kväll! <3

En produktiv dag!

Jag vaknade strax före 12, eftersom jag hade tvättid och sedan satte jag igång. Hade massor av tvätt, mest handdukar, lakan, påslakan och eftersom det tar sån stor plats i tvättkorgen var det väldigt skönt att få det tvättat. Medan jag väntade på maskinerna så har jag dammsugit, dammtorkat och skurat golven. Och jag kan säga att det såg ut som en svinstia här innan, och då överdriver jag inte. Det var fruktansvärt! För det första hade jag typ 1 veckas disk inne på rummet (fråga mig inte varför), så bara det tog ett bra tag att få undan. Sedan hade jag inte packat upp min resväska sen jag var hemma förra helgen, så var tvungen att ta tag i det. Och för det tredje så var det så mycket damm och äckel på golvet att jag inte kunde gå utan mina crocs. ILLA! Men nu är det fräscht och det luktar gott!

Nu väntar jag bara på att all tvätt ska bli torr i torkskåpet och i torktumlaren, sedan ska jag hoppa in i duschen och gör mig klar inför kvällens bravader. Ska iväg till söta Frida vid 19 och ha lite förfest där. Sedan ska vi iväg på eftersläppet på Läkarvillan, där det har varit läkar/psykolog-sittning ikväll. Tror det kommer att bli en bra kväll!

Gårdagens middag hos Sandra var så mysig. Det började med att jag mötte upp Petra på Ålidhem centrum. Vi handlade det vi behövde till huvudrätten (vi två hade hand om den) och sedan gick vi till Carlshem. När vi kom dit hade Sandra dukat jättefint och det var bara att sätta igång. Som tur var gick det superfort att förbereda middagen och sedan skulle den stå i ugnen i 20 min och då hann vi äta förrätten medan vi väntade. Fredrik hade fixat toast med skagenröra och gravad lax, och det var såå gott! Jag och Petra gjorde en ny rätt som ingen av oss hade provat innan. Började med att bryna strimlad lövbiff, sedan slängde vi ner den i en ugnsform. Efter det hackade vi ner nästan en hel lök och smulade ner gorgonzolaost och vanlig ost. Och sist, en massa grädde. Till det kokade vi tagliatelle. Det blev verkligen jättelyckat! Efterrätten hade vår husmor Sandra gjort. Toblerone-parfait, som var himmelsk!

Efter middagen satt vi och pratade och sedan gick vi mot vardagsrummet och spelade Buzz och Wii. En otroligt lyckad kväll!!


Ser det inte gott ut så säg?!

Ha en bra kväll nu, för det ska jag ha! <3

Gruppmöte & en tur på stan!

Började dagen idag kl 10 med att träffa min arbetsgrupp inför seminariet imorgon. Vi pratade igenom 2 kapitel i boken vi ska ha läst, som handlar om teoretikern Titmuss. Vi hade som uppgift att förbereda 5 diskussionsfrågor inför morgondagen och det gick jättebra! Har dock problem med att läsa resten av boken som vi faktiskt ska ha läst. Det går bara inte. Det är, helt sanningsenligt, GRYMT tråkigt! Men jag ska försöka läsa till sent i natt. Det är väl värt att vara trött, bara jag klarar seminariet!

Vid halv 12 var vi klara och jag tog bussen ner på stan. Tycker det är himla skönt att få gå omkring själv och titta. Känner mig mycket mindre stressad då och hinner liksom titta i lugn och ro! Köpte lite smink på Lindex, mascara, ögonskugga och läppglans. Nu jäklar ska jag vara snygg i helgen! Gick vidare och kollade på skor och hittade ett par Fred Perry-skor, som förut kostat 899, som nu var nedsatt till halva priset. Var bara tvungen att köpa dom! Kollade även lite på Gina och H&M, men konstigt nog så hittade jag ingenting! Kanske var lika bra för min plånbok! Jag avslutade mitt stan-besök på Systembolaget, bunkade upp inför helgen.

Imorgon har vi seminarium kl 8, som jag hoppas går bra! På kvällen ska vi laga trerätters middag hos fina Sandra! Ska bli supermysigt. Fredrik står för förrätten, jag och Petra fixar varmrätt och Sandra har hand om efterrätten. Tror det kommer bli en toppenkväll! Ska försöka knäppa kort så ni får se på vår goda mat! ;)


Mina nya skor! Tyckte jag behövde några lite tuffare skor eftersom jag alltid har stövlar! Känner mig nöjd.

Nu ska jag försöka läsa. Eller så blir det tv-tittning (mest troligt). Vi får se!

<3

Home and sick!

Har varit hemma idag på grund av min jäkla förkylning! Jag brukar verkligen aldrig vara hemma, utan jag brukar gå på föreläsningarna och sitta där och hosta och snora. Idag kände jag bara att jag inte ville det! Och alla dessa hostattacker som alltid kommer när man INTE vill att dom ska komma. Snälla Frida ska skicka alla anteckningar till mig sen, så det är himla tur att jag har henne!

Kom tillbaka hit igår vid 12. Tog bussen 8 hemifrån, var jobbigt eftersom jag var helt slut hela dagen men samtidigt så fick jag en till kväll hemma. Så det var värt det! Vid 15 började vårt tredje seminarium, som gick jättebra! Nu har jag bara ett seminarium kvar och en hemuppgift, sedan är detta moment klart. Det är en himla tur att denna kurs, som är hela terminen, är uppdelad i moment. Annars hade det känts otroligt drygt!

Kan ju även berätta att jag nu har klarat två hela terminer och är helt godkänd! Fick tillbaka det sista arbetet igår och blev godkänd på kursen vi hade innan jul, fostran och socialisation! Så det känns så himla bra! Inga omtentor, inga kompletteringsuppgifter! Kan inte bli mer nöjd!! Trivs så JÄKLA bra häruppe!

Och, det viktigaste utav allt idag. GRATTIS BROR, som klarade körkortet idag! :) Är så glad! Efter att ha kämpat länge så klarade han det äntligen! <3


Jag och älskade bror!

Nu ska jag försöka läsa lite. Ska ha läst ut socialpolitiska klassiker tills på torsdag! Hör ni hur kul titeln låter?! ;) Äh, det lär nog gå bra!

Ha en bra dag <3

Melodifestivalen!

Kom hem för snart 2 timmar sedan. Har haft en toppen eftermiddag/kväll i Ö-vik! Vi åkte kring 3 och kom från vid halv 5. Efter att ha varit in på två restauranger som båda hade fullbokat kvällen till ära så hade vi nästan gett upp hoppet när vi hittade en indisk restaurang som hade bord lediga. Vi började bli rädda att alla Ö-viks matställen skulle vara helt fullbokade men tydligen inte! Vet inte om det var den bästa maten jag ätit men gott var det absolut!

Strax efter 18 klampade vi ut från restaurangen och gick på Ica och köpte gotta. Sedan bar det av mot Melodifestivalens genrep som gick av stapeln i Fjällräven Center. När vi kom in kryllade det av folk och vi stod och köade en bra stund för att få hänga in våra kläder i garderoben. Väl inne i arenan så hittade vi våra platser och slog oss ner. På stolarna låg påsar med rekvisita som skulle användas under showen. Det var bland annat en liten ficklampa, ballonger, en stor papperslapp (vi fick en blå, men fanns även i andra färger) och ett programblad. Vid 19 började allt köra igång. Vi fick lyssna på gamla godingar genom Melodifestivalens historia, vi fick träffa Christer Björkman, lyssna på Henrik Jonsson, se Charlotte Perelli, Nanne Grönwall och Sonia Aldén sjunga tillsammans, höra Timo Räisinen sjunga Fyra bugg och en Coca Cola. En salig blandning med andra ord. De tre programledarna, Dolph Lundgren, Christine Meltzer och Måns Zelmerlöv kom även ut och pratade lite innan "sändningen" skulle dra igång.

Först kl 20 drog allt igång på riktigt! Dolph, Christine och Måns surrade på om artisterna, reglerna och allt det vanliga och sedan började showen. Låt efter låt. Ola, Jenny Silver, Linda Pritchard, Pain of Salvation, Anders Ekborg, Jessica Andersson, Frispråkar'n och Salem al Fakir. Härliga scenframträdanden, blandat med trista och mindre bra. Mina favoriter: Ola och Linda! Ola har en rätt typisk Ola-låt, men som ändå funkar! Lindas låt är väl kanske inte speciellt originell, men scenshowen är grym! Dans á la Beyonce, och det gillar jag. Annars var Pain of Salvation bra och söta Salem. Blir spännande att se hur alla röstar imorgon då det verkligen gäller!

Tänker inte säga något mer om showen nu, om det är någon som tänker titta imorgon. Men kan säga att Dolph chockade! Han var faktiskt rent av grym skulle man kunna säga! Känner mig smått starstruck. Haha. Titta imorgon hörrni!!


Lite väl utvalda bilder! Kommer fler på facebook imorgon! Håll tillgodo.

Nu blir det sova! Är så trött så ögonen håller på åka igen när jag skriver. Sovgott <3

Tungt!

Livet är lite sådär upp och ner just nu. Det är jobbigt, förvirrat, ledsamt och som en sten i mitt bröst. Jag tänker inte gå in på detaljer i bloggen. Ni som känner mig vet vad det gäller. Jag mår verkligen dåligt! Man kanske kan tro att det är lätt för mig som är på den här sidan av situationen men det är så himla långt ifrån sanningen. Det är fruktansvärt jobbigt! Att såra någon som man bryr sig så otroligt mycket om är väl aldrig lätt? Jag önskar av hela mitt hjärta att det inte hade gått såhär långt, att jag hade kunnat gjort något åt det eller kunnat förändra situationen genom min vilja. Men efter en månad så har jag insett att det inte går. Åtminstone inte just nu. Detta har aldrig någonsin varit något jag velat. Det som hänt nu är egentligen min värsta mardröm men den är oifrånkomlig just för tillfället. Jag ville så mycket men att vilja och göra är två olika saker ibland.

Jag är bara så ledsen, för din skull men även för oss och för mig. Förlåt, jag ville aldrig att det skulle bli såhär. Det vet jag att du vet! Jag bryr mig så otroligt mycket om dig, så otroligt jävla mycket. Fy, önskar att jag kunde plocka ut mitt hjärta och lägga det åt sidan ett tag. Känslorna jag bär på är tunga bördor att bära. Det dåliga samvetet ligger och skriker i mitt huvud och jag känner mig ensam. Jag känner mig tom. Det känns på många sätt som att jag har tappat fotfästet, som att jag har tappat en del av min identitet och det gör ont. Jag hoppas bara att jag kommer ur detta som en starkare människa!

Kärlek till alla vänner som hjälpt mig igenom allt. Ni vet vilka ni är och ni är underbara <3 Vad hade jag gjort utan er?! Det är ni som får mig att orka just nu.  

Home, sweet, sweet home!

Ligger här i bäddsoffan, som är min säng när jag kommer hem! Har ju tagit upp min säng till Umeå, så jag antar att jag får skylla mig själv! Men hellre en skön säng mestadels av tiden än en stenhård träsäng. Så jag överlever bäddsoffan under de helger jag är hemma. Känns skönt att ligga här och bara vara själv. Jag har märkt det att jag verkligen har ett stort behov av att vara ensam när jag är här hemma. Kan verka konstigt eftersom jag ofta är det uppe i Umeå. Men sen jag flyttade upp och fick mitt eget boende, så har jag lärt mig att uppskatta ensamhet och egentid. Här hemma är det nästan omöjligt att få det! Och tidigare hade jag verkligen ingen möjlighet att stänga in mig någonstans, för då stod bäddsoffan nere i källaren i allrummet och där sprang familjen förbi lite då och då. Nu är bäddsoffan lokaliserad i brors gamla rum, och jag får äntligen något eget. Jag förstår nästan inte hur jag orkade bo hemma förut, nu när jag inte gör det längre. Är alltid så jäkla skönt att få åka upp till Umeå efter några dagar hemma. :P

Har varit så himla trött och orkeslös sen igår. Jag undrar vad det är. Igår kändes det verkligen som att jag skulle svimma. Kändes som att hela min kropp var helt död. Kallsvettades och var jätteyr. Det är bättre idag men inte helt bra. Jag funderar om det kan vara blodgivningens fel. Gav blod för tredje gången i måndags och de tidigare gångerna har jag knappt känt av något alls, så jag skulle bli förvånad om det beror på det. Hoppas iaf att det släpper!


Min stackars lilla arm! ;)

Imorgon ska jag sova ut, käka frukost i lugn och ro. Sedan tänkte jag pallra mig ut på promenad! Och det viktigaste av allt. Ska hälsa på min älskade underbara Tim på kvällen. Saknar honom alltid så jädrans mycket! Sist jag skulle åka sa han: "Du måste faktiskt inte åka Linda, du kan stanna här och leka på mitt rum." Är så svårt när han inte förstår att jag verkligen måste åka. Min lilla sötfis!!



Godnatt & Sovgott <3

Seminarium

Ska strax iväg och möta Frida och Sandra vid tunneln! Idag har vi vårt andra examinerande seminarium på detta moment. Tror det kommer gå bra! Har fortfarande problem med att vara omotiverad och jag har inte läst allt vi ska läsa, vilket är jäkligt dumt! Men jag tänker att jag faktiskt lär mig mer på ett seminarium om böckerna och ämnet än om jag bara läser boken. Så jag hoppas vi har en bra diskussion! Har iaf en bra grupp i seminariegruppen, är med mina två flickor S o F.

Måste bara berätta lite om vårt semmelbak i söndags hos Sandra. Det var grymt mysigt! Vi bakade eget semmelbröd och det blev himmelskt gott! Och sen stoppade vi i både mandelmassa och sylt och sedan massor av grädde! Me like. Det är alltid lika trevligt hos Sandra. Vi uppskattar dig så mycket gumman, det hoppas jag du vet! Du är våran lilla bullmamma! <3

Imorgon åker jag hem till lilla Långsele. Ska bli skönt! Har varit en känslomässigt turbulent vecka. Ni som känner mig vet varför och vad det beror på. Så nu vill jag hem till familjen, vännerna och tryggheten. Mamma och pappa ska få världens största kramar! Fasen vad jag är hemmakär, nästan lite pinsamt men det bjuder jag på! JAG ÄLSKAR MIN FAMILJ!! Mer än allt annat i hela världen.

Nu ska jag slurpa i mig mitt kaffe och sedan börja gå! Ha en bra dag <3

RSS 2.0