möhippa/svensexa!

Vad fruktansvärt lyckat allt blev hörrni! Vi har hållt på planerat för detta länge nu, dvs Patrik och Annelies svensexa respektive möhippa. Vi har samlats, diskuterat, kommit med idéer, fixat och lagt ner massor av tid och i lördags fick vi äntligen genomföra alltihop! Vi hade dock ljugit lite smått för brudparet och sagt till Patrik att Annelies möhippa skulle bli den 22 aug och till Annelie att Patriks svensexa skulle bli den 15 aug. Och dom svalde allt vi sa, vilket var himla tur!



Det hela började i lördags kl 6.45. Hela gänget samlades på GB-parkeringen och när vi kände oss redo åkte vi mot P & A hus och smög oss mot dörren. Maria ställde sig och knackade på frenetiskt eftersom ingen ville komma och öppna. Tillslut kom en trött Patrik till dörren och såg ínte ut att förstå någonting. Vi (11 st) stormade in i huset och in mot sovrummet där både Annelie och Etna låg och sov. Annelie såg helt förvirrad ut och Etna började skrika, den stackarn! Patrik hann bara upp ur sängen innan killarna tvingade på honom en mankini (Borat säger jag bara) och över den fick han ha en ko-dräkt. Sedan stack dom och Patrik såg så himla trött ut och jag undrade i mitt stilla sinne hur han skulle orka med detta.

Medan killarna försvann så var vi tjejer kvar i huset med Annelie. Annelies mamma hade kommit för att ta hand om Etna så hon var där hon med. Vi hade köpt frukost från Hälsobagarn i stan, samt lite juice och melon. Så vi satte på lite kaffe och åt tillsammans! Detta gjorde vi enbart för att inte skrämma Etna. Vi vågade inte komma in allihopa och bara röva bort både Patrik och Annelie samtidigt, för vi visste hur rädd lillskutten skulle bli. Annelie fick iaf efter frukosten ta på sig världens fulaste skiddräkt och en slöja! Hon fick även en packlista på saker hon skulle behöva under dagen, några konstigare än andra.

Vid 8.40 kom vi iväg och vår låååånga dag började!

1. Med ögonbindel på Annelie begav vi oss mot Hammarstrand och Döviken. Där ligger nämligen Zorbcenter! Var riktigt stolt över Annelie som orkade med att åka över 8 mil med ögonbindel och det gick faktiskt överraskande bra! När vi kom fram fick hon ta av sig den och såg direkt skylten "Zorbcenter" och förstod då vad hon skulle göra. Hon blev nog smått nervös men hon är inte den som bangar! Bollen lastades upp på en ställning bakom en fyrhjuling och kördes uppför slänten där rullningen började. Annelie och hennes syster Marielle började rulla och efter dom skulle jag och Katta (Patriks syster) rulla. När vi stod där nere och tittade på den där stora bollen, så kände vi oss nog rätt lugna. Det såg ut att gå så himla sakta och den rullade inte speciellt långt. Men tji fick vi! Fy tusan vad äckligt det var. Det kanske bara var jag som var känslig men usch. Det kändes som att det gick superfort och sen började hela bollen studsa och varje gång den slog i backen så slog den i min nacke. Gaah, ville bara att det skulle ta slut, vilket det gjorde relativt fort. Och efter åkturen var jag nog snurrig i en halvtimme. En gång och aldrig mer säger jag bara! Haha.



Efter vi hade rullat så hade vi ordnat så att Annelie och en till skulle få köra "Blindstyre", dvs köra en terrängbil i en bana med ögonbindel och ha en person som sitter bredvid dig som måste guida dig genom banan. För att välja sin guide var Annelie tvungen att känna på våra händer (samtidigt som hon inte såg förstås) och sen skulle hon försöka gissa rätt namn på rädd händer. Det slutade med att hon gissade rätt på sin systers händer, så Marielle fick sätta sig bredvid henne i bilen. Dom fick sedan ta på sig headsets med microfoner så att vi utanför bilen skulle höra när dom pratade. Det gick faktiskt förvånansvärt bra, det vara bara några enstaka pinnar som gick av och dom tog sig helskinnade genom banan. Och efter att dom hade kört skulle Maria och Sara köra. Dessa två "par" skulle tydligen tävla och det slutade med att Maria och Sara vann med någon minut! Men roligt var det att lyssna på!

2. När vi begav oss därifrån styrde vi bilarna mot Graninge! Självklart in på lite villovägar så att Annelie inte skulle ha någon aning om vart vi befann oss. Där satt hon med sin ögonbindel och fick gissa vart hon var på väg. Hon fick även små ledtrådar innan varje aktivitet och innan zorbingen hade hon fått en tennisboll och under denna bilfärd fick hon ett par simglasögon. Hon gissade direkt på nån typ av simning och visst kunde man säga att det hade med vatten att göra och kanske även med simning. Hon skulle nämligen få åka vattenskidor!

Men, när vi kom till Graninge VSK så regnade det och vi bestämde oss för att äta lunch innan och försöka vänta ut regnet. Så vi gömde lite ingredienser till en grekisk sallad i ett litet skogsparti där Annelie fick springa omkring och samla ihop vår lunch! Det gick riktigt bra och när hon äntligen att fått ihop allt gick vi in i klubbstugan och förberedde lunchen. Vi hade även köpt juice och kaffe blev vi bjudna på där. Gott och välbehövligt eftersom alla var så himla trötta!

När vi hade fått i oss maten och kände oss redo för lite vattenskidor fick Annelie gå och byta om till en våtdräkt. Ut i regnet och ner på bryggan, i vattenskidorna och ner i vattnet. Den stackarn måste ha frusit som bara den! Första försöket gick inte sådär jättebra men andra gången kom hon upp på skidorna och stod kvar jättelänge! När hon väl kom tillbaka till bryggan var hon jättetrött! Inte så konstigt när man inte har åkt förut, är förmodligen bra mycket jobbigare än man tror. Efter vattenskidorna fick hon även prova på att åka ring. Gick bra ett tag men sen flög hon av som en vante och efter det tror jag hon tappade suget lite. Är nog inget hon prövar på igen!



3. Nu lämnade vi Graninge och nästa ledtråd blev en liten sån leksakshäst. För oss som såg hästen var det en självklar ledtråd men Annelie som hade ögonbindel gissade direkt på en kossa, vilket liksom förstörde det hela lite. Fast samtidigt var det lite roligt att hon inte kom på vad hon skulle få göra. Vi åkte mot Bäckaskog och där fick hon rida! Hon var superduktig! Lärde sig jättesnabbt hur man fick hästen att gå framåt, svänga och stanna. Hon fick gå runt en bana några ggr och när hon var klar fick hon med sig en gammal hästsko som Nero (hästen hon red på) hade haft förut. En jättefint minne som jag tror hon kommer hänga upp nånstans!



4. Vi lämnade Bäckaskog bakom oss och gav henne nästa ledtråd, en cd-skiva! Vi åkte mot Österforse och Kullaborg. Här hade vi en timme på oss att ställa frågor till Annelie. Frågor som vi gjort till både henne och Patrik! När dom var ställda och vi hade fått i oss lite frukt så var det dags för aktiviteten! Annelie och alla vi andra skulle få dansa Aerobic Dance! Tror inte hon jublade av glädje, utan sa mer att hon inte hade nån koordination men hörrni, det gick så bra! Ninni, som körde med oss, hade satt ihop ett jättebra pass och jag tror vi alla tyckte det var rätt roligt. Och väldigt jobbigt! Efter några repititioner fick vi till det rätt bra och allt avslutades med lite nedvarvning och streching.

5. Här lämnade vi (jag, Marielle och Katta) över Annelie helt till Maria och Sara. Hon skulle nämligen få åka till stan och till Hud & Harmoni och få en behandling med Lavastenar. Medan åkte vi förbi hemma hos mig en sväng och hämtade upp efterrätten inför kvällen, och sprang även in på affären för att fixa tändsticksaskar inför kvällens lekar. Fick senare höra att massagen var otroligt uppskattad och att det var jättehärligt!

Här var dagens aktiviteter slut och vi alla samlades uppe i RUIF-stugan för dusch, bastu, middag och fortsatta festligheter! Vi hade ordnat med tacos, bål och efterätt! Hade även kareoke, vilket var hur roligt som helst. Under kvällen spelade och sjöng även Patrik duktiga bror Daniel! En sån otroligt lyckad dag och kväll! Det hade aldrig kunnat bli bättre. Och jag hoppas (och jag vet) att Patrik och Annelie hade det bra och uppskattade allt! Det var för er skull vänner, ni förtjänade det! Nu längtar vi bara till bröllopet också! KRAM!




Nu ska jag allt ta och sova! Men ska bara lägga in en bild på mina fina naglar som jag gjorde dag hos Linda! Är supernöjd! Ville ha såna vita, fina när jag ska utomlands! Åker ju på lördag. Wiiiie.



Godnatt <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0