En god kopp kaffe!

Jag känner mig så nöjd med bryggaren som jag fick av Jeanette! Sitter och dricker en kopp kaffe nu och det är första koppen som jag dricker hemma som inte är snabbkaffe. Och vilken skillnad det är! Köpte även Zoega's julkaffe igår, som Ica sålde ut billigare. Smakade på det innan jul och det är så otroligt gott! Har börjat gilla mörkrostat, tycker om den starka smaken och sen är det lite syrlighet, vilket är toppen för min jädrans halsbränna. Så TACK Jeanette! Jag är supernöjd.

Igår var en bra dag! Den började med plugg hos Frida, där vi försökte gå igenom de tre moderna teoretiker som vi läser om just nu, Giddens, Bourdieu och Foucault. Måste säga att dessa tre är mycket mer intressanta än de vi läste om förra veckan. Det är dock inte helt lätt att få någon rätsida på de olika teorierna, långt ifrån lätt. Vi ska titta på vad de säger om aktör kontra struktur, vilka begrepp och empiriska exempel de använder och sedan även förklara vilken av de tre vi tycker förklarar samhället på det bästa sättet. Vi ska även läsa Diagnosens makt och sedan diskutera vilken makt vi som psykologer kommer att ha över våra klienter/patienter när vi en dag kommer att ställa diagnoser. Det kan bli ett intressant seminarium på tisdag! Eller vad tror ni?!

Igår vid halv 7 mötte vi upp några fadderbarn på Ålidhems centrum och begav oss mot Carlshem och Sandra. Halva gänget gick och andra halvan tog bussen. Jag hörde till dom som tog bussen! Det var så förbannat kallt att jag trodde jag skulle dö innan bussen kom. Pust! Väl hos Sandra började förfesten och det var trevligt men rätt lugnt. Det kom många färre "barn" än vad vi hade väntat oss, och till och med faddrarna svek. Men vi hade mysigt iaf. Lyssnade på musik och pratade! Kl 22 tog vi bussen ner till Universum och traskade in på Corona. Det var Mashed Up där igår kväll, men jag tyckte inte att det märktes. När vi kom var det praktiskt taget tomt och jag tror aldrig det blev fullt. Men, trots det, så var det en bra kväll på alla vis!

Nej hörrni, om jag ska försöka läsa lite nu kanske! Lite idag och lite imorgon! Då slipper jag sitta imorgon kväll och ha dödsångest över att jag inte läst. Blir så arg på mig själv när jag lämnar allt till sista dagarna.

Ha en bra lördag!! <3




Bilder från gårdagens bravader!

Jäkla snöstorm!

Fy tusan vad det blåser! Och det blåser inte bara, det blåser snö, i ögonen och i öronen och det gör ONT! Det var en bragd att ta sig från skolan och hem. Mascaran ligger inte längre på ögonfransarna, utan under och över ögonen. (Kort kommer) Jag ser inte klok ut på en fläck! Oj oj, jag måste få ut mina aggression mot vädret här i bloggen eftersom jag inte kan göra så mycket åt det när jag väl är ute och går.

Ikväll ska fadderklassen och fadderbarnen på Scharinska och käka pizzabuffé. Jag ber till alla gudar där ute (om det nu finns några), att stormen har lagt sig lite då. Vill inte gärna komma till Scharinska och se ut som jag gör just nu. Som tur är så kan jag ta bussen till Vasaplan och därifrån tar det bara max 10 min att gå. Hoppas på det bästa iaf! Håll alla tummar!

Idag hade vi iaf föreläsning om Integrativa teorier och vi pratade om Giddens och Bourdieu. Vet inte om jag tycker att de är speciellt intressanta gubbar, men Giddens gick iaf att förstå sig på lite bättre. Men, jag måste säga att Bourdieu har börjat vuxit lite i mina ögon. Från början verkade hans teorier helt oförståeliga eftersom jag inte förstod nästan någonting när jag läste hans bok, men nu börjar allt falla på plats. Förstår hur han tänkte och har fått lite större kunskap kring hans teorier. Så det känns väl som att det går framåt. Och, förlåt. Detta måste vara fullständigt ointressant för er som läser. Nu är det slutsnackat om detta!

Ser iaf fram emot kvällen, bortsett från stormen då. Tror att det kommer att bli utomordentligt trevligt :)

Ha en fortsatt bra dag <3


Såhär ser jag ut, precis just nu. Kan bara skratta åt eländet!

Ny termin och nya tag!

Jag tänker inte ens börja försvara min dåliga uppdatering, och jag tänker inte säga att det aldrig kommer hända igen, för det kommer det förmodligen att göra! Har bara varit mycket på sistone.

Nu är jag iaf tillbaka i ett snöigt Umeå och har börjat på termin 3. Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen! Har gått i över ett år nu och det känns som att det var igår jag började. Nu läser jag sociologi i en hel termin. Det känns rätt okej, trots att det är en avstickare från själva psykologiämnet som jag är intresserad av. Tror dock att det kan bli en intressant kurs och att den blir mer och mer intressant ju längre in på den jag kommer. Hade seminarium igår och jag var jäkligt nervös inför det och var totalt oförberedd, men det gick faktiskt bra till min stora glädje! Nästa seminarium är på tisdag och nu känner jag mig mer pepp inför det.

Och! Vi har ju fått fadderbarn nu. Tänk att jag inte är "yngst" längre! Det är jag, Frida, Sandra, Petra, Silje och Fredrik som är faddrarna och sedan har vi 8 fadderbarn. Hade en väldigt trevlig vecka förra veckan tillsammans med dom. På måndag hade vi fadderfika hos Petra. Vi drack kaffe, te, dricka och fikade frukt med vit choklad (som stoppas i ugnen) och kladdkaka. Det var en toppenkväll minst sagt! I tisdags så hade vi faddermiddag hos Sandra. Vi valde att göra 3 st pajer för att det skulle räcka till 10 st och för att det skulle bli enkelt så. Det blev tacopaj, kycklig- och ruccolapaj och en vegetarisk paj med fetaost och oliver. Lyckat lyckat, minst sagt! Och i onsdags var det dags för psykpub på Origo. En av terminens höjdpunkter på festfronten. Vi slog ihop oss med en annan faddergrupp och träffades för förfest hos Marta. Det var jättetrevligt! Dricka, musik och massa prat. Känns så roligt att få in lite nytt folk och man får en riktig nostalgikänsla, för det känns lite som när man började för 1 år sedan och gick omkring och presenterade sig för alla och berättade om sig själv. Det som dock känns extra skönt är att jag redan känner min klass relativt bra, så jag kan koncentrera mig på att lära känna "barnen", medan de måste lära känna både varandra och oss. Det är tufft och många intryck kan jag säga! Och, jag är ledsen men har inte knäppt några kort alls än så länge under fadderverksamheten. Hoppas på att skärpa till mig till denna vecka!

Måste bara berätta att jag ska på genrepet inför Melodifestivalen den 5 feb i Örnsköldsvik. Mamma ringde och fråga mig idag om jag ville följa med henne, Carina (min gudmor) och hennes dotter. Och självklart ville jag det! Blir så perfekt, för jag skulle ändå hem den helgen! Det ser jag fram emot!

Oj, det känns som att det var så längesen jag skrev här och nu vet jag inte vad tusan det är jag har glömt att berätta. Får ta det allt eftersom då jag kommer på viktiga saker! 

Här kommer lite bilder iaf:


Magnus, här kommer ett kort, bara för dig! :D


Over and out <3

RSS 2.0