Den kultiverade människan!

Sitter och försöker läsa en bok på över 200 sidor nu rakt upp och ner. Med dålig framförhållning och dåligt om tid så kan det bli så. Har litteraturseminarium imorgon som tar upp två olika böcker, "Den kultiverade människan" (Frykman/Löfgren) och "Gud som haver barnen kär har du någon ull" (Levengood/Lindell). Har aldrig tidigare haft ett litteraturseminarium så det ska bli spännande att se hur det går. Vi började på ett nytt moment i måndags, som är en del av kursen pedagogik. Detta moment heter Fostran och socialisation. Momentet verkar jättebra och lärorikt, det tråkiga är bara mängden kurslitteratur. Det är inte alltid så lätt att få tag på och jag har inte råd att köpa massor av böcker som jag senare inte kommer ha nytta av. Tror dock att det kommer lösa sig!

Det var ett tag sedan jag skrev nu, så kan ju berätta att jag fick godkänt på förra momentet och att det numera är ett avslutat kapitel. Känner mig nöjd och såhär i efterhand tycker jag att jag lärde mig mycket, vilket ju är meningen med utbildningen.

Bror var ju här över helgen och skulle egentligen ha varit kvar till på fredag, men han åkte hem igår. Kände att det var lika bra, jag har mycket med skolan och det är inte alltid lätt att ha någon runt sig 24/7 när man ska försöka få något gjort. Och jag tror inte han hade haft speciellt kul här inne på mitt rum i en hel vecka heller. Det hade varit helt annorlunda om jag hade haft lägenhet. Men, på fredagen hade jag fest här hemma. Det kom rätt mycket folk och det var så himla trevligt! Är bara inte van vid att städa dagen efter, vilket inte var lika roligt. På lördagen sov vi länge och sedan gick vi och tränade. Jag var långt ifrån på topp, vilket märktes väl på gymmet. På kvällen köpte vi lite gotta och kikade på massa filmer som gick på TV. Det blev en sen kväll, men en rätt skön kväll. Söndagen var rätt händelselös till en början, men på eftermiddagen gick vi till Sandra och Kristian. Vi bakade mjuk pepparkaka, knäck och lussebullar. Det var så himla mysigt, vilket det iofs alltid är hos Sandra. Tack sötnos, för att du är vår lilla bullmamma! Vad skulle vi göra utan dig?

På fredag åker jag hem iaf och är hemma till på tisdag. Känns så skönt eftersom det då var 5 veckor sedan jag var hemma. Det är nog nytt rekord, saknar min familj, Tim o T. Kommer bli en myshelg och på måndag ska jag, mamma och pappa åka till Sundvall och julhandla. Längtar!

Nu ska fixa middag, tror det blir fiskpinnar och mos. Är så hungrig så det låter skitgott!

<3


Från fredag: Silje, Sandra, Frida, jag, Frida, Moses och Kristian. <3


Från lördag: Andra adventsmys!

Kommentarer
Postat av: mangan

tim kommer på fredag

2009-12-10 @ 16:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0