tvätt & städ.

Min tvättid började 12 idag och jag har hållt på tvättat och städat samtidigt fram till nu. Ska strax gå och hämta mina kläder som hänger i torkskåpet och hoppas på att dom är torra, har ingen plats att hänga upp blöta kläder på i rummet. Suck! Så skönt att ha fått allt tvättat och har även dammsugit, som var väldigt välbehövligt.



Igår hade vi två föreläsningar som jag nämnde i föregående inlägg med Ingrid Schele! Handlade om behavioristiska och kognitiva personlighetsteorier! Hon var jätteduktig och jag tyckte föreläsningarna var jätteintressanta! Dock var dagen liten lång, det är tungt att lyssna i 4 timmar. Och sen var ämnet rätt stort och det var mycket att ta in på en gång.


Senare på kvällen gick jag på Aerobic Dance med Petra! Det var en nytt pass jag gick på, förut brukar jag ha gått på onsdagar. Så en ny ledare och helt ny koreografi. Det var tufft, tro mig! Jobbigt som tusan och det var bara så synd att jag inte alls gillade koreografin, det slutar bara med att jag blir irriterad och ger upp. Tyckte det var svårt att hänga med som nybörjare om man jämför med det andra passet jag går på. Men jag gjorde mitt bästa och sikken träningsvärk jag har! Stel som en pinne i hela ryggen och benen.


Nu ska jag dra mig mot tvättstugan! Och senare, närmare bestämt vid 19-tiden ska jag möta upp Frida för en mysig kvällspromenad! Imorgon börjar stackars jag kl 8.15, men men. Har bara en lektion så jag får väl ta en power nap när jag kommer hem sen!


Längtar hem, verkligen! Men ska kämpa mig igenom den sista veckan i Umeå innan påsken.


<3


Bingolotto

Kom alldeles nyss hem från Sandra och Kristian där jag har tillbringat min kväll! Halv 19 ringde Moses och frågade om jag ville komma och spela Bingolotto med dom och eftersom min dag hade varit helt värdelös så tänkte jag att jag inte hade så mycket att förlora på att pallra mig dit! Kom dit vid halv 20 och hade då missat första bingon men det gjorde inte speciellt mycket!

Söta Sandra bjöd mig iaf på tacos, trots att det inte alls var tänkt att jag skulle äta där. Var hur gott som helst eftersom jag bara hade ätit några rostade mackor innan. Kvällen var trevlig trots att jag inte vann något alls, men jag förväntar mig inte så mycket vinster när det gäller bingolotto heller!

Nu börjar en ny vecka med nya föreläsningar och fler mysiga stunder med alla mina fina klasskompisar! Imorgon har jag två föreläsningar. En om behavioristisk teori och en om kognitiv teori! Har en ny lärare imorgon också som vi inte haft förut, så det ska bli spännande! Ska bara försöka bläddra lite i min personlighetspsykologi-bok och kika om vi kanske ska ha läst någonting tills imorgon! Men det löser sig nog.

Pratade nyss med min Tobias också, saknar honom verkligen så jag håller på dö! Har dock fixat en överraskning till honom när jag kommer hem. Han kommer blir såå glad! Älskar dig gubben! <3

Godnatt vänner <3

Missanpassad!

Igår började inte dagen förrän 20 för mig, låg bara och slappade fram tills dess. Jag gick och mötte upp Frida och Silje och hoppade på bussen till stan. På bussen hittade vi också Sandra och Moses. Vi mötte upp en hel hög med fler personer ur klassen på Vasaplan och sen gick vi mot Verket, där Micke i min klass skulle spela med sitt band Benizakura. Vi kom in i en värld där jag aldrig tidigare varit. Passade inte riktigt in, och då menar jag med allt från kläder till människorna som var där. Beror inte på att jag är för fin för hårdrocksställen, utan mer att jag är så långt ifrån en hårdrockare som det bara går att komma. Men faktum är att jag tyckte Mickes band var väldigt duktiga! Sångaren sjöng sjukt bra och vissa låtar skulle jag nästan kunna lyssna på hemma på datorn, utan tvekan. Så början av kvällen blev inte så tokig ändå!

När de hade spelat klart gick vi ut och bestämde oss för att gå till Olearys för att ta en öl och där visades även fotbollsmatchen mellan Sverige och Portugal, för dom få som var intresserade! Jag var inte en av dom! Det var riktigt trevligt, beställde in en nacho-tallrik också och trodde att jag skulle få en vanlig tallrik med sallad, gurka, tomat, nachos och sås men nej ni! Jag gick en skål med enbart nachos och två små skålar med sås. En liten besvikelse för det priset, men det var gott! När matchen var slut fick vi flytta oss till andra delen av Olearys och där satt vi allihopa och hade trevligt. En lyckad kväll!



Dagen har varit helt tragisk måste jag säga. Klev inte upp ur sängen förrän en halvtimme sen och det berodde mest på att jag var svinhungrig! Så nu ska jag pallra mig ut i köket och fixa ihop nån typ av mat.

<3

pokerkväll!

Igår började dagen 10.15 med en föreläsning om personlighetspsykologi och lite allmänt om de olika "skolorna". Otroligt intressant! Det är så mycket roligare när man bara vill lära sig och suger in all information till skillnad från när man bara MÅSTE lära sig. Så just nu känns allt bra när det kommer till skolan!

Kvällen igår var trevlig! Mötte upp Moe vid 20 och sen gick vi till Silje för att spela poker. Efter en liten stund kom Frida med sin kusin Petra och hennes kompis Erik. Vi traskade upp till köket och började spela. Jag och Moses fick vara som ett litet lag eftersom det inte fanns tillräckligt med marker. Vet inte om det gick sådär jättebra för oss men jag skyller på Moses, allt var hans fel! Right Moe?!

Vid 23 började alla dra sig bort mot stan och vissa mot e-puben. Jag hade bestämt mig för att inte gå ut, främst för att spara pengar och det slutade iaf med att jag och Moses blev kvar i Siljes korridor. Vi satt och kollade på diverse dåliga program/filmer i flera timmar och surrade skit! Inte helt fel!

En ny dag! Ska försöka tvinga mig själv att ta fram dammsugaren och städa, men vi får se hur det går! Ikväll ska jag iaf till en klubb i stan och titta på Micke (en klasskompis) när han ska spela med sitt band. Vi hade tänkt ha någon slags förfest innan men han ska spela kl 21 så det blir lite tajt. Får se vad som händer. Tar en timme i taget just nu.

Igår fick jag förresten armband från http://www.cocoo.se hem i "brevlådan". Jättesöta armband som kommer bli passa perfekt till sommaren, speciellt när man har blivit lite brun!



Nu är Tobias på väg till fjällen tillsammans med Jeanette, Magnus, Tim, Sofie, min faster Mariana och hennes man Kenneth. Som han har längtat! Hoppas verkligen han får det så roligt! Och när han kommer hem så är det bara 3 dagar kvar tills vi ses. Saknar honom så mycket! <3

Ha en bra dag!

By the way, inatt ska man ställa fram klockan en timme. Alltid lika trevligt när en timme bara försvinner, eller inte. Men det känns väl lite bra att det blir sommartid iaf, då känns sommaren lite närmare!
Och glöm inte att mellan 20-21 så ska alla lampor vara släckta!

Fullt upp i Umeå!

Kan ju börja med att berätta om gårdagen och hur det gick att vara barnvakt till två små busar vid namn Lucas och Linnea. Vid 13-tiden tog jag och Frida bussen upp mot Ersboda och när vi väl var framme ringde jag Therese och hon kom och mötte upp oss! Och eftersom barnen fortfarande var kvar på dagis så gick vi raka vägen dit och hämtade upp dom! Tror faktiskt dom blev lite chockade över att se mig där, men när vi väl började prata om att åka buss till stan så sken dom upp som solar. Barn och bussar!

Vi gick iaf och ställde oss och väntade på bussen och när den väl kom sa vi hejdå till Therese och hoppade på! Och dom var så duktiga och skötsamma på bussen, det var en ren fröjd att åka med sötnosarna!
Under bussresan passade vi på att fråga om dom antingen ville äta nån mat på stan eller fika och svaret blev FIKA! Men när jag nämnde McDonalds så blev dom riktigt sugna på det istället. Vägen dit var full med spring och hopp åt alla håll och kanter och väl inne ställde jag mig i kön och Frida tog de två små och satte sig vid ett bord. Beställde två Happy Meal åt dom med chicken nuggets, cheeseburgare och ännu fler chicken nuggets! Efter ca 20 min i kö fick jag äntligen min mat och gick raka vägen mot de tre som satt och väntade. Vi hade en trevlig liten matstund där tillsammans och dom skötte sig så bra! Lekte och åt samtidigt.

Efter någon timme var vi klara att gå och gick mot bussen som skulle ta oss upp till Ersboda igen! Den bussresan gick precis lika bra och sen kom den roliga promenaden från hållplatsen till deras lägenhet. Jag och Frida hade inte den blekaste aning om vart dom bodde, så vi förlitade oss på barnen. Och tro ni inte att dom hittade hem? En väldigt mysig dag måste jag säga. Och väl hemma hos dom gjorde Therese te, Lucas satte sig vid datorn och Linnea började rita! Det slutade med att alla satt vid bordet och ritade. Klockan gick fort och jag tror inte vi kom därifrån förrän vid halv 18. Vi bestämde iaf att vi absolut måste göra om det! Det är ett skönt avbrott från allt annat när man får umgås med barn i några timmar. Mys mys!


Sötpluttarna i ett stort hjärta som står inne i stan!

Och dagen slutade inte där! Jag och Frida hoppade då på bussen igen och hoppade av bara två hållplatser senare. Vi skulle storhandla på Willy's! Gick omkring därinne i en halvtimme och kom till kön svettiga och med varsin PROPPFULL korg! Väl ute och med två fulla pappkassar i händerna travade vi mot bussen, som turligt nog kom direkt!

Mina damer och herrar, dagen är inte slut än! Vid halv 20 var vi framme på Ålidhem och då bestämde vi oss för att gå direkt till Frida, käka något, dricka te och titta på film! Så där satt vi och mös framför datorn och tittade på Jag vet vad du gjorde förra sommaren! Jag kom inte hem förrän vid midnatt. Trött som en gnu och kånkande på mina kassar.

***

Nu till dagens äventyr! Dagen började toppen med kursstart på Personlighetspsykologi. Jag har verkligen längtat efter detta! Ett ämne som handlar om psykologi, på riktigt. Inget ämne som statistik, som man bara vill kräkas åt! Och vår kursledare Per är toppen! Idag pratade han lite om ämnet och sedan kom han in lite på olika utvecklingsstadier och vi fick även se en riktigt skruttfilm från 1970.

Efter föreläsningen blev det lunch på skolan, efter lunchen tog vi vårt pick och pack och traskade ner på stan! Med vi menas jag, Frida, Moses och Oscar. Väl där mötte vi upp Sandra och Kristian och bestämde oss för att gå och äta glass. Det bästa stället vi hittade var Frasse's, som faktiskt hade jättegod mjukglass. Och där satt vi och surrade i evigheter och tillslut kom David och joinade oss också.


Moses i samma stora hjärta!

När vi väl var klara där gick jag och Frida på Glitter och kikade på örhängen, sedan på Systemet och sen hemåt igen!

Hann bara hem, äta middag, vila lite och sen skulle jag iväg igen! Då ringde Moses och sa att jag kunde få åka bil med honom till Carlshem, vilket jag inte tackade nej till! Han hämtade upp mig vid centrum och sedan bar det av. Vi kom väl till Sandra vid halv 20 och började titta på världens skitfilm Shoot 'em up! Om någon film här i världen är en killfilm som måste den ta hem förstapriset. Usch och yuck!

Nu kom jag hem för en liten stund sen och ska väl precis alldeles strax gå och sova! Det kommer en dag imorgon också. Även den fullspäckad. Pust!

Godnatt!

***

Ska tillägna lite plats åt min T här nu och säga att jag älskar dig mest av allt och jag saknar dig så otroligt mycket! Nu är det inte så länge kvar tills vi ses. Du är mitt allt <3

Och mamma, tack för att du skriver så fina kommentarer till mig här! Alla mina fina kvalitéer kommer ju ifrån dig, det vet du väl? Älskar och saknar dig/er! <3

mys med kusinbarn!

Snart ska jag och Frida iväg och låna mina två kusinbarn Lucas och Linnea! Egentligen vet vi inte vad vi ska göra men vi tänkte att vi låter dom små få bestämma lite vad dom vill göra. Någon gång i framtiden ska jag iaf ta med dom till Leos lekland som ligger en liten bit utanför Umeå. Det verkar så himla mysigt och dom skulle ha så roligt! Ska försöka få upp Tim också så dom kan leka tillsammans alla tre!


Tim och Magnus!


Lucas, Linnea och Daniel!

Igår var jag, Frida och Moses hos Sandra och hennes Kristian för Disneyfilm-kväll! Vi såg på Skönheten och odjuret och sedan på Aladdin! Vilken nostalgi. Jag älskar verkligen Disney-filmer. Dom är så vackra och musiken är oslagbar! Det var en supertrevlig kväll och Sandra är nog världens bästa värdinna. Kom med chips, popcorn och dricka och vi fick även tårta. Och duktiga Moses hade bakat chokladbollar! Mycket onyttigt på en kväll, men men! Fler sådana kvällar hoppas jag på!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag vänta på att Therese (barnens mamma) ska höra av sig.

Ha en bra dag <3

What a feeling!

Nu är det över mina damer och herrar! Linda har klarat sig igenom sin första tenta! 9.00 imorse satt jag i skrivsal 4 på Östra paviljongen, nervös och med en klump i magen! 2,5 timme senare var jag klar. Kändes lite skumt eftersom jag hade trott det skulle ta längre tid (vi hade trots allt 6 tim på oss). Men det känns så bra! Jag är 98% säker på att jag klarade det med bravur. Skrev på alla frågor och kände mig relativt säker när jag svarade. Oj oj oj, vilken lycka och vilken lättnad!

När jag väl var klar så hittade jag Moses utanför skrivsalen, så jag slog följe med honom till Ica och shoppade lite. Efter det gick jag hem och väntade på att Frida skulle bli klar. Vi hade planer på att åka till stan nämligen.

Hann vara hemma i nån halvtimme innan hon ringde och sedan begav vi oss mot staden. Jag var tvungen att svänga in på drop in på ungdomsmottagningen för receptförnyelse av some p-pills och efter det strosade vi omkring lite. Hittade lite doftljus på Lagerhaus, sedan gick vi vidare mot McDonken och tryckte i oss lite ostburgare. Det hela slutade iaf på systemet, där vi hittade lilla Silje också. Ikväll blir det ju som sagt fest hos Frida, så vi var tvungna att inhandla lite alkohol.

När vi kände oss klara där skyndade vi till bussen och åkte hela vägen till sjukhuset, där vi hade ytterligare ärenden! Det är alltid roligt att hänga med Frida, hon får en att ta tag i saker. Och idag handlade det om blodgivning. Har tänkt bli blodgivare, men har liksom aldrig tagit tag i den saken. Men idag pallrade vi oss med all vår packning och sprit in på sjukhuset och vidare till blodcentralen. Där fick vi fylla i formulär, sätta oss och vänta, ta blodtryck och sedan ett blodprov. Så nu är jag officiellt en blodgivare. Måste bara vänta i ca 2 veckor innan jag får en kallelse för att lämna blod. Nu känner jag mig vuxen, på riktigt! Och det känns så bra!



Så, slutligen kan jag säga att dagen har varit fullspäckad. Inte en lugn stund förrän nu! Nästa hållplats är sängen. Måste vila en liten stund innan jag drar iväg mot Frida.

Men hörrni, vilken dag! Det är en sån skön känsla som infinner sig när man känner att man verkligen har uträttat något under dagen. Att jag har hunnit med så mycket på så få timmar, amazing. Jag som normalt är så jäkla seg och handlingsförlamad! Haha. Kanske inte är så illa riktigt men nu så, nya krafter!

Ha en fortsatt bra kväll, för det ska jag ha! <3

another weekend is over.

Denna dag måste jag nominera till årets tråkigaste dag! Jag har inte gått utanför dörren idag, det längsta jag har gått är till köket. Vilken tragik! Imorgon får jag äntligen göra denna jäkla tentan och få den överstökad! Jag längtar nästan, hur sjukt det än låter. Och efter tentan imorgon ska jag och Frida åka in till stan en sväng. Senare på kvällen blir det alkohol för att fira och godis! Jag och Frida hade ju ett vad, att vi inte skulle käka godis fram till tentan, så imorgon smäller det!

Nu sitter jag och tittar på I hennes skor, en underbar film enligt mig. Det är mitt välförtjänta avbrott mitt i allt plugg.

Skriver imorgon efter tentan och berättar hur jag tror att det gick! Håll tummarna för mig!

Godnatt <3

promenaddags!

Det är så underbart fint väder ute och jag måste sitta inomhus och plugga! Jag blir arg och less. Men jag ska iaf möta upp Frida vid 15-tiden och vi ska gå på en promenad. Lite frisk luft så jag orkar med eftermiddagen!

Något som ändå känns så bra är att jag egentligen inte är speciellt stressad över den här tentan! För mig känns det som att det faktum att jag är i Umeå och läser på psykologprogrammet räcker. Jag är så glad över det och jag trivs så fruktansvärt bra! Någonstans längst inne i mitt huvud så vet jag att jag kommer att klara tentan galant, och samtidigt så känner jag att om jag kuggar, så går livet ändå vidare. Jag går på det här programmet för att klara det och bli världens bästa psykolog! Och jag gör mitt bästa! Det är huvudsaken. Det finns en stor skillnad mellan gymnasiet och detta.
När jag läser dessa böcker och kompendium vill jag bara kräkas, men jag vet att det är en bit på vägen för att nå dit jag vill nå i livet. That's the big difference. Jag är på väg till min dröm!



Nu väntar solen och den friska luften på mig!

Skriver senare ikväll och berättar om jag blivit några snäpp klokare!

<3

Tenta-plugg!

Tenta-plugg för hela slanten! Idag gick jag bort till Frida vid 12 och sen satt vi fram emot 16 och bara tryckte in massa information i våra hjärnor. Tråkig information också, vilket inte gör processen särskilt enkel! Jag vill bara slänga böckerna på en majbrasa och tända eld på dom! Men jag tror dock att det kommer gå bra på tentan! Ska bara skumma igenom lite ikväll och sen har vi ju två dagar till på oss också! Och sen efter tentan på måndag ska vi ha tenta-fest! PARTY PARTY!



Nu har jag precis tryckt i mig lite pyttipanna med ägg, mums! Och nu ska jag väl slappa lite framför teven. Blir en lugn kväll. Håller tummarna för att ingen jäkel ska ha fest här i min trappuppgång! Tunna väggar säger jag bara.

Saknar min T & min familj. Buhu! <3 Är inte van vid att vara ifrån dom så länge. Kanske låter tragiskt när jag är så pass gammal men min familj är ju min trygghet. Längtar till påsk!

<3


Sol & linbanor!

Vilket väder det har varit idag! Så underbart skönt. Hade bara en lektion idag fram till 12, där vi skulle testa varandra. Det var absolut roligt i början men tillslut blev man lite trött i huvudet efter all hjärnaktivitet. Vi käkade iaf lunch och efter det gick vi hemåt.

Jag och Frida bestämde oss för att bara skynda oss hem, byta till mer promenadvänliga kläder och skor och mötas en kvart senare. Sagt och gjort, vi möttes och började gå åt ett håll dit vi aldrig hade gått förut och vi bara gick och gick. Tillslut hamnade vi på Carlshem och efter det gick vi tillbaka mot Ålidhem igen! På väg hem hittade vi en liten lekpark med en linbana som vi bara var tvungna att provåka! Kändes som att vi var 10 år igen, men vad tusan gör det? En underbart trevlig promenad! Tack Frida!

Tanken var att vi nu i eftermiddag skulle träffas hos Sandra och plugga men efter promenaden la jag mig ner och efter någon timme kände jag bara hur kroppen la av helt. Har ju åkt på en förkylning och när jag tar det lugnt så kommer febern! Så jag fick tyvärr strunta i pluggandet ikväll, får försöka läsa en massa själv så ska vi plugga tillsammans imorgon istället!

Imorgon kväll blir det iaf skräckfilmskväll hos en av våra faddrar! Jag, Frida, Sandra och Silje ska dit och vi får se om vi får med oss några fler! Det ska bli väldigt skönt efter allt statistik och metodik!

Nu ska jag läsa lite i mitt kompendium om metodik! Otroligt kul.. eller inte.

<3



Mina fina kusinbarn Lucas, Tim och Linnea!


i'm so sick!

Kan inte någon bara tycka synd om mig? Har blivit förkyld. Började med att min hals kändes som ett rivjärn igår kväll och idag har jag varit så jäkla snorig hela dagen. Och täppt i näsan! Och det värsta av allt är att jag inte har någon nezeril, så jag vet inte hur jag ska överleva skoldagen imorgon! Usch. Aja, mitt första bekymmer är hur jag ska kunna somna när jag inte kan andas! Kill me please.

Annars har min dag varit bra. Har haft en intressant föreläsning med min kursansvarige Arne om neuropsykologisk forksning! Ett skönt break från allt annat trååk! Gårdagen var även bra, när vi hade två föreläsningar med Eva, som är en sann Genus-förespråkare på psykologiska institutionen! Hon föreläste först om kvalitativ metodik och senare kom vi in på könsroller och skillnader på män och kvinnor. Intressant, tro mig!

Jag känner mig smått död när jag tänker på att vi har tenta om ganska precis 5 dagar (om jag räknar från imorgon). Känner mig helt oviss! Det kan gå bra, men det kan lika gärna gå käpprätt åt helsicke! Ingen skön känsla när man så gärna vill klara sin första tenta. Det värsta är ju bara att dom såklart skulle lägga den tråkigaste och svåraste kursen först av alla kurser som vi har tenta på. Åh gud, hur tänkte dom? Snälla, håll tummarna för mig på måndag! I'm gonna need it.

Imorgon har vi gruppövningar där vi ska få göra olika test på varandra, vilket jag verkligen ser fram emot. En tre timmar lång lektion med neuropsykologiska test. Det gillar vi! Efter den lektionen är vi lediga fram till måndag, så då börjar pluggningen på riktigt! Ska sitta tillsammans på dagarna och bara mala in all information i skallen!

Nu ska jag iaf försöka sova! Jag vill inte bli sjukare och det kanske hjälper om man sover mycket. Och imorgon till frukost blir det te med massvis av honung för min stackars hals!


Mamma, jag vet att du läser min blogg. Jag saknar er där hemma jättemycket! Önskar att jag kunde komma hem innan påsk men det går inte så bra! Hälsa pappa & mina kära bröder. Älskar er <3



Godnatt!

vilken helg!

Har haft en väldigt bra helg måste jag säga! Först kom min Tobias och hälsade på i torsdags och vid samma tid som han kom åkte hem igår kom min fina Kattis!

Börjar med att berätta om fredagen! Jag och Tobias var bjuden till Sandra och hennes pojkvän Kristian på Carlshem, för att dricka lite och spela tv-spel! Vi blev ett helt gäng hos Sandra och vi hade så otroligt kul! Började med att spela Buzz, vilket Tobias lyckades vinna! Gissa om han blev stolt över sig själv. Efter det blev det Guitar Hero, och sist men inte minst Singstar! Vilken kväll säger jag bara. Sen var det så roligt att Tobias fick träffa en hel hög av mina klasskompisar! Detta måste göras om! Och jag kommer förmodligen tillbringa många kvällar hos Sandra och spela Singstar! Det gillar jag!

Igår vid 4-tiden kom Kattis hit med sin pojkvän och i samma veva åkte Tobias hemåt. Kommer sakna honom så otroligt mycket! Nu blir det 3,5 vecka innan vi ses nästa gång. Suck <3

Jag och Kattis började med att skjutsa in hennes Thobias in till stan till en kompis, där han skulle tillbringa eftermiddagen. Sen åkte vi tillbaka till mig och började göra oss klara inför kvällens bravader. Strax efter 19 gick vi mot Språkgränd där vi mötte upp Thobias (det var nämligen hans kompisar som bodde där). Vi satt först och tittade lite på Melodifestivalen och sen hamnade vi i köket där vi körde lite öl-spel! Vid halv 11 gick/sprang vi mot bussen och när vi väl kom in till stan så begav vi oss mot X3M eller Schlagerklubben. Vet inte riktigt vad det hette, eftersom det tydligen är två klubbar i en! Fruktansvärt äckligt mycket folk men hyffsad musik! Jag och Kattis hade dock tappat suget där lite, så vid 1 nån gång lämnade vi Thobias och hans kompisar och åkte hemåt. Stannade på Chaplin och käkade och sen gick vi raka vägen hem och kröp ner under täckena. Skööönt! Inte världens roligaste kväll men jag fick vara med Kattis, så då spelar det ingen roll! Nu dröjer det fram till sommaren innan jag får träffa henne igen. <3

Dagen har varit slapp! Vaknade kring 11 och vid 12 gick vi och tryckte i oss varsin pizza! Gott var det men vi blev så äckligt mätta. Gosh!

Nu är jag iaf ensam häruppe igen! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Blir nog tv-kväll för mig!

<3

tidig morgon!

Nu ska jag snart iväg på skolan och Tobias ligger fortfarande och sover, vilket är skönt för honom!
Börjar kl 9 idag och vi ska tydligen jobba med tillämpade forskningsdesigner idag i grupp. Och vi har Per idag, så det kan bara bli trevligt.

Sen efter 12 bär det av upp till Ersboda, vi ska på Rusta och Willy's!

Ha en bra dag <3


Såhär såg jag ut på sittningen förra lördagen!

min kärlek är hos mig!

Tobias är här nu, det är så skönt att få ha honom hos mig! Han kom mitt på dagen idag, vilket känns så bra. Då har vi två hela dagar tillsammans innan han åker hem på lördag! Vid två-tiden gick vi på en promenad till skolan. Ville visa honom hur jag har det, så vi gick igenom Sam-huset, Hum-huset och mitt hem-hus Beteendevetarhuset. Efter det gick vi till IKSU och tittade in en sväng. Han blev nog lite imponerad av hur stort det var innan i entrén! Nästa gång han kommer ska vi ta ett pass på gymmet också. He's gonna like it!

Efter promenaden gick vi mot Ålidhems centrum och käkade middag på restaurangen där. Jättegod pizza och Tobias tog entrecote med stripes! Sedan gick vi och handlade lite! Köpte frukt till fruktsallad som jag tänkte göra senare ikväll! Det värsta var att vi ju skulle hyra en film och vi fyllde i alla uppgifter till att hyra Låt den rätta komma in, men självklart glömde vi att säga till i kassan! Så vi måste pallra oss ut senare och hyra om den! Men det kanske är skönt att få lite frisk luft innan man ska ligga och slappa i x antal timmar.

Älskar min T! Och nu ska jag lägga mig och mysa lite med honom. <3


denna satans statistiken!

Jag har sån lust att bara ha världens största bokbål när jag har gjort den här tentan! En sån otroligt tråkig kurs som känns så onödig, vilken den såklart inte är men alltså, usch! Andas Linda, andas. Det känns bara så trist när man liksom inte förstår det man faktiskt måste kunna i framtiden! Jag blir arg och frustrerad. Det är tur det är fler som inte förstår allt, så att vi kan jobba i grupper. Hade jag varit ensam hade jag aldrig klarat detta. Tentan är om mindre än 2 veckor och det är mycket vi ska trycka in i hjärnan! Wish me luck!

Gårdagen var iaf väldigt produktiv. Vi hade två föreläsningar om ANOVA och senare på kvällen gick jag och Petra till Silje och räknade en massa. Kändes riktigt bra, för då förstod jag iaf det kapitlet som vi höll på med.

Idag har vi haft en föreläsning med duktiga Per om ett forskningsprojekt han och några kollegor bedriver, som handlar om olika brottsoffer. Otroligt intressant, men egentligen inget som jag har tid att fokusera på just nu när jag måste lära mig så mycket annat. Dock var det ett skönt avbrott i alla tunga beräkningar, normalfördelningar och statistiska inferenser! Efter föreläsningen käkade vi lunch och sedan satt vi kvar och räknade lite. Det gick faktiskt riktigt bra, men det värsta är att varje tal tar en kvart att göra så man hinner som inte så långt på några timmar. Men det går framåt.

Nu ikväll har jag även försökt mig på att räkna lite men körde fast direkt. Får vänta tills jag har några att diskutera alla talen med!

Ni får ursäkta detta skittråkiga inlägg om någonting ni nog inte bryr er det minsta om, men jag måste få det ur mig!

På torsdag kommer min älskling hit till mig! Jag längtar verkligen. Och på fredag ska vi till Sandra och hennes kille på Carlshem och ha Singstar,- Guitar Hero,- och Buzz-kväll! Ska även köpa med lite ost och kex och dricka lite alkohol! Ska bli så trevligt!

Nu ska jag ringa lilla Millisen som fyller år idag! GRATTIS GUMMAN!



Godnatt <3

fina kort på mig och tim!

Okej, allt är relativt. Jag ser ut som skit och Tim är söt! Men tillsammans är vi ju bra söta ändå.



Saknar honom så mycket så jag tror jag dör. Och jag får inte träffa honom förrän till påsken! Min lilla skrutt. <3

Magnus, du måste sätta dig med honom vid datorn och visa dom här bilderna. Han älskar ju att titta på sig själv som du kanske vet! :) Och säg att Linda saknar honom!

Nu ska jag sova. Blir en lång dag med ANOVA och Regression imorgon. Om ni inte förstår vad det betyder, så oroa er inte, för det gör inte jag heller!

Sovgott <3

sittning på läkarvillan!

Vilken kväll! En väldigt lyckad kväll måste jag säga.
Vi möttes hos Petra vid 16-tiden igår och skulle göra oss iordning där. Vilken röra det kan bli när 4 tjejer ska springa omkring och ha grejer överallt! Men tillslut var vi sådär supersnygga som bara vi kan bli! Klockan 19 kom Petras pappa (som var uppe över helgen) och hämtade upp oss och skjutsade oss till läkarvillan.

Där fick vi stå i kö en stund men när vi väl kom in så möttes vi av massa trevliga människor! Närmare bestämt kring 80 st som skulle äta middag! Vi fick trerätters-middag med sparrissoppa till förrätt, baconinlindad kycklingfilé med matrisotto till huvudrätt och espresso-pannacotta till efterrätt. Mellan huvudrätten och desserten visade vi upp vårt sittnings-spex som vi i termin 1 skulle ordna. Det blev lite som det blev, men faktiskt så tror jag att det var uppskattat. Vi hade liksom bara planerat det under några få dagar.

Efter tusen olika SKÅL, diverse tack-tal och fina snaps-sånger så hade vi ätit upp och vi fick utrymma lokalen för att personalen skulle flytta bort alla bord! Efter ett litet tag öppnade dom upp rummet igen med dansgolv och bord att sitta vid. Och jag måste säga att det var längesen jag dansade så mycket. Det var grymt bra musik och en otrolig stämning! Jag och Silje skakade loss ordentligt!

Kl 2 stängde hela allt det så då bar det av hemåt på halkan! Vi hade tänkt ta en taxi hem men vi var så varma efter allt dansande så vi bestämde oss för att gå. Vet egentligen inte om det var en så bra idé, för vi gick en liten konstig väg och tillslut visste vi inte alls vart vi var så vi fick fråga oss fram. Lite smått komiskt! Man känner sig verkligen som en turist! Men vi kom hem iaf och det är ju huvudsaken!

Idag har jag tvättid, vilket är lagomt roligt. Så nu ska jag väl pallra mig till tvättstugan och hänga min maskin som förmodligen är klar! 

Och ikväll tror jag att vi tjejer ska gå på bio! Vi ska se Män som hatar kvinnor. Så det ser jag fram emot.

<3

what a day!

Anna!
My girls!

Har haft en fullspäckad dag hörrni! Började kl 10.15 med föreläsning om statistik. Egentligen vet jag inte vad föreläsningen handlade om, så vi nöjer oss med att säga statistik. Det tråkigaste ämnet genom tiderna har jag lärt mig. Efter föreläsningen käkade vi lunch i Hum-huset, satt och surrade ett bra tag och sen bestämde vi (jag, Frida och Silje) oss för att åka ner på stan! Och precis då kom Klas & Moses förbi, så vi fick lite sällskap. Vi traskade hela vägen ner till stan och sen skiljdes vi åt en liten stund för att sedan mötas upp för fika på Schmäck. Mums! Och vi hade hur roligt som helst! Tillsammans med dom två killarna får man alltid ont i magen och i käkarna, helt underbart! Måste göras om fler ggr!

Efter fikat gick vi tjejer vidare och hade en massa saker vi ville titta på. Mitt främsta syfte med stads-vistelsen var att köpa ett par nya jeans, eftersom mina favoriter håller på rasa sönder helt. Så jag gick in på Sisters, som söta Malin hade tipsat mig om, och hittade ett par supersnygga jeans från East West. Jättestrechiga, sköna och sådär lagomt höga i midjan, vilken lycka! Köpte även lite accesoarer till lördagen, gosh vad snygg jag ska vara!

Sedan blev det en bussresa hem, middag och sedan mötte jag Petra vid 19 för spinning & styrketräning på IKSU. Kom hem efter 21 och jag är så himla trött. Känner nu att hela min kropp är död och jag måste sova!

Imorgon har jag en till JÄTTEROLIG (?) föreläsning mellan 10-12 och sedan har vi håltimme i 3 tim innan vår räkneövnings-lektion börjar. Men under dom tre timmarna ska vi försöka räkna lite matte i vår trevliga statistik-bok! Man ska vara ambitiös när man ska bli psykolog, eller vad tror ni?

På kvällen imorgon ska jag och Frida (vad jag vet) till E-puben och titta på något uppträdande. Kom inte riktigt ihåg vad hon sa! Men det blir iaf en öl och prat & alldeles säkert en tidig kväll! Jag ska vara PIGG på lördag!

Sängen nästa! GODNATT <3


Miss you babe...

vilken skillnad!

Idag skulle vi ha vår föreläsning om statistik med en viss lärare som jag inte riktigt tycker borde lära ut, men istället gick vi på precis samma lektion men med en annan föreläsare. Vilken skillnad! Jag, som inte hade fattat mycket innan, förstod plötsligt allt. Åh, jag blir så trött på att lärarna kan göra sådan stor skillnad. Aja, jag tror det kommer gå bra ändå!

Efter föreläsningen åkte vi iaf till stan! Vårt främsta mål var att hitta dom perfekta skorna till lördagen, men det var bara Anna som hittade några. Lika bra det, eftersom jag faktiskt redan har ett par. Sen blev det lite strumpbyxor och såklart alkohol! När vi var klara åt vi middag på Sandy's, sååå gott! Där måste jag äta fler ggr.

Nu ska jag kanske försöka sova lite! Imorgon har vi föreläsning mellan 10-12 och efter lunchen ska vi planera lite inför vårt spex! Det kommer förmodligen bli en bra dag.

Godnatt <3

Ps. Saknar alla därhemma! Speciellt min fina pappa som fyller 46 år idag, och som jag inte kunde vara hemma och gratta. Vi får ta det när jag kommer hem till påsk. Och jag saknar självklart min Tobias också, speciellt såhär på kvällarna när jag känner mig lite ensam.

Och Magnus, min kära kusin, om du läser detta, ge Tim världens största kram från mig!


plugg & kvällspromenader i fina umeå!

Kom precis hem från en väldigt skön kvällspromenad med Frida och Petra. Helt underbart! Innan dess satt vi och pluggade lite på det hemskt tradiga ämnet "Forskningsmetodik". Men jag tror faktiskt att jag förstår det rätt bra. Jag orkar som inte oroa mig för det faktum att jag inte fattar ett skit under föreläsningarna, utan jag förlitar mig på min förmåga att plugga. Äh, det ordnar sig alltid. Jag lever efter det mottot!

Dagen har varit bra. Kl 10 träffades några ur klassen i Hum-huset för att diskutera spexet vi ska ha för våra faddrar på sittningen på lördag! Fick till ett helt schema på allt vi ska göra och det känns faktiskt riktigt bra, trots att vi är såå sent ute. Förhoppningsvis blir det många skratt, eller åtminstone någorlunda underhållande. Ser iaf fram emot sittningen väldigt mycket. Klä upp sig fint, äta fin middag och har underbart fint sällskap! Gud vad jag trivs bra häruppe! Obeskrivligt.

 Min sittningsklänning! UNDERBAR.

Nu ikväll har jag ingått ett förbund med Petra och Frida. Inte EN enda godisbit eller något sött fram till vår tenta den 23/3. Och jag är en gottgris, så jag har tuff utmaning framför mig. Men jag ska klara det. Och förhoppningsvis gå ner några kilon på köpet. Sen ska jag och Frida försöka ta kvällspromenader varje kväll! Det kommer att bli bra!

Och älskling, förlåt att jag skriver för sällan i bloggen! ;) Din lilla bloggnörd. Älskar dig och saknar dig, men det vet du ju redan. <3

Godnatt söta ni!

Teaterhjuli!

Jag ska nu göra massor med reklam för min underbara vän Kristoffers och några av hans klasskompisars briljanta idé om att ha en cykelteater i Småland och i Västernorrland, där dom kommer att spela upp en föreställning av Jonas Gardell som heter Människor i solen. Dom ska även ha en egen liten föreställning som dom kallas Drömshow. Alla som läser min blogg har som sin skyldighet att gå och titta på dessa två föreställningar, det kommer att bli så bra! Tro mig. Gå in på deras hemsida och läs mer!

http://www.teaterhjuli.se


från vänster: Agnes, Elin, Johan, Kristoffer och Marianne.

Nu ska jag orka skriva om min helg också och det känns fruktansvärt jobbigt men jag gör en kort sammanfattning eftersom mina helger hemma brukar se ganska precis likadana ut jämt.

Jag har hunnit med att vara hemma hos familjen en massor, jag har myst med Tim såklart, jag har hunnit varit ensam en del med Tobias och tagit det lugnt. Har även hälsat på Tobias bror och en granne till Tobias bror. Har hunnit gå på stan, ätit massor av god mat och jag har köpt världens finaste sittnings-klänning som jag ska ha på lördag!

Det var min helg i den längsta versionen jag orkar skriva ner.

Nu kommer jag inte att åka hem på 5,5 vecka så det känns lite smått tungt men det ska nog gå bra! Tobias kommer iaf upp om två veckor och den helgen kommer även min bästa vän Kattis hit upp. Då blir det utgång på lördagen! Det ser jag fram emot, verkligen.

Imorgon börjar jag inte förrän kl 13, men ska träffas och käka lunch tillsammans innan! Ska faktiskt bra roligt att få komma tillbaka till skolan, jag vill så gärna få något grepp om det vi håller på med just nu och det har jag inte fått än! Så det krävs väl lite fler föreläsningar och plugg innan det börjar kännas bra! Nu tar jag nya tag denna vecka.

Nu ska jag göra mig klar, lägga mig i sängen och ringa mitt hjärta <3

Godnatt!

RSS 2.0