en jobbfri helg med världens underbaraste väder!

Åh, vilken helg jag har haft ändå! Har inte bloggat något alls, jag vet, men vem vill göra det i detta vädret? Och ville absolut inte göra det eftersom detta är min enda lediga helg denna sommar! Ville ta vara på varenda sekund.

Idag kl 11 åkte jag, Tobias, Kattis och Thobias till Sandudden och mötte upp en hel hög med folk där. Vi la oss på våra filtar och handdukar och myste, fikade och då och då hoppade vi i vattnet när det blev för varmt på land. Kim och Christer hade med sig sina vattenskotrar, och dom blev väldigt poppis. Tror alla åkte en runda och vissa körde ju som galningar, vissa körde lite lugnare. Otroligt mysigt dock! Dom hade även med sig en ring som dom drog efter vattenskotern, tror det var sådär lagomt svårt att åka på den eftersom alla ramlade av men det var roligt att titta på!
Vi åkte nog inte hem förrän närmare 4 efter en underbar dag med massa sol och bad. Och det märks ju på kroppen att man har legat ute, är sådär lagomt röd lite här och var. Sånt man får ta dock!



Igår var vi på risön med Patrik, Annelie och lilla Etna! Vilken dag alltså, det var säkert 4-5 år sedan jag hade varit på risön sist och det var superhärligt. Lagomt med folk ändå, hade trott att det skulle vara så fullt att man knappt kunde röra sig men det gick så bra! Det var så skönt att kunna hoppa i poolen när det blev för varmt och sen fick jag ju bada med sötnosen Etna också, och det är ju nästan inget som slår det. Mot slutet av dagen så skulle vi självklart även åka den lilla rutschkanan som BARA småbarn åkte som gick ner till den stora bassängen. Först åkte Patrik och Tobias och jag knäppte ett supervackert kort och sedan fick jag och Annelie åka! Och fort gick det. Som tur var så höll sig barnen undan när jag landade i vattnet. En toppendag som jag hoppas vi gör om fler ggr!



Nu ikväll har jag, Kattis, mamma, pappa, Andreas och hans kompis Martin varit ute med båten på älven. Så skönt att åka i kvällssolen, lagomt varmt och otroligt vackert! Andreas och Martin stannade även till och badade på två ställen efter vägen och det såg så himla skönt ut! Men jag är ju en liten badkruka så jag kände mig nöjd med mina dopp på sandudden tidigare idag!



En väldans massa bilder från dagens och gårdagens bravader! Har iaf haft en bra helg och nu börjar allvaret igen. Nu jobbar man hela veckan förutom fredagen. Hoppas vädret blir okej då med!

Godnatt vänner <3

Bilder från ett sommar-Långsele.








Lättnad!



Se mina vänner, 30 högskolepoäng tillgodoräknade! Nu har jag bara 270 poäng kvar,dvs 9 terminer.

Tror inte att jag har förstått än att jag går på psykologprogrammet, men jag trivs så jäkla bra och jag är så glad att jag fick fingrarna ur arslet och verkligen tog tag i det. Min största rädsla var att fastna i Långsele och på Konsum, och då menar jag absolut inte att det är ett dåligt jobb, för jag gillar det, men däremot är det inte min dröm och jag har alltid varit så noga med att jag ska nå mina mål! Finns inget som kan stoppa mig. Och nu är jag på väg dit, det är egentligen ofattbart. Som jag har kämpat, och då menar jag svett, tårar och sömnlösa nätter, bokstavligt talat. Mitt liv är bra nu!

Och precis just i detta ögonblicket är mitt liv också bra, sitter på altanen med datorn i knäet. Och allt är skönt, solen lyser och det blåser svalt här. Mys! Pappa kom precis hem från jobbet och sitter här bredvid mig och läser tidningen!

Nu ska jag sno Aftonbladet av han, så får han läsa Sportbladet.

<3

jag är kär i en fotbollsnörd, shit happens!? ;-)

Jag sitter i vardagsrummet med Tobias bredvid mig, han ska precis åka hemåt och sova. Han har ju en ny sambo i lägenheten, en liten Jörgen som har crashat på soffan eftersom han än så länge inte har någonstans att bo i Helgum! Så jag håller mig här hemma. Men det är egentligen lika bra, närmare till jobbet härifrån. Då slipper jag ta bilen!
Ikväll har Tobias och pappa iaf tillbringat sin kväll framför teven och tittat på fotboll! Dom är riktiga nördar i mina ögon, kan väl bero på att jag verkligen inte är ett dugg intresserad. Fast iofs så är väl Tobias lagomt intresserad av Project Runway också. Smaken är som baken, fast jag har nog ändå bättre smak! Gubben, älskar ju dig ändå, supermycket <3

Jobbade förmiddag idag också, och likaså imorgon. Gillar dom passen, lagom långa och jag kommer hem i bra tid! Var bara så grymt seg imorse, istället för att säga "hej" till kunderna ville jag bara be dom dra nånstans. Fråga mig inte varför, var bara allmänt trött och irriterad, och det är ju absolut ingen annans fel, så det var bara att bita ihop! Blev iaf bättre efter någon timme! After all så har jag väldigt bra kunder.

Var även ner i stan och hämtade bilen på Ernst Andersson, ringde vid 3-tiden och då hade dom fortfarande inte ens tittat på bilen och han sa åt mig att ringa igen om en halvtimme (dom stängde 4 så jag kände mig smått stressad). Ringde iaf upp igen och då hade han precis kollat bilen. De enda dom hade kunnat göra var att ta bort felmeddelandena som fanns, och han sa att om det skulle hända igen så var det bästa att bara komma tillbaka dit och göra samma sak igen. Hade egentligen velat stänga av/ta bort hela larmet, men tydligen var det jäkligt krångligt och skulle bli alldeles för dyrt! Aja, fick iaf betala 525 kr för några minuters arbete, tror jag blir tokig!? Fattar inte vad tusan dom tar betalt för? Aldrig mer Ernst! Nu är det bäst för larmet att det aldrig mer börjar tjuta! Har inte råd med sånt.

Imorgon får vi besök av en gammal jobbarkompis till mamma som betydde mycket för mig när jag var lite yngre, Sara. Såg alltid upp till henne och nu var det superlänge sen vi sågs, så det ska bli så kul!

Och nu blir det sängen! Godnatt vänner <3


körkortsplugg, igen!?

Har suttit med Niklas nu hela kvällen och gått igenom hela teorihäftet med en massa frågor som jag tvingat han att svara på muntligt. Karln lär sig inte ett skit när han bara läser så jag hoppas verkligen att storasysters hjälp leder till något bra! Det är tredje gången han gör provet imorgon och han har klarat uppkörningen, så jag önskar att han klarar detta nu! Orkar inte med sånt här segt pluggande och massa kuggningar. Är lite less nu, trodde aldrig jag skulle behöva öppna körkortsboken igen, men jag som syster har tydligen vissa skyldigheter! Känner mig iaf snäll och jag vet att Niklas uppskattar all hjälp han får. Imorgon smäller det. Lycka till nu bror! <3

Idag jobbade jag förmiddag på mitt älskade Coop Konsum Långsele. Var en trevlig dag, sådär lagom stressig trots att det var måndag. Måndagar brukar vara fruktansvärt sega! Beror på sommaren och det fina vädret vi haft idag. Känns som jag fick mycket gjort och mitt upp i allt tror jag att jag fick göra 50 mjukglassar. En bra dag måste jag säga, än har jag inte tröttnat på jobbet. Och då är jag nööjd!

Hann inte mer än att komma hem så var jag tvungen att åka ner på Ernst Andersson. Imorse satt jag i lugn och ro här hemma och käkade en macka, och helt plötsligt så gick larmet på min bil. Sprang ut, låste upp bilen men larmet fortsatte bara att tjuta. Sen slutade det, det gick några sekunder och sen började det igen. Och sådär blev det säkert 10-15 ggr. Fick typ panik, för jag skulle på jobbet en halvtimme senare och kunde ju inte lämna bilen sådär hemma på gården. Grannarna skulle ju få nått fel! Så jag ringde ner på Ernst och dom sa att det enda jag kunde göra var att åka ner till dom så dom kunde koppla in bilen i datorn och se vad felet var. Grejen var att jag ju skulle jobba och jag hade sån tuur att precis när jag hade lagt på så slutade larmet tjuta! Pust. MEN, efter jobbet åkte jag i vilket fall som helst ner dit, för det är inte första gången det händer. Så nu är den inlämnad och jag hoppas han ringer imorgon och säger att felet inte är stort och att det var billigt att åtgärda. Det sista jag vill ha nu är en fet räkning! Usch.

Nu ska jag nörda lite på fb, sen ska jag ringa Tobias och efter det blir det sängen! Ska försöka vara piggare imorgon kväll än jag har varit ikväll. Var halvt döende vid 7-tiden!

Godnatt <3

I know, I suck at updating this f*cking bloooog!

Ska verkligen skärpa mig. Grejen var att jag satt i förrgår och skrev ett långt inlägg och när jag skulle publicera det så försvann hela inlägget. Ville bara slå sönder datorn och efter denna traumatiska händelse så fick jag såna aggressioner mot bloggen att jag bara dissade den i ett par dagar. Men nu är jag tillbaka!

Igår var det ju midsommar och vi tillbringade denna dag i Ramsele hos Jerker. Tobias kära vän Jörgen fyllde ju 25 år så då kände vi att vi kunde åka några mil för hans skull, även fast vi egentligen kanske hade velat vara i Helgum. Eller då pratar jag iaf för mig själv, mestadels för att jag skulle jobba idag. Som tur var ställde Marina upp och jobbade mina tre timmar. Jag är så förbannat rädd för att köra dagen efter! Så tack Marina! Synd bara på pengarna jag förlorade men men!
Vi kom upp till Ramsele vid 3 på dagen och då var vi rätt få som mest satt, surrade lite och drack. Efter ett tag droppade det in lite mer folk och grillarna tändes! När alla myggljus var tända och musiken var igång käkade vi. Otroligt gott med fläskfilé och potatissallad. Nallade även lite potatisgratäng av Henke och en jättegod kall sås av någon snäll själ! När maten var bortplockad så satt vi bara i partytältet och drack och hade trevligt! Efter ett antal timmar började det kännas som att klockan var jättemycket men eftersom vi började så himla tidigt så var den bara halv 9. Och kände bara då, att denna kvällen kommer inte bli särskilt lång. Jag pallar inte med att hålla igång hur länge som helst. Det är lagomt när man börjar festa vid 7, men inte 3?!

Så vid 12 åkte vi hemåt, snälla Kim skjutsade oss! Jag, Tobias, Kattis, Thobias och Henke fick tränga ihop oss i Jörgens lilla etta, men det gick finfint! Var så mysigt så. Var otroligt nöjd över att jag och Tobias hade turen att få sängen! Kattis fick sova i soffan och stackars Thobias på golvet med en sovsäck och några soffkuddar som madrass. Däremot hade Henke världens skönaste uppblåsbara madrass, så han sov nog som en gud!

Sammanfattningsvis var kvällen bra! Upp och nergångar men hade fina människor med mig som betyder mest för mig, så då spelar inget annat någon roll! <3

Åkte hem från Ramsele vid halv 3 idag! Och sen har vi varit hos mig hela dagen. Det var tänkt att vi skulle till Junsele med resten av gänget men vi kände verkligen inte för det. Så det blev en lugn kväll med en båttur istället. Så nu sitter jag här med datorn i knäet och bror och Tobias kollar på kill-filmen Rocky!

Imorgon blir förmodligen en lugn dag det med, och på kvällen ska vi väl ha en av våra traditionella filmkvällar! Det blir mys!

Och idag har jag namnsdag, GRATTIS till mig själv! Jomen tack!

<3


Midsommar!


Kvällens båttur!

Student 2009!

Vet att jag inte har uppdaterat bloggen på jättelänge, men jag har verkligen inte känt för det och jag har haft mycket annat för mig. Men nu skriver jag iaf! Tänker inte skriva ihop någon lång utläggning om vad som har hänt de senaste 4 dagarna men i fredags tog iaf min kära bror Niklas studenten! Stod nere i stadsparken och väntade in honom när han kom gående i studenttåget! Kändes som att det var igår då jag gick i samma tåg, trots att det var hela två år sen! Åren går så otroligt fort. Var bara så glad för hans skull, för jag vet vilken stor dag det är!



När vi hade grattat honom och gett honom massor med kramar, så gick han mot sin klass och lastbilen dom skulle åka runt på stan med! Och vi åkte hemåt för att invänta honom och sedan fika tillsammans. Vi blev ett litet gäng som drack kaffe och fikade äppelpaj, väldigt trevligt!

Efter fikat gick bror och la sig och sov i några timmar och jag och Kattis började fixa och greja inför kvällen. Vi var ju ute i fredags! Vid halv 6 kom Thobias och hämtade upp oss och körde oss till Sofie, där förfesten skulle äga rum. Vi tänkte att vi skulle börja i tid så vi slapp stressa ner på krogen. Det var rätt lugnt hos Sofie, men vi hade det väldigt bra där! Drack, skrattade och spelade diverse ölspel. Vid 11 drog vi ner på krogen, vilket blev en besvikelse. Har så sällan kul på krogen nu för tiden, och denna gång var inget undantag. Kändes som att det enbart var studenter ute, vilket inte är så konstigt men man känner sig lite för gammal. Mitt i allt kom iaf min älskling ner och överraskade mig. Han som aldrig någonsin är på krogen smög sig ner utan att jag visste om det och bara klampade in. Då blev kvällen genast bättre! Var hemma vid 2-tiden och medan Tobias somnade direkt så satt jag uppe en stund och nördade vid datorn.



Igår var vi bara hemma hos mig hela dagen, käkade god mat och mös. Magnus och Jeanette kom också förbi och vi satt på altanen och kikade lite smått på Sommarkrysset. Karlarna stack såklart ut med båten en sväng och lämnade oss kvinnor hemma, men det var helt okej. Tycker det är roligt att dom kommer så bra överens allihopa!

Idag har vi haft en riktigt slapp dag. Kom hit till Helgum vid 2 och bara en stund senare kom Henke hit och sedan Kattis och Thobias. Sedan fikade vi lite american cupcakes som jag hade bakat igår! Och vi tyckte det var så mysigt att vi har bestämt oss för att införa söndags-fika! Det låter som en bra idé tycker jag.
Efter middag på varsitt håll, åkte vi ner till Videoteket och hyrde två filmer. Och den ena var sämre än den andra! Tråkigt men men, det är svårt att veta innan man sett dom. Vi har iaf haft en bra kväll!

Nu ska jag kika på I spindels nät med Tobias, en film med Morgan Freeman som går på 4an. Ser rätt bra ut faktiskt!

Godnatt <3

...

Idag klev vi upp kring 10, satte oss direkt framför teven och kollade klart på Ghostbusters 2, som vi aldrig såg klart igår. Tobias höll på somna mitt i filmen och då kändes det som att det var lika bra att stänga av och se klart den en annan gång! Efter det åkte vi ner på stan. Skulle köpa en studentpresent till min kära bror som tar studenten på fredag. Köpte något som han kommer bli väldigt glad över! Hoppas jag iaf.

När vi var klara på stan gick vi upp mot Westerlund's och jag käkade buffé medan Tobias tog en baguette. Mätta och belåtna åkte vi vidare och hälsade på Erik-Martin och Anita, som har flyttat från Västby till en stor lägenhet på Djupön. Där fick vi såklart kaffe, och jag satt och surrade om livet med Anita medan killarna mer pratade whiskey och röjning!

Nu sitter vi hemma hos mig, bror och Tobias slappar i soffan och kikar på nån film och jag sitter och bloggar! Ikväll kommer Kattis och Thobias hit, karlarna ska kolla på fotboll! Och jag och Kattis är ju helt jäkla ointresserad så vi lär väl hitta på nått annat! Surrade massa skit kanske, som vanligt. Ska även försöka hjälpa mamma lite med förberedelser inför fredagen!

Ha en bra dag/kväll nu! <3

a new life

Nu ni, ska jag försöka göra förändringar. Det säger jag alltid men jag hoppas det ska gå denna gång. Igår började jag räkna points igen, det var nu ca ett år sen jag höll på med det sist och då gick jag ner 8 kg. Så jag hoppas på samma resultat igen! Ska även sluta bita bort mina naglar, mina händer ser fööörjävliga ut! Och då överdriver jag inte. Tror aldrig jag har sett någon med så fula fingrar som jag har just nu. Tur att dom blir jäkligt fina när jag väl sparar ut naglarna! Sådeså, nu börjas det. Ner några kilon och snygga händer/naglar! Ska vara fit for fight när jag och Tobias åker till Grekland i augusti.

Nu sitter jag iaf hemma på altanen och kikat lite på Supernanny! Väntar på att Tobias ska ringa, han har varit ute och röjt i skogen med Patrik och han skulle käka nått och sen får vi bestämma vad vi ska hitta på i eftermiddag! En sak vet jag iaf säkert; vi ska se på Ghostbusters 1 & 2! Tobias fick hem filmerna i brevlådan idag och vi har väntat på att få titta på dom! Och alla ni som bara tycker vi är helt knäppa nu som gillar Ghostbusters ska veta att för mig är dom filmerna kult! Tittade alltid på dom när jag var mindre, och bara älskade dom! Så det kommer att bli en riktig nostalgitripp!

Nej, nu ska jag kika runt lite på internet efter en bikini. Jag söker efter en supersnygg som jag kan ha nu i sommar! Men har problem att hitta en som jag är 100% nöjd med. Någon som har några tips?

<3

hemma, heela sommaren!

Har haft lite filmkväll nu hemma här hemma hos Tobias. Kattis, Thobias, Henke och vi. Såg X-men Origins: Wolverine, och den var verkligen jättebra! Och jag brukar inte gilla action i vanliga fall. Tycker om X-men filmerna också så det kanske inte var så konstigt att jag tyckte om denna! Nu har iaf Kattis och Thobias åkt hemåt, men Henke är kvar. Så nu sitter vi bara och slötittar på tv! Finns inget att se överhuvudtaget.

Igår åkte jag ju hem från Umeå kring 14-tiden. Hade en jäkla sjå att packa och städa där på morgonen. Klev upp kl 9 och var sådär lagomt pigg efter 5 timmars sömn. Hade ju tenta-fest i fredags hos Hannah i min klass, och det var supertrevligt. Blev dock en rätt lugn men sen kväll! Så jag var inte hemma förrän halv 4. Kan ha berott på att Frida och jag var tvungna att köpa en kebabrulle och fick stå i kö i säkert 20 min och stå och vänta på maten i 20 till. Men det var det värt! I vilket fall som helst så packade jag ihop grejerna, lastade in i bilen (tror jag har 4 väskor och 1723 påsar med grejer) och sen dammsög jag och städade lite! Kändes jäkla skönt när jag var klar.

Vid 12 mötte jag Frida vid Ålidhems centrum och vi åkte mot Carlshem och Sandra. Köpte med oss krämbullar från Ica, och drack saft och fikade. Var som en sista chans att umgås innan sommaren! Nu ses vi ju inte på nästan 3 mån, kommer sakna mina flickor så mycket och alla andra i klassen! <3

Efter det hämtade jag upp Johnny, som skulle åka med mig till Bjästa och sen åkte vi neröver! En seg resa, men vi surrade en massa om psykologi, politik och massa annat så tiden gick jäkligt fort! Vid 17 kom jag fram och åkte direkt till Kattis, där det vankades grillfest. Hon hade ingen aning om att jag kom och hon blev superglad och tyckte att jag var jävligt dum som var tvungen att ge igen på henne sen sista april! Men det var jättekul och jag var minst lika glad att få träffa henne! Hon är min bästa vän (bästis, som man skulle säga på mellanstadiet). Vi åt gott kött med potatissallad och efter det kom ölen fram men det blev väldigt lugnt för mig, var inte dirket på humör och var riktigt trött. Dock en trevlig kväll med fina människor!

Idag på förmiddagen har jag varit och firat Tims 3-årsdag, gav honom en "Waterslide"-grej. Är osäker på vad dom heter, men man kan lägga den på gräsmattan och koppla ihop den med trädgårsslangen, och sen är det bara att springa och åka kana på den! Jag hoppas han kommer tycka om den. Han fick även sin första cykel av Jeanette och Magnus, en orange Monark med stödhjul! Min älskade gulleplutt.

Nu ska jag mysas lite med Tobias! <3

äntligen, en riktig blodgivare!

Jag känner mig som en bra kvinna idag! Kom hem för ungefär en timme sen, hade då varit på blodcentralen med fina Frida och gett blod. Även hon skulle ge men hade lite låga värden och eftersom vi har tenta imorgon var hon rädd för att bli alldeles trött ikväll! Hade inte varit värt det. Men jag hade faktiskt superbra blodvärden, vilket kändes toppen! Och det gick ju hur bra som helst och jag är inte alls trött eller hängig. Orkar nog med massor av  plugg ikväll! Ska nog sitta en bit in på natten. Här ska tryckas in information i min kära hjärna! Hoppas det funkar.


Blodcentralen i Umeå!

Innan vi var på blodcentralen var vi en sväng in till stan och fixade lite grejer! Små överraskningar kan man säga, till fina människor. Mer än så säger jag inte! Så jag hoppas det blir uppskattat.

Imorgon börjar vår tenta inte förrän kl 16, så jag har några timmar där med plugg. Och efter tentan ska vi på fest hos Hannah i min klass. Förhoppningsvis känner vi att vi har massor att fira och att allt gick bra, så det ska nog bli en toppenkväll! Om inte annat ska vi ha trevligt just för att det är sista kvällen hela klassen har tillsammans innan sommaren! Nu ser vi inte varandra på nästan 3 mån, alldeles för lång tid. Kommer sakna alla! <3

Nej, nu har det gått för många timmar sedan jag läste om Piaget, språkutveckling och development of the self. Åter till pluggets värld!

Godnatt <3

svettig, fett hår och plugg. livet är hårt!

Vilken dag hörrni! Vaknade alldeles för sent och kravlade mig upp ur sängen! Gick in på toa, tittade i spegeln och hela jag var bara så sluskig! Håret stod åt alla håll, stripigt och jävligt och blek som bara den var jag, såg helt döende ut. Men det sket jag faktiskt fullständigt i och satte mig direkt med alla underbara power point-presentationer. Gissa om jag blev less! Satt och gjorde sammanfattningar av alla olika delar i utvecklingspsykologin och min hand dog tillslut.

Så vid 18-tiden fick jag ett mess av Frida som frågade om vi skulle gå och träna vid 20. Självklart hoppade jag på det tåget. Hade kunnat göra vad som helst för att slippa sitta inne i detta rum och skriva mer! Efter lite frisk luft och 1,5 timmes träning kändes allt mycket bättre. Gick in på Coop en sväng innan jag gick hem och köpte diverse frukt och grönsaker som jag har tryckt i mig. Gott! Känner mig som världens nyttigaste människa just nu.

Imorgon väntar ännu en dag i utvecklingspsykologins värld! Ska möta flera i min klass på skolan kl 10 och försöka få någon slags rätsida på allt. Det är mycket, tro mig. Och jag har nog inte fått in ett smack i mitt huvud! Tur att jag är expert på sista minuten-plugg. Hatar det dock, och trots det gör jag aldrig något åt det.

Just nu ser sängen otroligt inbjudande ut. Måste sova nu, så jag orkar med morgondagen!

Godnatt <3

RSS 2.0